Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Marzipan Wolf

"Muru"

VH15-013-0179


oldenburg, tamma
rautias, 166 cm
s. 01.11.2015

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tomasz Siergriej,

Kuollut 28.1.2017

Luojan kiitos Muru on tullut luonteeltaan todella paljon enemmän säyseään ja helposti käsiteltävään isäänsä kuin naama nurin päin karsinassa lymyävään, ennakkoluuloiseen emäänsä. Varmasti asiaa on auttanut se, että Murun käsittelyyn käytettiin varsana aivan erityisen paljon aikaa ja vaivaa, jotta tamma ei perisi samanlaista epävarmaa ja epäluuloista asennetta ihmisiä kohtaan kuin emällään. Suunnitelma onnistui ja Murusta kasvoikin varsin positiivinen ja helposti käsiteltävä tamma, josta kuitenkin löytyy myös arempi puoli. Varsinkin vieraissa paikoissa on Muru ainakin aluksi hermostunut ja helposti säpsyvä, joten tamman kanssa saa pysyä tarkkana. Kunhan tamman ympärillä ihmiset pysyvät rauhallisena, rentoutuu se kuitenkin varsin nopeasti taas omaksi itsekseen.

Hoidettaessa Muru on pääasiassa rauhallinen, eikä sitä välttämättä tarvitse pistää edes kiinni perushoitotoimien, kuten harjaamisen ja varustamisen, ajaksi. Pestessä Muru näyttää aina hieman kurjalta, sillä tamma ei kovin paljoa innostu vedestä. Se saattaa myös vastustella pesukarsinaan tulemista, jos se tietää, että edessä on pesutuokio. Murun arkuus ja epävarmuus tulee kuitenkin esille jännittävimmissä tilanteissa, kuten eläinlääkärin tarkistuksissa tai kengittäjän käydessä. Varsinkin jos tammaa on käsittelemässä vieraampi ihminen, saattaa Muru luimia ja irvistellä, jotta pääsisi tilanteesta pakoon. Niinpä pyrimmekin saamaan murulle aina saman eläinlääkärin ja kengittäjän, sillä tuttujen kanssa homma sujuu paljon vaivattomammin ja nopeammin.

Ratsuna Muru on melko herkkä ja vaatii ratsastajalta kevyttä tuntumaa ja hyvää hevosenlukutaitoa saada tamma toimimaan. Liian painostavan tai voimakkaita apuja käyttävän ratsastajan kanssa Muru menee helposti lukkoon, jolloin helpoimmatkin perusasiat muuttuvat hankaliksi. Muutenkin uuden ratsastajan kanssa Murulla kestää hetki kartuttaa luottamusta ennen kuin se uskaltaa olla oma yritteliäs ja innokas itsensä. Tutun ratsastajan kanssa Muru näyttääkin aivan erilaiselta hevoselta, sillä tamma työskentelee hyvällä moraalilla ja tarttuu uusiinkin haasteisiin itsevarmasti ja reippaasti.


Sukutaulu

i. Grizzel's Showman
old-ori, 172 cm, rautias
KRJ-II
ii. Alion GER evm
old-ori, 170 cm, rautias
ie. Grizzel evm
old-tamma, 165 cm, rautias
e. Marzellina
old-tamma, 168 cm, tummanruunikko
KRJ-II
ei. Rocco evm
old-ori
ee. Marilou evm
old-tamma

Jälkeläiset

Tourniquet Wolf
old-ori
s.14.02.2016
i. Wolf's Torquil
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
Marzia Wolf
old-tamma
s.05.03.2016
i. Brokeback Ibai
KRJ-II
Florida Baby
old-tamma
s.03.04.2016
i. Lord Florian Wolf

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Muru kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

20.12.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
6 + 40 + 25 + 20 + 9 = 100 p. / KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

30.10.2016 - Vivian Grundströmin kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennuksessa tarkoitus oli harjoitella piaffea ja passagea ratsuni Murun kanssa. Kun hoitaja toi Murun tallista maneesin lämmössä, hän totesi että Muru oli harvinaisen herkkänahkaisella tuulella. Niinpä osasinkin varautua kiukutteluun noustessani Murun selkään. Valmentajamme Vivian Grundström ei ollut vielä saapunut paikalle Hukkapuroon, joten aloitin alkuverryttelyt itsenäisesti. Sää oli tuulinen ja kylmä, joten olin tyytyväinen, että ratsastin maneesin lämmössä. Olin iloinen, että sain aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, sillä Muru oli todellakin hankalalla tuulella ja hermostui pienimmistäkin avuista. Siihen mennessä, kun valmentaja saapui paikalle oli meno onneksi tasaantunut jo huomattavasti. Vivian Grundström tervehti meitä nopeasti ja pahoitteli myöhästymistään, koska liikenteessä oli ollut ruuhkaa. Niinpä kävimmekin heti asiaan. Päivän tehtävä sujui Murun kanssa tänään vaihtelevasti. Erityisesti piaffe oli harvinaisen hankalaa, sillä Muru ei olisi malttanut jäädä polkemaan paikoilleen, vaan tamma tarjosi mielummin passagea. Valmentaja pani myös saman merkille ja käskikin olemaan tiukempi ja kokoamaan Murua paremmin. Tämän toteuttaminen oli hankalaa, koska sillä Muru oli edelleen varsin tuimana, eikä sietänyt ohjastuntumaa juuri ollenkaan. Valmennuksen lopuksi kokeilimme myös nopeasti piaffe-passage-siirtymisiä. Se sujui todella kehnosti, joten päätimme yhden kohtuullisen toiston jälkeen antaa asian olla ja odottaa seuraavaa kertaa. Valmennuksen jälkeen olin harmistunut siitä, kuinka huonosti kaikki oli sujunut. Niinpä olin vain tyytyväinen, kun sain antaa Murun takaisin hoitajan huolehdittavaksi. Itse sain sen sijaan valmistautua jo seuraavan hevosen ratsastukseen.

01.11.2016 - Vivian Grundströmin toinen kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään Hukkapuroon oli saapunut valmentajaksi Vivian Grundström. Valmentaja olikin meille jo ennestään tuttu sillä hän oli käynyt valmentamassa Hukkapurossa aikaisemminkin. Sää oli aurinkoinen, mutta kylmä, joten pidimme valmennuksen kentällä todettuamme, että siellä kyllä tarkenee. Ratsuni oli tänään Muru, joka alkuverryttelyjen aikana vaikutti säyseämmältä ja yhteistyöhaluisemmalta kuin edellisellä kerralla. Lämmittelin tammaa eri askellajeissa tekemällä nopeita siirtymisiä valmentajan seuratessa menoamme kentänlaidalta. Tämä näytti hieman yllättyneeltä, sillä Muru varmasti vaikutti aivan eri hevoselta kuin edellisellä kerralla. Alkuverryttelyjen jälkeen paneuduimme päivän aiheeseen, joka oli tänään piaffe ja passage aivan kuten viime kerrallakin. Muru oli alkuverryttelyjen jälkeen rento ja reipas, joten tehtävä sujui loistavasti. Valmentajamme Vivian Grundström ohjeisti minua olemaan vielä huolellisempi erityisesti piaffesta raviin siirryttäessä, ettei väliin mahdu epämääräisiä passagea muistuttavia askeleita. Tämän jälkeen tehtävä sujuikin vielä siistimmin. Loppua kohden Muru alkoi pikkuhiljaa muuttua jo vähän väsyneeksi. Niinpä teimme vielä lopuksi nopeasti piaffe-passage-siirtymisiä, jota olivat viimeksi olleet katastrofi, mutta sujuivat nyt paljon paremmin. Valmentaja oli varsin tyytyväinen suoritukseemme ja neuvoi tulevaisuudessa jatkamaan samojen asioiden treenaamista myös itsenäisesti. Loppuverryttelyt teimme kauniista säästä nauttien maastossa, jonka jälkeen sain viedä Murun takaisin talliin iloisena kerrankin itse.