Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Marzia Wolf

"Marzia"

VH16-013-0083


oldenburg, tamma
rautias, 167 cm
s. 05.03.2016

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tomasz Siergriej,

Kuollut 5.4.2018

Marzia on hevonen, jonka kanssa pärjää, kun tietää mitä on tekemässä. Tammalla on omat keinonsa ja konnankoukkunsa, joilla se testaa uusia ihmisiä, eikä alkutaival välttämättä olekaan tämän hevosen kanssa kovin helppo. Kunhan Marziaa käsittelee itsevarmasti, eikä anna tamman temppujen säikäyttää, löytyy kovan kuoren alta varsin mukava hevonen, jonka kanssa kyllä pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Marzia on hyvin itsevarma ja rohkea hevonen, jolla on hermot rautaa. Niinpä se sopiikin erittäin hyvin kilpahevoseksi.

Marzia ei paljoa perusta puunaamisesta ja lääppimisestä. Harjaamisen aikana se saattaa pistää korvia luimuun ja kalistella hampailla karsinan seiniä aivan kuin hoputtaakseen hoitajaansa. Marzian kanssa parhaiten sujuukin se, että hommat hoidetaan reippaasti ja muuten tamma saa olla omassa rauhassaan. Vielä varustaessa saattaa Marzia irvistellä varsinkin satulavyötä kiristettäessä, mutta kun varusteet on päällä ja ollaan valmiina lähtöön, muuttuu tamman ilme hetkessä valppaammaksi ja innokkaammaksi.

Ratsuna Marzia on oikeastaan kaikkea, mitä voisi toivoa. Sillä on laadukkaat ja näyttävät askellajit ja korkea työmoraali ja se liikkuu hyvin omalla moottorillaan eteenpäin. Marziaa tarvitsee harvoin kahdesti käskeä, sillä se kuuntelee ratsastajaa ja tekee sen, mitä pyydetään. Melkein voisi sanoa, että jos Marzian kanssa ei onnistu, on vika ratsastajassa, ei ratsussa. Marzia nimittäin on kaikin puolin tasainen, varma ja määrätietoinen suorittaja. Melkein tammaa voisi jopa kuvailla työnarkomaaniksi, niin hyvin se viihtyy töissä.

Marzian lastaaminen ei aina ole ihan yksinkertaisin juttu. Siinäkin määrätietoisuus on valttia, sillä jos tamma huomaa yhtään epäröintiä, se käyttää tilaisuuden hyväkseen ja alkaa peruutella ja venkoilla. Niinpä Marzian lastaaminen onkin syytä jättää kokeneille. Kilpailupaikalla Marzia ei turhia stressaile. Sillä on teräksiset hermot ja hyvä keskittymiskyky, eikä sitä saa helposti häiriintymään. Muita hevosia kohtaan Marzia suhtautuu kilpailupaikalla varsin nuivasti, joten on syytä olla tarkkana sen suhteen, ettei päädy liian lähelle muita ratsukoita.


Sukutaulu

i. Brokeback Ibai
old-ori, 169 cm, ruunikonkimo
KRJ-II
ii. Ibisco II
old-ori, 166 cm, musta
KTK-III
ie. Heirate Mich
old-tamma, 171 cm, rautiaankimo
VSN Champion, KTK-III
e. Marzipan Wolf
old-tamma, 166 cm, rautias
KRJ-I
ei. Grizzel's Showman
old-ori, 172 cm, rautias
KRJ-II
ee. Marzellina
old-tamma, 168 cm, tummanruunikko
KRJ-II

Jälkeläiset

Hukkapuron Marple
old-tamma
s.18.05.2016
i. Edmund von Lark
KTK-II, KRJ-III
Marzena Wolf
old-tamma
s.09.09.2017
i. Oldfinion Dancer
KTK-II, KV-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Marzia kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.02.2018 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
6 + 40 + 25 + 22 + 5 = 98 p. / KRJ-II - tilaisuus)