Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Esittely

Hukkapuro sijaitsee virtuaalisessa Suomessa, tuiki tavallisella maaseudulla ja tietenkin metsän siimeksessä. Tarkemmin talli sijoittuu virtuaaliseen Hukkavaaran kylään, joka ei ole erityisen suuri tai erityisen tunnettu juuri mistään. Kylän ainoa saavutus on sen optimaalinen sijainti varsin keskellä kaikkea, sillä se on juuri sopivan matkan päästä niin etelästä kuin pohjoisesta ja lähimmästä lenotkentästä, rautatieasemasta ja satamasta. Uneliaan Hukkavaaran asukkaat nauttivat rauhallisesta elämästään, maailman menon kauhistelusta ja tietenkin naapuriensa syynäämisestä. Kiivaiden pullakahvikeskustelujen ja uteliaiden naapureiden lisäksi Hukkavaara tarjoaa jokaisen pikkukylän peruspalvelut: kaupan, kampaamon ja lähikuppilan, joka taipuu tarpeen mukaan niin ravintolaksi, juhlapaikaksi kuin jopa yökerhoksi. Jos tarvitsee jotain erikoisempaa, joutuu ajelemaan jokusen kilometrin lähimpään ihan oikeaan kaupunkiin.

Lue myös:
Hukkapuron URL-historia
Katsaus tallin toimintaan vuodesta 2014 alkaen

Tallialue

Hukkapuron tallialuekompleksi on kasvanut kuin pieni hökkelikylä vähän kerrallaan ja aina tarpeen mukaan. Tällä hetkellä alue koostuu kahdesta vastarakennetusta, mutta melko yksinkertaisesta päätallista, pienemmästä navetasta remontoidusta kivitallista sekä kahdesta pihatosta ja yhdestä puutallista tallialueen laidalla. Varsinkin kilpailukaudella on tallipihan laitamille viritelty myös iso liuta väliaikaisia karsinoita vieraileville ratsukoille. Lisäksi tallin pihapiiristä löytyy aidatut tarhat ja Wilsonien perheen kotitalo. Kävelytyskoneita, infrapunasaunoja tai muita luksustallien hömpötyksiä on turha Hukkapurosta etsiä, mutta sentään tallirakennnukset on lämmitetty ja niistä löytyy juokseva vesi sekä sähköt. Uusin yleellisyys on myös vanhempien tallien karsinoihin asennetut juoma-automaatit, sillä kuka jaksaisi kantaa ämpäreissä vettä satapäiselle hevoslaumalle. Tallialuetta kehystävät erikokoiset tarhat ja pienet laitumet. Lisää laidunmaita vuokraamme kesäisin läheisiltä maanviljelijöiltä ja suurin osa laitumista onkin tallialueelta kohtuullisen kävelymatkan päässä.

Ratsastusta varten tallialueelta löytyy kaksi kenttää sekä kaksi maaneesia. Uudempi maneesi on edustuskelpoinen, eristetty ja peilein varustettu rakennus, josta löytyy myös tilava katsomo sekä varasto estekalustolle ja kouluradan osille. Vanhempi maneesi on pihan perällä nököttävä hökkeli, joka näyttelee maneesin roolia, mutta on kuitenkin tarpeeksi epämääräinen rakennelma, jotta rakennusvirasto ei kiinnostuisi sen puutteellisista rakennusluvista turhan paljoa. Tallin kentät ovat hyväpohjaiset ja aidatut ja vihdoin syksyllä 2015 saatiin kenttien laidalle myös valot niin että ratsastus onnistuu iltojen pimetessäkin. Kentät huoleltaan säännöllisesti ja pyritään pitämään ratsastuskuntoisina ympäri vuoden, sillä maneeseissa syntyy helposti ruuhkaa. Hukkapuron maastoratsastusmahdollisuudet ovat erinomaiset ja erilaisia maastopolkuja sekä osittain sammalta kasvavia maastoesteitä lötytyy läheisestä Hukkametsästä kilometritolkulla - harmi vain, ettei maastoköpöttely kiinnosta juurikaan ketään meillä Hukkapurossa. Onkin kai turha sanoa, että Otterley haaveilee tallialueen täydellisestä uudistamisesta niin, että tilukset todella vastaisivat GP-tason ratsastajan tarpeita.

Tallin väki

Kuten jo aiemmin on mainittu, tallin arkea ja elämää pyörittää Otterley Wilson. Alun perin Irlannista kotoisin oleva nainen on elämänsä aikana ehtinyt työskennellä niin Saksan suurimmilla kilpatalleilla kuin myös karjapaimenena Australiassa. Värikkään hevoshistorian ansiosta naiselta löytyy näkemystä ja kokemusta jos jonkinlaisista hevosista ja hevosurheilulajeista. Iän myötä kuitenkin kokeilemisen into on pikkuhiljaa vaihtunut terveeseen itsesuojeluvaistoon ja mukavuudenhaluun ja todellisen rakkauden Otterley on löytänyt kouluratsastuksesta. Nyt nainen pistääkin kaiken energiansa kouluratsujen kasvattamiseen, kilpailuttamiseen ja valmentamiseen.

Wilsonien perheeseen kuuluu Otterleyn lisäksi tämän aviomies Matthew sekä pariskunnan tytär Linda. Matthewn Otterley tapasi työskennellessään hetken aikaa jenkeissä suurehkolla laukkaradalla. Se, miten perhe lopulta jämähti Suomen maaseudulle, ihmetyttää välillä heitä itseäänkin. Kaikki alkoi siitä, kun IT-alalla työskentelevä Matthew joutui vuoden työkomennukselle Helsinkiin. Otterley ei kuitenkaan kaupungissa viihtynyt, joten pian muuton jälkeen perhe löysikin Hukkavaaran kylästä vuokralle pienen hevostilan, jossa Otterley aloitteli valmennustoimintaa. Ennen kuin vuosi oli vierähtänyt loppuun, oli Hukkapuron toiminta laajentunut kasvatukseen ja tallista oli tullut varsin hyvin menestyvä hevosalan yritys, joten perhe päätti muuttaa pysyvästi Suomeen ja ostaa tilan itselleen. Nykyään Matthew matkustelee ympäri maailmaa konsultoimassa kansainvälisiä suuryrityksiä ja tienaamassa rahaa perheen naisväen tuhlattavaksi. Teini-ikäinen Lindakin on vakiinnuttanut paikkansa tallin arjessa ja tyttö huolehtii tallin harrastepuolen hevosten hyvinvoinnissa yhdessä muutaman vuokraajan kanssa. Tulevaisuudessa Linda on kuitenkin varmasti valmis astumaan äitinsä ratsastussaappaisiin ja ottamaan enemmän roolia myös kilparatsujen puolella. Tallin arkea paimentaa tomerasti myös Wilsonien perheen koira, pitkäkarvainen collie Ana.

Hukkapuron arjesta ei tulisi tietenkään mitään pelkästään Wilsonien perheen voimin. Niinpä tallin hevoslaumaa häärää kaitsemassa hevostenhoitajien ja ratsastajien armeija. Lankoja käsissään pitää tallimestarimme Marjatta Kankaanpää, joka on pitkän linjan hevosnainen ja käsittämättömän hyvä hallinnoimaan koko tallin aikatauluja. Suurin osa naisen ajasta meneekin tallin toimistossa tietokoneen ääressä istuessa hoitajajoukon tehdessä varsinaiset likaiset työt. Marjatan apuna hoitajajoukkoa valvoo myös Saara Korhonen, joka on työskennellyt Hukkapurossa aivan tallin alkutaipaleesta asti. Tallin lukuisten ratsastajien esimiehenä taas toimii ruotsalainen Andreas Hollmén, joka on huipputason kouluratsastaja ja todellinen perfektionisti, jonka valvovan silmän alla jokainen hevosemme liikkuu varmasti parhaalla mahdollisella tavalla. Nuorista hevosistamme ja uhkarohkeista ratsuttajistamme vastaavat rämäpäinen Joel Manninen ja espanjalainen komistus Enrique Garcia, joiden ansiota pitkälti on myös tallilla viljelty huono huumorintaju ja pähkähullut ideat.