Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Wolf's Torquil

"Torkku"

VH15-013-0178


oldenburg, ori
rautias, 169 cm
s. 02.11.2015

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-II, KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 28.1.2017

En tiedä, mistä Torkku on luonteenpiirteensä perinyt, sillä isänsä isoegoista mahtailijaa tai emänsä kärttyistä nirppanokkaa tästä hevosesta ei saa tekemälläkään. Sen sijaan Torkku on leppoisa ja rauhallinen ori, joka ei hätkähdä juuri mistään. Lempinimensäkin ori on saanut luonteestaan, sillä välillä Torkku saattaa heittäytyä jopa hieman liian rauhalliseksi. Onneksi orista löytyy myös karismaa ja energiaa silloin, kun sitä tarvitaan.

Hoidettaessa Torkku on rauhallinen ja helppo käsitellä. Usein on helppo unohtaa, että kyseessä on ori, sillä Torkku ei yleensä haikaile muiden hevosten perään tallissa tai taluttaessa. Harjaaminen sujuu Torkun kanssa leppoisasti ja eikä esimerkiksi kavioiden puhdistamisessa ole ongelmia. Myös varustaminen on helppoa, eikä Torkku nostele päätään tai pullistele. Eläinlääkärin ja kengittäjän käsissä Torkku on varsinainen mallioppilas.

Ei varmaan ole vaikea arvata, että ratsuna Torkku on vähän hidas ja tahmea. Erityisesti on hidas käynnistymään, joten kunnon alkuverryttelyihin orin kanssa saakin varata aikaa. Samoin on syytä keskittyä tekemään huolellisia taivutteluja ja myös aktivoimaan ori esimerkiksi siirtymisen avulla. Torkku on todella vahva hevonen ja välillä se saattaa jäädä hyvin raskaaksi kädelle. Niinpä onkin tärkeää alusta alkaen saada ori kantamaan itsensä, eikä tukeutumaan ratsastajaan. Kun käynnistymisvaikeudet on selätetty, voi Torkun kanssa tehdä oikeastaan mitä tahansa. Orilta taipuu kiemurat kuin kiemurat kouluratsastuksessa, joskin välillä sitä saa muistutella tahdista ja siitä, että kokoamisen lisäksi olisi syytä liikkua myös eteenpäin. Torkku on myös mahtava maastoilukaveri, sillä ori on rauhallinen ja peloton maastoilija niin yksin kuin kaverin kanssa. Niinpä välillä voikin aivan huoletta lähetä vaihtelun vuoksi Torkun kanssa pellolle tai hiekkatielle treenailemaan.

Kilpailupaikoilla Torkku todella herää ja se onkin astetta pörhäkämpänä kuin kotona. Niinpä vieraissa paikoissa orin kanssa saakin olla tarkempana ja varovaisempana kuin kotitallilla. Orimaisesta esiintymisestä huolimatta Torkku on kuitenkin helppo hallita niin maastakäsin kuin ratsailta. Radalla Torkun energisempi ja mahtipontisempi esiintyminen on yleensä vain edukseen.


Sukutaulu

i. Torrevinos GER
old-ori, 174 cm, rautias
KRJ-II
ii. Flainder GER evm
old-ori, 170 cm, rautias
ie. Shambello evm
old-tamma, 166 cm, rautias
e. Crosstown Girl
old-tamma, 165 cm, rautias
KRJ-II
ei. Crossway evm
old-ori
ee. Be My Valentine evm
old-tamma

Jälkeläiset

Tourniquet Wolf
old-ori
s.14.02.2016
e. Marzipan Wolf
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
Davonne Wolf
old-tamma
s.02.04.2016
e. Oldfinion Daviwse
KTK-III

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Torkku kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

20.11.2016 Kantakirjattu II-palkinnolla
(18 + 16 + 18 + 18 = 70p. - tilaisuus)

20.12.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 25 + 20 + 10,5 = 102,5 p. / KRJ-I - tilaisuus)

NJ:n alaiset näyttelyt

27.03.2015 Satulinna - Oldenburginhevoset, orit 9/12 irtoSERT - tuom. Jannica

Päiväkirja

19.10.2016 - Mari Kulmalan kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään Hukkapuroon oli saapunut valmentajaksi Mari Kulmala. Valmentaja olikin meille jo ennestään tuttu sillä hän oli käynyt valmentamassa Hukkapurossa aikaisemminkin. Sää oli kostean syksyinen, joten pidimme valmennuksen maneesissa. Ratsuni oli tänään Torkku, joka alkuverryttelyjen aikana vaikutti hyvin haluttomalta yhteistyöhön. Lämmittelin oria eri askellajeissa tekemällä paljon nopeita siirtymisiä valmentajan seuratessa menoamme kentänlaidalta. Tämä näytti hieman huolestuneelta Torkun vastustelun takia. Alkuverryttelyjen jälkeen paneuduimme päivän aiheeseen, joka oli tänään laukkatyöskentely ja erityisesti laukanvaihdot. Torkku oli alkuverryttelyjen jälkeen hieman tahmea, joten tehtävä sujui melko kehnosti. Valmentajamme Mari Kulmala ohjeisti minua ratsastamaan Torkkua enemmän eteen ja vaatimaan orilta aktiivisuutta. Tämän jälkeen tehtävä sujuikin jo huomattavasti paremmin. Loppua kohden Torkku alkoi pikkuhiljaa muuttua reippaammaksi. Niinpä teimme vielä lopuksi vaihtoja joka askeleella. Valmentaja oli melko tyytyväinen suoritukseemme ja neuvoi tulevaisuudessa vaatimaan Torkulta enemmän alusta alkaen, vaikka ori vaikuttaisikin hankalalta. Loppuverryttelyt teimme säästä huolimatta maastossa, jonka jälkeen sain viedä Torkun takaisin talliin hieman harmistuneena valmennuksen kulusta.

03.11.2016 - Anna Jaakkolan kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennus pidettiin heti aamupäivällä. Valmentajaksi oli saapunut melko tiukkapipoisena pidetty Anna Jaakkola, jonka valmennusta odotin osittain innolla ja osittain kauhulla. Ratsuni Torkku tuntui tänään täysin omalta itseltään. Oma oloni oli sen sijaan kuin jyrän alle jäänyt lyhyiden yöunien takia. Olimme päättäneet pitää valmennuksen kentällä, mutta yön aikana sataneen lumen ja jäisen kentän takia päätimme viime hetkellä siirtyä maneesiin, jossa oli vielä yllättävän hiljaista. Torkku suhtautui paikanvaihdokseen tyynesti, joten alkuverryttely alkoi aivan totuttuun tapaan. Pidimme lämmittelyt tiiviinä, joten ehdin tehdä vain hetken aikaa erilaisia siirtymisiä ja taivutuksia. Sen jälkeen oli aika tarttua päivän tehtävään, joka oli piruetit. Tehtävän aloitus sujui hieman kankeasti, sillä Torkku vaatii yleensä pidemmät alkuverryttelyt eikä ollut aivan täysin vielä herännyt. Valmentaja kommentoi menoamme kuin unissa kävelyksi (tai laukkaamiseksi). Niinpä päätin terästäytyä ja todella keskittyä siihen, että sain Torkkuun vähän ryhtiä. Valmennuksen edetessä Torkku tuntui koko ajan paremmalta ja reippaammalta. Tehtävät sujuivat siksi nousujohteisesti. Tänään valmentaja tuntui kiinnittävän erityistä huomiota tahtiin ja eteenpäinpyrkimykseen. Meiltä ne sujuivat hieman vaihtelevasti, joten huomiot olivat kullan arvoisia. Kun valmennus oli lopussa, tuntui että olin antanut kaikkeni. Loppuverryttelyt alkoivatkin juuri ajoissa, sillä en tiedä, kuinka kauan olisin vielä jaksanut. Loppuverryttelyiksi ratsastin rennosti ympyröitä ja voltteja ravissa ja annoin Torkun venyttää kaulaansa eteen ja alas. Sen jälkeen luovutin Torkun hevosenhoitajan haltuun ja lähdin itse uupuneena suihkuun. Toivon, että seuraavalla kerralla olisimme valmennuksessa alusta asti hieman enemmän hereillä.