Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Brokeback Ibai

"Ibai"

VH16-013-0011


oldenburg, ori
ruunikonkimo, 169 cm
s. 19.12.2015

Kasvattaja Brokeback
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 5.4.2018

Olin jo pitkään haaveillut varsaa hienosta Ibisco II orista, joten kun silmiini osui Ibain myynti-ilmoitus, oli orille ehdottomasti tarjottava kotia kotia meiltä Hukkapurosta. Vieraillessani Brokebackissa sainkin nopeasti huomata, että Ibai on luonteeltaan tullut hyvin paljon isäänsä. Ratsun alkeita opiskelemaan päässyt Ibai kuulemma oli hyvin yhteistyökykyinen ja älykäs tapaus, joka oppi nopeasti asian kuin asian. Niinpä orin kanssa onkin odotetavissa todennäköisesti varsin helppo tie toivottavasti aina Grand Prix tasolle asti.

Hoidettaessa Ibai on täydellinen herrasmies. Se seisoo kohteliaasti paikoillaan ja väistää hoitajaa pienestäkin hipaisusta. Orin voi pitää jopa huoletta vapaana, sillä Ibai ei juuri koskaan tee mitään yllättävää. Orin kanssa sujuu helposti kaikki normaalit hoitotoimenpiteet harjailusta varustamiseen ja uusiinkin tilanteisiin Ibai suhtautuu tyynen järkevästi. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Ibai käyttäytyy mallikkaasti, eikä oria ole koskaan saanut hävetä kenenkään vieraan käsittelyssä. Taluttaessa Ibai kulkee rauhassa taluttajan vierellä, vaikka lähistöllä olisikin toisia hevosia tai muita houkutuksia, kuten heinäkärry tai keväisen vihreä ruohikko.

Ratsuna Ibai on aivan unelmatapaus. Sillä on hyvä työmoraali ja se pyrkii miellyttämään ratsastajaansa parhaansa mukaan. Ori kuuntelee kevyitä apuja ja reagoi nopeasti ratsastajan pyyntöihin. Siksi Ibailla ratsastaminen tuntuu varsin helpolta moneen muuhun hevoseen verrattuna. Ibain herkkyyden takia ratsastajan istunta on aivan avainasemassa ja ratsastajan epätasapaino ja vinous välittyy heti hevoseen tavalla tai toisella. Parhaimmillaan yhteistyö Ibain kanssa tuntuu siltä, kuin ori osaisi lukea ajatukset. Se osaa loistavasti kaikki GP-tasolla vaaditut liikkeet ja luottaa itseensä, joten ratsastajalta ei vaadita kuin pieni vinkki siitä, mitä tulee seuraavaksi. Ibain kanssa on helppo nauttia lähestulkoon jokaisesta treenistä, sillä ori on aina innoissaan lähdössä töihin ja tekemässä parhaansa.

Ibaista oikein huokuu se, että ori on syntynyt valloittamaan kouluratoja. Virheettömän tarkan suorittamisen lisäksi ori nauttii esiintymisestä ja kilparadalla ori onnistuu lisäämään esiintymiseensä vielä viimeisen silauksen näyttävyyttä ja karismaa niin, ettei komea kimo ori voi jäädä keneltäkään huomaamatta. Kilpailupaikalla Ibai suhtautuu varsin tyynesti ympärillä olevaan hälinään ja matkustamiseen ori on tottunut varsasta asti niin, ettei pidemmätkään matkat ole orille mikään ongelma. Ibaita parempaa kilparatsua onkin vaikea löytää, sillä niin helppoa ja sujuvaa kaikki on orin kanssa.


Sukutaulu

i. Ibisco II
old-ori, 166 cm, musta
KTK-III
ii. Ibisco I evm
old-ori
ie. Conne evm
old-tamma
e. Heirate Mich
old-tamma, 171 cm, rautiaankimo
VSN Champion, KTK-III
ei. Liebesleid evm
old-ori
ee. Heimherrin evm
old-tamma

Jälkeläiset

Jabba The Hutt
old-ori
s.08.01.2016
e. Electra Wolf
Marzia Wolf
old-tamma
s.05.03.2016
e. Marzipan Wolf
KRJ-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Ibai kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.12.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
5,5 + 40 + 20 + 20 + 5 = 90,5 p. KRJ-II - tilaisuus)