Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Electra Wolf

"Elsi"

VH15-013-0166


oldenburg, tamma
ruunikonkimo, 166 cm
s. 25.09.2015

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © SL,

Kuollut 01.07.2016

Elsi on sympaattinen ja hieman jopa reppanan oloinen tamma, jonka kanssa on mukavaa puuhailla. Tamma nimittäin viihtyy hyvin ihmisten seurassa ja sitä saakin rapsutella ja halailla aivan loputtomasti. Muiden hevosten kanssa Elsi sen sijaan on aina vähän alakynnessä ja se helposti jääkin lauman arvojärjestyksen hännille. Niinpä onkin tärkeää pitää silmällä sitä, ettei tarhassa muut syö Elsin heiniä ja ettei tammaa muuten kohdella kaltoin, sillä Elsi ei oikein osaa pitää puoliaan.

Hoidettaessa Elsi on kiltti ja rauhallinen, mutta todella herkkä. Se ei oikein kuitenkaan näytä ärtymystään muuten kuin muuttumalla astetta jännittyneemmäksi, huiskimalla hännällään ja väistelemällä hoitajaansa. Näistä vinkeistä kuitenkin pitäisi tajuta, että hoitaja harjaa tammaa liian rivakoin ottein tai jokin muu on vialla. Elsi on hevonen, jonka käytös on tunnettava todella hyvin, sillä tamma piilottaa viimeiseen asti, jos se erimerkiksi on kipeänä. Niinpä pientenkin tavallisuudesta poikkeavien muutoksien pitäisi soittaa hälytyskelloja.

Ratsastettaessa Elsi on myös herkkä ja vaatii ratsastajan, joka osaa käsitellä tammaa kuin kukkaa kämmenellä. Liian kovista otteista tamma menee ikään kuin lukkoon, eikä osaa enää edetä oikein mihinkään suuntaan ja toisaalta tamma myös hämmentyy helposti, jos se saa ratsastajalta liikaa tai ristiriitaisia apuja. Niinpä tamman kanssa parhaiten pärjääkin kevyellä, eleettömällä ratsastamisella ja tammalle on annettava oma tilansa suorittaa tehtäviä ilman, että siihen pyrkii koko ajan vaikuttamaan. Kun Elsin saa kulkemaan oikein päin, on tamma kuin eri hevonen – rassukasta vaisusta tammasta kuoriutuu nimittäin kunnon grand prix tason ratsu, kunhan selässä vain tietää, mitä tekee.

Kilpailuissa Elsi on rauhallinen, eikä juuri välitä siitä, mitä sen ympärillä tapahtuu. Jos tamma joutuu yöpymään vieraassa paikassa, saattaa se stressata, joten siksi tamman kanssa onkin vältelty yön yli kestäviä matkoja. Elsi on rauhallinen ja hyväkäytöksinen matkustaja, joka on helppo lastata niin sisään kuin ulos. Radalla Elsi jää helposti hieman vaisuksi, eikä tammasta löydy samanlaista karismaa, kuin räväkämmistä kilpahevosista. Niinpä tamman kanssa saakin tehdä töitä, jotta tamman esityksestä saa teknisesti taitavan perussuorituksen lisäksi lennokkaan ja näyttävän, jotta päästään kamppailemaan huippuprosenteista.


Sukutaulu

i. Emmerich
old-ori, 167 cm, ruunikonkimo
KTK-II, KRJ-I
ii. Eberhard evm
old-ori, 163 cm, mustankimo
ie. Kornblume Kezia
old-tamma, 170 cm, ruunikonkimo
e. Celeste
old-tamma, 169 cm, ruunikko
KRJ-III
ei. Certico evm
old-ori, 172 cm, musta
ee. Julianeste evm
old-tamma, 162 cm, musta

Jälkeläiset

Enigma Wolf
fwb-tamma
s.04.11.2015
i. Wister Gambler
Willbur Wolf
fwb-ori
s.02.12.2015
i. Winzig von Lark
Jabba The Hutt
old-ori
s.08.01.2016
i. Brokeback Ibai

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Elsi kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!