Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Winzig von Lark

"Vinssi"

VH15-048-0073


westfaleninhevonen, ori
mustankimo, 170 cm
s. 29.06.2015

Kasvattaja Alondra
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I, KTK-III

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 28.01.2017

Vinssi on rauhallinen ja lempeä ori, jonka kanssa arki sujuu yleensä leppoisasti ja tasaisesti, mutta löytyy orilta myös pilkettä silmäkulmasta. Vinssi kunnioittaa hyvin ihmisiä ja pysyy hallinnassa oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa. Silti muiden hevosten lähettyvillä kannattaa aina pysyä tarkkana, sillä kyseessä on kuitenkin ori, vaikka sen välillä saattaakin unohtaa. Taluttaessa Vinssi maleksii eteenpäin vähän turhankin rauhallisesti ja jää helposti taluttajan taakse haahuilemaan. Tällöin Vinssi saattaa myös ovelasti livahtaa heinäkasalle tai ruohotupsulle, jos se huomaa, ettei taluttaja ole aivan tilanteen tasalla.

Hoidettaessa Vinssi möllöttää paikoillaan ja nauttii hemmottelusta. Välillä tuntuu siltä, ettei se näe eikä kuule muuta maailmaa hemmotteluhetken aikana, joten muut hevoset tai tallin elämä ei sitä häiritse. Niinpä Vinssin uskaltaakin pitää karsinassa vapaana harjaustuokion ajan. Itse asiassa Vinssi on hoidettaessa yleensä niin hyvin juurtunut paikalleen, että välillä kavioita puhdistettaessa saa vuodattaa muutaman hikipisaran. Joinain päivinä käsky ”nosta” kuitenkin saattaa toimia (ainakin, jos hoitaja on varannut takataskuun jonkun herkkupalan). Varustaminen sujuu Vinssin kanssa ilman ongelmia.

Ratsastettaessa Vinssi voi aluksi tuntua aika raskaalta ja hitaalta. Alkuverryttelyissä saakin keskittyä orin virittämiseen oikeaan mielentilaan. Esimerkiksi nopeat siirtymiset on erittäin hyvä keino saada Vinssi reippaammaksi ja nopeammaksi avuille, jolloin sen kanssa pystyy tekemään muutakin kuin hölkkäilemään ympäri kenttää. Kun Vinssin on saanut heräteltyä, on ori yritteliäs ja keskittynyt ja tekee sen, minkä pyydetään. Koko ajan orin kanssa saa kuitenkin pysyä tarkkana siitä, että se säilyttää eteenpäinpyrkimyksensä, sillä varsinkin kokoavien liikkeiden jälkeen jää ori helposti hyvin lyhyeksi ja ikään kuin leijumaan paikoillaan.

Kilpailuissa Vinssi on rento ja rauhallinen. Se ei yleensä ota stressiä hälinästä, uusista maisemista tai vieraista hevosista. Radalla Vinssi on hieman tavallista virkeämpi, mikä on vain eduksi kilpailusuorituksen aikana. Niinpä Vinssistä yleensä kilpailuissa saakin irti lennokkaamman ja näyttävämmän esityksen kuin kotikentällä.


Sukutaulu

i. Wahnfriede
westf-ori, 170 cm, mustankimo
KRJ-I, KTK-II
ii. Wahnsinn evm
westf-ori, 171 cm, mustankimo
ie. Freiheitskämpfer evm
westf-tamma, 169 cm, musta
e. Harlequinia
westf-tamma, 168 cm, rautias
KTK-III
ei. Harlequin evm
westf-ori, 171 cm, punarautias
ee. Quintella von Kirschental evm
westf-tamma, 165 cm, ruunikko

Jälkeläiset

Hukkapuron Carina
fwb-tamma
s.05.11.2015
e. Shadow's Carino
KTK-III, KRJ-I
Winner Express
westf-ori
s.18.11.2015
e. Arctic Express xx
Willbur Wolf
fwb-ori
s.02.12.2015
e. Electra Wolf
Dawnfrost Waterfall
westf-tamma
s.05.02.2016
e. Romancie Frost

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Vinssi kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.12.2015 Kantakirjattu III-palkinnolla
( 17 + 18 + 18 + 16 = 69p. - tilaisuus)

15.09.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8 + 40 + 18 + 20 + 15 = 101 p. / KRJ-I - tilaisuus)

Näyttelyt

VSN:n alaiset näyttelyt 22.11.2015 Alondra westfaleninhevosorit RCH (38,5p)

Päiväkirja

09.06.2016 - Karl Strömbergin kouluklinikka, lauantai

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Osallistuimme viikonloppuna Karl Strömbergin kouluklinikkaan, joka järjestettiin miehen omistamassa ratsastuskeskuksessa Malmössa. Niinpä pääsimme samalla kartuttamaan matkustuskokemusta Saxonin ja Vinssin kanssa, kun matkaa taitettiin tutun kuljetusauton lisäksi myös laivalla. Orit suhtautuivat reissaamiseen varsin rauhallisesti ja Saxonkin käyttäytyi yllättävän säyseästi. Naureskelin hevosenhoitajalleni Annalle, että mukaan oli varmaan vahingossa lähtenyt joku toinen ruunikko ja huomaisimme vahingon vasta perillä.

Noh, tällainen vahinko olisi kyllä ollut toivottu, sillä perillä Saxon oli taas oma itsensä ja ensimmäisen päivän valmennus meni tahtojen taistelussa. Olin kuolla häpeään, kun Saxon jopa meinasi jyrätä Karlin, joka yritti tulla avustamaan väistöjen tekemisessä maasta käsin, kun omat apuni eivät menneet läpi. Onneksi murtuneilta varpailta vältyttiin, kun Karl tajusi viime hetkellä väistää jyrän lailla eteenpäin puksuttavaa Saxonia. Onneksi sentään valmennuksen lopuksi Saxon teki jo vähän enemmän sitä, mitä pitikin. ”Ei tää ihan tälläinen kotona ole”-selitykset tuntuivat omaankin korvaan vähän laimeilta, kun Karl valmennuksen lopuksi antoi varsin tiukkasävyistä palautetta hevoseni hallinnasta.

Iltapäivän valmennusryhmään osallistuin Vinssin kanssa ja vaikka ori tuntuikin olevan tuskastuttavan tahmea ja hidas heti alkuunsa, olin onnesta soikeana, kun hevonen sentään meni siihen suuntaan mihin halusin ja määräämässäni askellajissa. Karl ei kuitenkaan päästänyt meitä millään tapaa helpolla, vaan sain tehdä täyden työn, jotta Vinssi aktivoituisi valmentajan haluamalla tavalla. Karlin patistelun ansiosta sainkin Vinssin kunnolla liikkeelle nopeiden siirtymisten avulla ja Saxonin kanssa aiemmassa ryhmässä itkua ja hampaiden kiristelyä aiheuttanut väistötehtäväkin sujui kevyesti ja hallitusti.

10.06.2016 - Karl Strömbergin kouluklinikka, sunnuntai

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Karl Strömbergin kouluklinikan toinen päivä sujui onneksi tasaisemmin kuin ensimmäinen. Heti aamupäivällä Anna ilmoitti, että Saxon vaikutti olevan suopeammalla tuulella kuin edellisenä päivänä. Kuulemma oria ei ollut tarvinnut jahdata tarhasta kuin vartin ja kaviotkin tämä oli antanut puhdistaa jo neljännellä yrityksellä. Vinssi oli tietenkin ollut oma leppoisa itsensä, vaikka olikin yrittänyt napsia ohikulkeneen tallityöntekijän kottikärryistä välipalaa, kun Annan oli keskittynyt miettimään päivän aikatauluja.

Tänäänkin valitsin ensimmäiseen valmennusryhmään Saxonin ja heti orin selkään kavuttuani vakuutuin siitä, että Anna oli ollut orin suhteen oikeassa. Toki alkuverryttelyjen aikana sain jälleen kerran käydä läpi, kumpi määrää, mutta tällä kertaa Saxon antoi yllättävän nopeasti periksi. Karlkin pani merkille, kuinka Saxon kulki kuin eri hevonen tänään ja niinpä pääsimme hiomaan laukkatyöskentelyä eli vaihtoja ja piruetteja sen sijaan, että hinkkaisimme perustyöskentelyä ravissa. Onnistuipa Saxon lopulta tekemään vaikutuksen Karliin, joka oli suhtautunut eilisen jälkeen meihin ratsukkona varsin epäilevästi.

Vinssikin selvisi omasta valmennuksestaan kunnialla, kuten tietenkin olin odottanut. Olin painanut Karlin vinkit edellisen päivän valmennuksesta visusti mieleen ja toteutinkin ne mielessäni alkuverryttelyn ja sain Vinssin hereille ihan ennätysajassa. Laukanvaihtoja treenatessamme Vinssi harvinaisesti jopa hieman kuumeni ja yritti lähteä ennakoimaan tulevia vaihtoja, mutta palasi kuitenkin hyvin kuulolle, kun itse rauhoitin omaa ratsastustani. Piruetit Vinssiltä sujuivat tasapainoisesti ja näyttivät Karlin mielestä hyvältä.

27.07.2016 - Kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut mibula

Ihastuttava mustankimo ori löntysteli alkukäyntejä aivan omaan tahtiinsa, välillä jopa hieman laiskasti.Vaikka meno oli todella rauhallista, keskittyi ori silti todella hyvin jokaiseen apuun mitä se ratsastajaltaan sai. Ohjien kokoamisen jälkeen Vinssille tehtiin selväksi, että nyt ei löntystellä. Alkuun tehtiin todella paljon pysähdyksiä ja erilaisia kiemuroita ja voltteja, joiden aikana ori tajusikin laittaa tossua toisen eteen. Siirryimmekin pian ravityöskentelyyn, jossa teimme avo- ja sulkutaivutuksia sekä koottua ravia. Vinssin ja ratsastajan yhteistyö oli saumatonta ja ori toimi oikein rauhallisesti ja keskittyneesti tilanteessa kuin tilanteessa.

Laukkaan siirryttäessä oria joutui aluksi hieman patistamaan eteenpäin. Kun laukka alkoi pyöriä omalla painollansa ja oli hyvinkin tahdikasta, siirryimme tekemään muutamat avotaivutukset, joista jatkettiin koottuun laukkaan sekä laukanvaihtoihin isolla pääty-ympyrällä. Laukka ei koko ajan ollut täysin omalla moottorilla toimivaa, mutta ori totteli sekunnin sadasosassa eteenpäin vieviä apuja ja ratsukko näytti pienestä laiskuudesta huolimatta todella hyvälle! Laukasta siirrytiin käyntiin ja pienen käyntitauon jälkeen ratsukko ratsasti vielä rennot loppuravit. Hyvä te!