Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Celeste

"Celeste"

VH15-013-0009


oldenburg, tamma
ruunikko, 169 cm
s. 10.10.2014

Maahantuoja yersinio
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-III

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 29.3.2016

Celeste on saanut tottua matkusteluun ja muuttuvaan ympäristöön varsasta lähtien. Tamma nimittäin matkasi Suomeen vuoden ikäisenä, kun pitkän linjan oldenburg kasvattaja yersinio bongasi tamman Saksan markkinoilta pyydettyäni häntä auttamaan etsimään meille uutta kouluratsua ja samalla tuoretta verta jalostukseen. Suomessa Celeste ei kuitenkaan majaillut kauaa, sillä Hukkapuron laajennusremontti oli vielä kesken ja karsinapaikkojen määrä oli rajallinen. Niinpä Celeste päätettiinkin lähettää ratsukoulutuksen ja kilpailu-uran aloittamisen ajaksi takaisin Saksaan yhteistyötallilleme Wolf Sporthorsesiin. Kun Celeste vihdoin palasi takaisin Suomeen, oli nuoresta ja uteliaasta varsasta kasvanut itsevarma, reipas ja rohkea tamma.

Celeste on arjessa varsinainen valopilkku, sillä tamma tuntuu aina olevan hyvällä tuulella ja valmiina töihin. Tamma on pienestä pitäen tottunut varsin reippaaseen käsittelyyn, joten se ei turhia mutristele, vaikka satulahuopa olisikin hieman vinossa tai kaviot puhdistettu väärässä järjestyksessä. Itseasiassa on syytä huolestua ja mahdollisesti soittaa jopa eläinlääkäri paikalle, jos Celeste näyttää hapanta naamaa tai vastustelee ratsastettaessa, sillä silloin jotain on varmasti vialla. On kiltti ja kultainen tamma nimittäin näykännyt tallityöntekijäämme hihasta kun mokoma kiristi satulavyötä, eikä huomannut alkavan ähkyn oireita ennen tätä.

Ratsuna Celeste on juuri sellainen kuin kouluratsulta toivoisi. Se kuuntelee tarkkaan ratsastajaansa ja yrittää aina parhaansa. Varsinkin nuorempana Celestellä oli taipumus yrittää asioita, joita se ei aivan ymmärtänyt, mistä sen itseluottamus otti helposti kolauksia, joten ratsastajan oli edettävä innokkaan tamman kanssa todella maltillisesti. Nykyään Celesten itseluottamus on jo varmemmalla pohjalla ja välillä innostuessaan saattaa tamma edetä tehtävästä toiseen niinkin määrätietoisesti, ettei ratsastajalla ole juuri sanomista asiaan. Tähän ennakoimiseen kuitenkin auttaa rauhallinen asenne ja tarkat avut, jotta tammalle ei jää yhtään epäselväksi, mitä sen pitäisi tehdä.


Sukutaulu

i. Certico evm
old-ori, 172 cm, musta
ii. Certain evm
old-ori, 173 cm, rautias
ie. Louise evm
old-tamma, 154 cm, rautias
e. Julianeste evm
old-tamma, 162 cm, musta
ei. Jurgenfein evm
old-ori, 167 cm, musta
ee. Ariane evm
old-tamma, 160 cm, rautias

Sukuselvitys

i. Certico on 172cm korkea musta oldenburgori, joka on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja jolta löytyy hyviä tuloksia nuorten hevosten luokista. Niinpä orin tulevaisuus näyttääkin varsin lupaavalta. Ori on asunut koko ikänsä Saksassa ja siellä sitä onkin käytetty nuoresta iästä huolimatta runsaasti jalostukseen. Myös orin jälkeläiset ovat jo osoittaneet varsin suurta potentiaalia erityisesti kouluradoilla.

ii. Certain on 170cm korkea ruunikko oldenburgori, joka on kilpaillut paljon Grand Prix tasolla kansainvälisissä luokissa ympäri Keski-Eurooppaa. Alun alkaen saksalaisomistuksessa ollut ori asuu nykyään Hollannissa ja monet orin jälkeläisistä onkin rekisteröity hollantilaisiksi puoliverisiksi, mutta osa on myös oldenburgkantakirjassa.

ie. Louise on 168cm korkea rautias varsin vaatimaton oldenburgtamma, joka on syntynyt ja asunut koko elämänsä varsin pitkän linjan oldenburgsiittolassa Saksassa. Tamma onkin ollut koko elämänsä siitoskäytössä, eikä sitä ole kunnolla edes ratsukoulutettu. Louise ei periytä kovin vahvasti mitään ominaisuuksia, joten sen varsoissa nähtävissä onkin huomattavasti enemmän orien periyttämiä ominaisuuksia. Niinpä Louiselle onkin valittu oriksi aina varsin vahvoja periyttäjiä, joten lopputuloksena on tamman vaatimattomuudesta huolimatta ollut varsin kapasiteetikkaita kouluratsuja.

e. Julianeste on 162cm korkea musta melko sirorakenteinen oldenburg tamma, joka on tunnettu varsin monipuolisena ratsuna. Tamma on nähty niin kouluradoilla, kenttäkilpailuissa kuin valjakonkin edessä, joskaan ei aivan korkeimmalla tasolla. Tamma periyttääkin erittäin yhteistyökykyistä ja varmaa luonnetta sekä hyvää kestävyyttä ja tamman jälkeläisistä löytyy edustajia monesta eri ratsastuslajista.

ei. Jurgenfein on 170cm korkea ruunikko oldenburgori, joka on kilpaillut sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa. Onpa ori esiintynyt myös muutamissa elokuvissa valjakkohevosen roolissa, sillä rautaisten hermojen, leppoisan asenteen ja hyvän oppimiskyvyn ansiosta ori on viihtynyt hyvin jopa kuvauspaikan hälyssä, eikä näyttävän orin ulkonäössäkään ole ollut valkokankaalla moitittavaa. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen hyvää ja rauhallista luonnettaan.

ee. Ariane on 166cm korkea mustankimo oldenburgtamma, joka on ollut varsinainen rusettihai näyttelyissä. Tamma on kilpaillut jonkin verran Vaativa A tasolla, mutta pääasiassa se on ollut koko elämänsä siitoskäytössä. Mitään kovin suuria kuuluisuuksia Arianen varsoista ei löydy, mutta pääosin tamman varsat ovat olleet erittäin terveitä, selväpäisiä ja varmoja suorittajia lajissa kuin lajissa.

Jälkeläiset

Celestial Wolf
old-tamma
s.04.05.2015
i. Grizzel's Showman
Hukkapuron Toreador
old-ori
s.24.07.2015
i. Torrevinos GER
VIR MVA Ch, KTK-II
Electra Wolf
old-tamma
s.25.09.2015
i. Emmerich
KRJ-I
Wolf's Outro
fwb-ori
s.27.02.2016
i. Extro

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Celeste kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

20.12.2015 KRJ-III palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8 + 41 + 16 + 12 + 4 = 81 p. / KRJ-III - tilaisuus)

KRJ-Cup sijoitukset

30.6.2015 KRJ-CUP Intermediate II 15/198

Päiväkirja

15.04.2015 - Celeste muuttaa Hukkapuroon

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Voi tätä ilon päivää! Tänään nimittäin Celeste palasi Saksasta Wolf Sporthorsesin hellästä huomasta takaisin Hukkapuroon ja minkälaisen muodonmuutoksen tamma onkaan kokenut. Reippaasta, mutta hieman rääpälestä Celestestä on nimittäin kasvanut varsin sporttinen ja erittäin itsevarma tamma, joka käyttäytyi mallikkaasti ja rauhallisesti koko matkan. Matkustuksesta väsähtänyt tamma ei juuri jaksanut Hukkapuroon päästyään ihmetellä ympäristöään, vaan se asettautui tyytyväisenä uuteen karsinaansa, maisteli muutaman heinänkorren ja pian jo torkkui varsin rennon ja tyytyväisen näköisenä.

Celestellä tuskin on kovin suuria vaikeuksia kotiutua, mutta tamma saa kuitenkin pienen loman, jotta se saa palautua matkustamisesta kaikessa rauhassa. Sen jälkeen tamman kanssa jatketaan sen Saksassa hyvin alkanut kilpailu-uraa vielä jonkin aikaa ennen kuin tamma siirtyy kokonaan siitoskäyttöön.

30.06.2015 - Kesäkuun KRJ-Cup

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Huh mikä päivä! Tänään järjestettiin Hukkapurossa KRJ-Cupin kesäkuun osakilpailu ja hälinää riitti todella koko viikonlopuksi, kun taitoja miteltiin aina Helppo D luokasta Grand Prixiin asti. Onneksi tallin tiimi pyöritti kilpailujärjestelyjä varsin sujuvasti, joten allekirjoittanut pääsi osallistumaan itse kilpailuihin. Celesten kanssa olimme ilmoittautuneet luokkaan Intermediate II, minkä ajattelin sujuvan tamman kanssa varsin rutiinilla, sillä olihan tamman kanssa startattu paljon myös GP-tasolla.

Rata sujui Celesten kanssa varsin hyvin, vaikka alku olikin hieman hermostunut. Sitä tosin ei voi pistää missään nimessä hevosen piikkiin, sillä eihän Celeste ollut meistä se, joka ei ollut ehtinyt nukkua kohta viikkoon. Onneksi tamma kuitenkin suoritti rataa varsin itsevarmasti ja pian tamman varmuus ja rauhallisuus tarttui myös minuun. Hyvällä perussuorituksella olimme luokan viidestoista ratsukko, mikä suuressa 198:n ratsukon luokassa riitti sijoitukseen. Hyvä Celeste!