Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Rockabilly Wolf

"Billy"

VH15-031-1278


suomalainen puoliverinen, ori
musta, 168 cm
s. 03.12.2015, 9v.

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Reesink Horses,

Billy on silmäteräni ja ehdottomasti yksi tärkeimmistä hevosistani. Se edustaa itselleni tärkeää orilinjaa, joka lähtee kantahevosestamme Rontigosta ja jonka jokainen hevonen on ollut omistuksessani ja palkittu KRJ-I palkinnolla. Niinpä jo ennen syntymää olin ehtinyt ladata valtavan kasan odotuksia tämän varsan niskaan ja miksi en olisi, sillä paperilla varsa hipoi täydellisyyttä. Varsan odotusaika oli hermoja raastavaa, sillä pelkäsin jatkuvasti jonkin menevän pieleen. Varsinkin sen jälkeen, kun ultrassa näkyi selkeä orivarsa, en ollut pysyä nahoissani. Kun musta orivarsa lopulta tupsahti maailmaan terveenä ja tomerana, olin onnessani. Billy oli aivan kaikkea sitä mitä olin toivonut.

Virtuaalisena muotovaliona palkittu ja ensimmäisellä palkinnolla kantakirjattu Billy on yksi tallin tähdistä ja ori tietää sen varmasti itsekin. Joku voisi väittää orin olevan hemmoteltu, toinen taas sanoa orin kasvaneen pumpuliin käärittynä, mutta tottahan se on, että Billy on saanut koko elämänsä osakseen tarkkaakin tarkempaa hoitoa, eikä sen kanssa olla todellakaan otettu turhia riskejä tai säästelty kustannuksista. Ori on aivan varsasta pitäen tottunut siihen, että sen ympärillä pörrää lauma hoitajaa, hierojaa, eläinlääkäriä ja vaikka mitä hevospsykologia, joten se on yksinkertaisesti tottunut olemaan huomion keskipisteenä. Jos valokeila joskus kallistuu väärään suuntaan, on selvää, että Billy nostaa metelin ja kääntää ketterästi taas kaikkien katseet itseensä.

Billyllä on tiettyjä diivanelkeitä, mutta eikös se vain kuulukin tähteyteen. Ori on nirso ruokansa kanssa ja kelpuuttaa vain parasta laatua. Kukaan ei onnistu salaa sujauttamaan sen ruokaan mitään epäilyttävää (hyi vitamiineja!) tai vaihtamaan ruokamerkkiä toiseen ilman suurta draamaa. Seuransakin ori valitsee hyvin tarkkaan, eikä hyväksy kaverikseen ihan jokaista tallaajaa. Hoitajan on ehdottomasti ymmärrettävä Billyn erikoislaatuisuus ja kohdeltava oria sen vaatimalla arvokkuudella. Liian kovakouraisia otteita mutta toisaalta myöskään turhaa hissuttelua ei hyväksytä. Vesi on Billyn mielestä ehdoton yök, vesilätäköt yök yök ja vesisade ulkona yök yök yök. Tallilla jopa juorutaan, että lämmitetty maneesi, joka on yhdistetty käytävällä oritalliin, on rakennettu vain Billyn takia. Ottamatta asiaan sen enempää kantaa totean vain, että paras keino tulla Billyn kanssa toimeen, on edetä orin ehdoilla. Ja turha siellä takana supista mistään kukkahattutädistä…

Ratsuna Billy ei sovi ihan jokaiselle, sillä ori on varsin omapäinen ja isoegoinen. Se testaa tarkkaan jokaisen ratsastajansa ja suostuu yhteistyöhön vain arvoistensa kanssa. Nöyristelystä tai mielistelystä ei ole tämän orin kanssa tietoakaan, mutta työmoraalia orilta kyllä löytyy, kunhan fengshuit osuvat ratsastajan kanssa yhteen. Esiintyminen on Billyllä verissä ja mieluiten ori esitteleekin taidokkaita koulukiemuroita, jotka saavat katsojat huokailemaan ihastuksesta. Erityisesti voimaa ja tasapainoa vaativat kootut liikkeet ovat Billyn bravuuri ja niistä se yleensä suoriutuukin näyttävästi. Esteiden hyppääminen ei ole tarpeeksi hienostunutta hommaa Billyn makuun, mutta ratsastajan mielen virkistykseksi se välillä suostuu ylittämään pienehköjä esteitä, jos nätisti pyydetään. Maastoiluun Billy on asettanut tiukat ehdot. 1. Pitää olla kaunis sää, ei saa olla märkää 2. Ei todellakaan rymytä missään metsässä 3. Pysytään kaukana autoteistä ja muista hieman huolestuttavista asioista. Kun tästä sopimuksesta pitää kiinni, voi Billyn kanssa silloin tällöin nauttia elämästä myös neljän seinän (tai aidan) ulkopuolella.

Billy elää kilpailuja varten, sillä kilpailuissa sitä pääsevät ihastelemaan myös muut kuin oman tallin väki. Kun ori on kääritty kuljetussuojiin ja on aika lähteä reissuun, puhkuu ori intoa niin, että välillä lastaamisesta tulee melkoinen hässäkkä. Matkustaessa Billy odottaa ykkösluokan palvelua samoin kuin perillä uudessa paikassa. Missään ei koskaan jää varmasti epäselväksi, että Billy on saapunut paikalle, niin kovaääninen ja mahtipontinen orin sisääntulo yleensä on. Kilpailupaikoilla Billy kerää osakseen ihailua, eikä se pane pahakseen satunnaisia rapsuttelijoita tai valokuvaajia. Kun on aika ryhtyä töihin, osaa ori kuitenkin kääntää keskittymisen olennaiseen rautaisen ammattilaisen tavoin. Billyn kanssa radalle ei mennä kokeilemaan, vaan voittamaan ja tällä asenteella ori esiintyykin joka ikinen kerta.


Sukutaulu

i. Rockabee Wolf
fwb-ori, 167 cm, voikko
KRJ-I
ii. Rogue Wolf
fwb-ori, 168 cm, musta
KRJ-I
iii. Rontigo
swb-ori, 166 cm, rautias
KRJ-I
iie. Schmidt Joyanna
holst-tamma, 166 cm, musta
KRJ-I
ie. Bumblebee Solo
fwb-tamma, 164 cm, mustanvoikko
KRJ-II
iei. Cocobee
fwb-ori, 165 cm, cremello
iee. Balestra
trak-tamma, 165 cm, kimo
e. Dark Saga SIN
holst-tamma, 170 cm, musta
ei. Darkheart SIN
holst-ori, 170 cm, musta
eii. Al Capone
holst-ori, 160 cm, tummanruunikko
eie. Minonette
holst-tamma, 171 cm, tummanruunikko
ee. Beverly PK
holst-tamma, 171 cm, tummanpunaruunikko
eei. Poleidos GER
holst-ori, 171 cm, rautias
eee. Bequem
holst-tamma, 167 cm, ruunikko

Jälkeläiset

Rockford Wolf
fwb-ori
s.15.01.2017
e. Kauniston Venom
KTK-III, KV-II
Rock ‘n’ Roll as F
fwb-ori
s.27.03.2017
e. Dastlyn F
Rock-a-Silly Wolf
fwb-ori
s.26.12.2016
e. Delicate Foxtrot Lady
KTK-II
Rocket Queen Wolf
fwb-tamma
s.09.09.2017
e. Suprant Tequila
KRJ-II
Silvertop Rocksoul
fwb-ori
s.02.08.2018
e. Silvertop Seoul

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 120cm

Billy kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Näyttelyt

NJ:n alaiset näyttelyt 01.04.2016 Rosenhof suomalaiset puoliveriorit 1/12, BIS5 (MVA-SERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 08.04.2017 Hukkapuro puoliveriorit BIS2 (MVA-SERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 18.04.2017 Hukkapuro puoliveriorit BIS1 (MVA-SERT)

Saavutukset

20.05.2016 Kantakirjattu I-palkinnolla
(21 + 19 + 20 + 20 = 80p. - tilaisuus)

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 5.8.2017
31.01.2019 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
10 + 40 + 22 + 22 + 15 = 109 p. / KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

24.09.2017 - KRJ Champions 2017 tunnelmia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Osallistuimme ensimmäistä kertaa Hukkapuron poppoolla nelipäiväisiin KRJ Champions kilpailuihin. Jo etukäteen oli tiedossa, että kilpailu tulisi olemaan kovatasoinen ja erityisen jännittävän siitä teki karsintasysteemi, jossa vain parhaat etenevät jatkoon. Vaikka yhtään titteliä ei tällä kertaa tullutkaan meille Hukkapuroon, olimme kuitenkin varsin tyytyväisiä kilpailuiden tulokseen. Erityisen hienoa oli myös nähdä kasvattimme Chocolatte Wolf palkittiin KRJ Senior Champion ja KRJ Supreme Champion titteleillä ja Wolf’s Outro KRJ Reserve Champion tittelillä. Jotain siis kasvatustyössä on selvästi kohdallaan.

Ensimmäinen kilpailupäivä sujui vielä suurimmaksi osin hieman lämmitellessä. Päivän hienoimman suorituksen teki Wolf’s Slash joka ylsi Young Champion luokan voittoon prosentein 74,706%, Seinor Champion luokassa myös Oldfinion Don Miro nappasi sijoituksen prosentein 77,647% ollen kovatasoisen luokan kolmas. Hevosistamme Hollywood Hills oli ainoa, joka karsiutui jo ensimmäisenä päivänä. Tamma säikkyi jotain tuomaripäädyssä niin paljon, että keskittyminen suoritukseen oli hyvin vaikeaa. Hollynkin kanssa kuitenkin saatiin hyväksytty suoritus 57,647% mutta se ei valitettavasti riittänyt jatkoon nuorten hevosten kovatasoisessa luokassa.

Toinen päivä sujui nuorten osalta hienosti, kun Rockford Wolf, Wolf’s Slash ja Innuendo STC ylsivät kaikki yli 70% tulokseen. Rockford sijoittui luokassa kuudenneksi ja Slash sekä Nadine mahtuivat myös kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Maudin kanssa karsiuduimme täpärästi jatkosta, mutta suoritus olikin ollut mielestäni varsin epätasainen ja tuomariston pisteet siihen nähden armolliset. Varsinaisessa KRJ Champion luokassa jokainen hevosistamme paransi suoritustaan ja Wolf’s Almond (80,238%, 3. sija) ja Oldfinion Felissaar (74,524%) nappasivat hienosti ruusukkeet. Sernioreiden luokassa hevosemme suoriutuivat myös tasaisen varmasti, mutta parannettavaa jäi. Aamusta asti hieman jäykältä ja vaisulta tuntuneen Spectren suoritus jäi tasolleen hyvin vaatimattomaksi ja kilpailut orin kanssa päättyivätkin tähän päivään.

Kolmantena päivänä alkoi varsinkin nuorissamme jo tuntua pieni kilpailuväsymys. Yllättäen Innuendo STC pärjäsi tänään parhaiten päästen kahdenkymmenen parhaan joukkoon ja Wolf’s Slash sinnitteli vielä jatkoon 65,754% tuloksella. Rockfrod Wolfin suoritus oli hieman rikkonainen ja kiristyvässä kilpailussa se maksoi finaalipaikan. Champion luokassa kahtena ensimmäisenä päivänä alisuoriutunut Snakepit Wolf nousi vihdoin omalle tasolleen ja sijoittui luokassa kolmanneksi prosentein 78,333%. Myös Oldfinion Felissaar jatkoi varmasti eteenpäin kahdenkymmenen parhaan joukossa. Edellisenä kilpailupäivänä loistavan suorituksen tehnyt Wolf’s Almond, Wolf’s Mocha Moment ja Rockabilly Wolf karsiutuivat kuitenkin valitettavasti kaikki. Vaikka ratsastetut radat olivat perushyviä, ei suoritukset riittäneet enää finaalipäivään. Sama alavire jatkui myös senioriluokissa kun Céline Wolf selvitti ainoana tiensä jatkoon kohtuullisella 66,875% tuloksella. Tasaisesti tulosta tehneet Chocolate Chip ja Dark Calibra CTN tekivät tänään kilpailuiden kehnoimman ratansa ja samoin kuin vahvasti aloittanut Oldfinion Don Miro. Päivän tuloksia katsellessa kokemattomuus näistä karkeloista näyttikin hieman kostautuvan ja palautumisessa tuntui olevan ongelmia hieman jokaisella tiimissämme.

Finaalipäivä huipentui nuorten osalta musiikin tahdissa ratsastettavaan Kür-luokkaan, missä Wolf’s Slash oli 12. prosentein 65,952% ja Innuendo STC 63,571%. Vaikka sijat jäivätkin suhteellisen kauas, olin hyvin tyytyväinen nuortemme suorituksiin ja erityisesti Nadinen tasaiseen varmuuteen päivästä toiseen. Pääsarjassa Snakepit Wolf järjesti pienen yllätyksen sijoittumalla kolmanneksi prosentein 79,000%. Orin kanssa alkusarja oli tuntunut hyvin takkuiselta, mutta kaksi viimeistä kilpailua olivat nostaneet orin jälleen omalle tasolleen. Myös Oldfinion Felissaar teki hyvän suorituksen kahdenkymmenen parhaan joukkoon prosentein 64,600%. Senioreiden sarjassa omassa tiimissämme kilpaillut Céline Wolf ei ollut aivan parhaimmillaan ja olosuhteisiin nähden prosentit 66,333% ja 13. sija olivatkin kelpo suoritus. Jännitettävää ja juhlittavaa luokassa kuitenkin riitti, sillä Chocolatte Wolf ja Wolf’s Outro ottivat lopulta luokassa kaksoisvoiton. Muutenkin kilpailuiden aikana oli ilo seurata vahvaa Hukkapurolaisten edustusta läpi kilpailuiden.

02.01.2019 - Maastoretkellä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Maastoilu Sneikin kanssa on yleensä yllättävän mukavaa, sillä ori osaa käyttäytyä hyvin neljän seinän ulkopuolellakin. Niinpä tämän päivän aikataulu sopikin minulle mainiosti, sillä aikataulussa orille oli merkitty maastoilua. Hetken mietittyäni vaihtoehtoja, päätin suunnata Sneikin kanssa läheiselle pellolle tekemään hankitreeniä, kun vihdoin luntakin oli tullut tarpeeksi. Mukaan houkuttelin myös ratsuttajamme Joelin, joka nappasi ratsukseen kaikkien yllätykseksi Billyn, jonka saamiinen polvenkorkuiseen hankeen tulisi olemaan varmasti haaste. Olimme maastoilleet yhdessä aiemminkin ja retket olivat aina olleet täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Niinpä odotin tältäkin reissulta vähintään samaa ja sain mielessäni hylätä haaveet suhteellisen hillitystä ja hallitusta maastoretkestä. ”New year, new me - tänään treenataankin ihan kunnolla”, huikkasi Joel, joka oli aloittanut jokavuotisen treenauskampanjansa uuden vuoden jälkeen, kavutessaan ratsunsa selkään. Suhtauduin tähän huvittuneena, sillä yleensä miehen treenimotivaatio karisi viimeistään vuoden toisella viikolla. Kipusin ripeästi oman ratsuni Sneikin selkään ja juuri kun takapuoleni tömähti satulaan, muistin että olin itsekin tainnut uhota ääneen samanmoisia uudenvuodenlupauksia skumppapulloa heilutellen uudenvuoden juhlissa. Niinpä ei auttanut kuin pitää sanoistaan kiinni.. Kun vihdoin olimme valmiita lähtöön, suuntasimme tallin pihasta kohti peltoa, jonne matkaa oli pari kilometriä. Hevoset kulkivat yllättävän säyseästi peräkanaa Billy taakseen mulkoillen ja häntää huiskien, Sneikki luimien ja yrittäen silloin tällöin kiihdyttää Billyn ohi. Puolessa välissä matkaa ajattelin,, että ei menisi kauaa ennen kuin Sneikiltä menisi totaalisesti hermot. Onneksi olimme pian pellolla ja Sneikki pääsi päästelemään höyryjä polvenkorkuiseen hankeen. Joel sen sijaan sai tahollaan tehokkaan treenin yrittäessään maanitella Billyä pois auratulta tieltä penkan puolelle. Ei tosiaankaan ollut helppo tehtävä, mutta ratsuttajamme osoitti taas taitonsa saamalla lopulta tahtonsa läpi ja diivamaisen mustan orin tarpomaan hankeen kuuliaisesti. Treenailimme pellolla tehokkaan puolituntisen ajan ja suuntasimme sitten kotiinpäin. Vielä ennen kuin käännyimme kotiin Joel ehdotti, että kiertäisimme läheisen lammen kautta, jotta hevoset saisivat kävellä vähän pidempään. Peltotreenin jälkeen molemmat hevoset olivat sopivan väsyneitä ja kulkivat sävyisästi rinnakkain, niin että pystyimme Joelin kanssa helposti rupattelemaan niitä näitä. Kun vihdoin suuntasimme kotiin, tuntui todellakin siltä että vuosi oli alkanut hyvissä merkeissä. Kaiken kaikkiaan maastoretki ratsuttajamme Joelin kanssa oli ollut samalla kertaa tehokas ja hauska.