Wolf's Mocha Moment

"Monna"

VH15-031-1131

suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikko, 169 cm
s. 25.10.2015, 8v.

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-I, Ch, KRJ-I

virtuaalihevonen, a sim-game horse

Kuvat © SL,

Monna on tamma, joka tietää arvonsa tasan tarkkaan ja antaa kyllä kuulua, jos päiväjärjestys ei suju sen mielen mukaan. Varsana tammaa hemmoteltiin varmasti turhan paljon, sillä heti syntymästään lähtien on tamma ollut upean sukunsa takia yksi ehdottomista silmäteristäni. Niinpä aivan pienestä pitäen Monna on tottunut extra-pitkiin harjaustuokioihin, ruokakuppiin tarjoiltuihin herkkupaloihin ja prinsessan kohteluun tilanteessa kuin tilanteessa. Tamma nostaa varmasti metelin, ellei ole ensimmäisten joukossa hevosia tarhattaessa tai ruokia jaettaessa, sillä odottelu ei hänen arvolleen ainakaan tamman omasta mielestä sovi. Valitettavasti Monnan ärsyttävistä tavoista voi syyttää vain itseään.

Vaikka Monnan sisällä asuukin varsinainen diivaprinsessa, osaa tamma olla myös hurmaava ja hellyttävä halutessaan. Sellaisia hetkiä on erityisesti harjaustuokiot, joista Monna nauttii todella paljon. Tamma seisoisi harjattavana ja rapsuteltavana vaikka kuinka kauan ja ilmoittaa kyllä, jos hoitaja meinaa jättää homman kesken liian aikaisin. Muutenkin Monna nauttii huomion keskipisteenä olemisesta, joten kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat tamman kanssa varsin mukavasti. Satuloidessa Monna saattaa heittäytyä herkkänahkaiseksi ja irvistellä, joten satula on asetettava tamman selkään varoen. Myöskin satulavyö on kiristettävä rauhassa ja maltilla.

Ratsuna Monna on useimmiten reipas ja yritteliäs ja se pyrkii miellyttämään ratsastajaansa parhaimman mukaan. Välillä on kuitenkin päiviä, jolloin kaikki ärsyttää, eikä Monnaan saisi vaikuttaa mitenkään ja silloin parasta saattaakin olla hoitaa päivän liikunta juoksuttamalla. Onneksi pääasiassa Monna on kuitenkin varsin säyseä ratsu, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. Kapasiteetissa ja lahjakkuudessa tamma ei ollenkaan häviä toinen toistaan upeammille sukulaisilleen, vaan se kantaa upean kouluratsun perintöään kirkkaana eteenpäin. Monnalla on kauniit, lennokkaat askellajit ja tasapainoinen, keveä olemus, joten tamman kanssa tuntuu kuin liitelisi eteenpäin kouluradalla. Väsähtäessään Monna alkaa kuitenkin helposti rikkomaan, joten ratsastajalta vaaditaan paljon päättäväisyyttä, jotta Monnan saa kannustettua jaksamaan loppuun asti.

Sukutaulu

i. Wuorelan Eldarion
fwb-ori, 171 cm, musta
KTK-II
ii. Wuorelan Thengel
fwb-ori, 176 cm, musta
KTK-II
iii. Thanatos
fwb-ori, 184 cm, musta
VIP MVA Fn, PKK-Valio, VSN Champion, KTK-I, KRJ-I, SPL-I*, YLA1
iie. Carpathia
fwb-tamma, 168 cm, tummanruunikko
VSN Champion, KTK-I
ie. Rosenhof Ettan
trak-tamma, 169 cm, rautias
KTK-II, KRJ-I
iei. Bardulf
fwb-ori, 171 cm, ruunikko
KRJ-I, KTK-II
iee. Elke
trak-tamma, 170 cm, rautias
KRJ-I, KTK-II
e. Wyrda Marble Mocha
fwb-tamma, 165 cm, ruunikko
KRJ-I
ei. Bazinga Thrill
holst-ori, 168 cm, ruunikko
KRJ-I
eii. Baltimore Zoo
holst-ori, 165 cm, ruunikko
KRJ-III
eie. Silhouette
holst-tamma, 157 cm, ruunikko
KRJ-II
ee. Wyrda Mocha Picnic
fwb-tamma, 163 cm, ruunikko
KRJ-I
eei. Aquired Assets
bwp-ori, 162 cm, tummanpunaruunikko
KRJ-I, YLA1, KRL-III
eee. Cadiz Aurora
fwb-tamma, 165 cm, musta
KRJ-I

Jälkeläiset

Vuornan Hyperion
fwb-ori
s.02.12.2015
i. Marvellous Hydra
Mistoffeeles Wolf
fwb-ori
s.15.03.2016
i. White Dominic
KTK-III
Oldfinion Sion
fwb-ori
s.22.05.2016
i. Oldfinion Division

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm
Kouluratsastus taso 11/10
Esteratsastus taso 7/4

Monna kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Saavutukset

15.02.2016 Kantakirjattu I-palkinnolla
(22 + 20 + 22 + 17 = 81p. - tilaisuus)
17.03.2016 Champion-arvonimi myönnetty

20.12.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8,5 + 40 + 24,5 + 20 + 10 = 103 p. / KRJ-I - tilaisuus)

Näyttelyt

NJ:n alaiset näyttelyt 20.12.2015 Shadow Suomalaiset puoliveritammat 2/11 (irtoSERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 01.02.2016 Ryhmä Rämä Puoliveritammat 2/12 (irtoSERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 17.02.2016 Thirteen Muut puoliveritammat 2/12 (irtoSERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 17.04.2017 Loitsulähde FWB-tammat BIS5 (MVA-SERT)

Päiväkirja

20.10.2016 - Malin Janssonin kouluvalmennus
valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään Hukkapuroon oli saapunut valmentajaksi Malin Jansson. Valmentaja olikin meille jo ennestään tuttu kansainvälisiltä kilpakentiltä. Sää oli sateinen, joten pidimme valmennuksen maneesissa. Ratsuni oli tänään Monna, joka alkuverryttelyjen aikana vaikutti todella hätäiseltä ja hermostuneelta. Lämmittelin tammaa eri askellajeissa tekemällä paljon ympyröitä ja taivutuksia valmentajan seuratessa menoamme kentänlaidalta. Tämä näytti tarkkaavaiselta ja keskittyneeltä. Alkuverryttelyjen jälkeen paneuduimme päivän aiheeseen, joka oli tänään väistöt, jotka aloitimme ravissa. Monna oli alkuverryttelyjen jälkeen edelleen hyvin herkällä tuulella, joten tehtävä sujui melko huonosta. Valmentajamme Malin Jansson ohjeisti minua rentoutumaan itse, jotta rentous siirtyisi myös Monnaan. Tämän jälkeen tehtävä sujuikin jo paremmin. Loppua kohden Monna alkoi pikkuhiljaa muuttua rauhallisemmaksi ja paremmin kuulolla olevaksi. Niinpä teimme vielä lopuksi laukkasiksakkia. Valmentaja oli tyytyväinensuoritukseemme ja neuvoi tulevaisuudessa keskittymään siihen, että saisin Monnan rentoutumaan heti alusta alkaen. Loppuverryttelyt teimme sateen edelleen ropistessa maneesissa, jonka jälkeen sain viedä Monnan takaisin talliin mietteliäänä valmennuksesta, sillä toivoin, että olisimme suoriutuneet paremmin.


28.09.2016 - Katja Grandin kouluvalmennus
valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennuksessa tarkoitus oli harjoitella piaffea ja passagea ratsuni Monnan kanssa. Kun hoitaja toi Monnan tallista kentällä, kun siihen oli vielä mahdollisuus, hän totesi Monnan olleen tänään harvinaisen kärttyisen tuntuinen kuntoon laittaessa. Niinpä osasinkin varautua ärsyyntyneeseen hännän huiskimiseen ja jalan polkemiseen noustessani Monnan selkään. Valmentajamme Katja Grand ei ollut vielä saapunut paikalle Hukkapuroon, joten aloitin alkuverryttelyt itsenäisesti. Sää oli syksyinen, mutta aurinko lämmitti vielä mukavasti, joten olin tyytyväinen, että ratsastin kentällä, kun siihen oli vielä mahdollisuus. Olin iloinen, että sain aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, sillä sain neuvotella Monnan kanssa pitkän kaavan mukaan siitä, kumpi määrää suunnan ja vauhdin. Siihen mennessä, kun valmentaja saapui paikalle, oli meno rauhoittunut ja yhteisymmärrys onneksi alkanut löytymään. Katja Grand tervehti meitä nopeasti ja pahoitteli myöhästymistään, koska oli nukkunut pommiin. Niinpä kävimmekin heti asiaan. Päivän tehtävä sujui Monnan kanssa tänään olosuhteisiin nähden yllättävän hyvin. Erityisesti Monnan piaffe oli todella hyvän tuntuista. Valmentaja pani myös saman merkille ja käskikin nyt nauttia menosta, kun Monna toimi niin hyvin. Tämän toteuttaminen oli helppo juttu, koska tuntui, että alun taistelun jälkeen olin ansainnut pienen lepohetken. Valmennuksen lopuksi kokeilimme myös nopeasti lisättyä ravia kokoavien tehtävien vastapainoksi. Se sujui hyvin, vaikka Monna alkoikin olla vähän väsynyt, joten päätimme lopettaa muutaman hyvän toiston jälkeen. Valmennuksen jälkeen olin iloinen siitä, että olin saanut Monnan kulkemaan paremmin kuin odotin. Niinpä olin edelleen innoissani, kun sain antaa Monnan takaisin hoitajan huolehdittavaksi. Itse sain sen sijaan valmistautua jo seuraavaan ratsutettavaan hevoseen, jonka sain vaihtokaupassa Monnasta.