Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Fractal's Mickey

"Laku"

VH15-011-0452


hannover, ori
musta, 169 cm
s. 10.11.2015

Kasvattaja Fractal Warmbloods
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Haras de Hus,

Kuollut 28.1.2017

Laku on meille aivan vartavasten hankittu tilausvarsa Fractal Warmbloodista. Orin isä on meillä Hukkapurossa asuva Daskang MIchell ja emä kaunis rautias hannovertamma Leidenschaft, johon ihastuin ensinäkemältä sen verran paljon, että otin heti yhteyttä Fractalin Sallyyn ja kysyin, olisiko tammasta mahdollista saada varaa. Onneksi vastaus oli myöntävä. Ladyn tiineys ja varsominen sujui hyvin ja vieroituksen jälkeen saimmekin talliimme varsin reippaan ja ennakkoluulottoman orivarsan.

Komea musta ori Laku on tullut luonteensa puolesta paljon isäänsä. Ori on kärsivällinen ja rauhallinen ja kunnioittaa hyvin ihmisiä, joten pääasiassa sen kanssa on varsin helppo työskennellä. Kuitenkin myös orimaisia piirteitä löytyy varsinkin muiden hevosten lähettyvillä, joten aivan aloittelijoiden käsiin Lakua ei missään nimessä voi antaa. Laku on hevonen, joka ei turhasta hätkähdä. Avoimesti uusiin asioihin suhtautuva ori onkin ollut varsasta lähtien helppo totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin.

Ratsunsa Laku on vaativa, sillä isänsä tapaan se ei anna mitään ilmaiseksi. Kärsivällinen Laku ei juuri välitä, vaikka sen selässä heiluisi hervoton perunasäkki, mutta täyden potentiaalin saamiseksi vaaditaan ratsastajalta paljon taitoa ja päättäväisyyttä. Erityisesti kokoavassa työskentelyssä saa olla tarkkana, ettei Laku hidastu ja unohda takajalkojaan yrittäessään päästä mahdollisimman helpolla. Voimaa ja tasapainoa orilta kuitenkin löytyy aina Grand Prix –tason tehtäviin asti.

Laku on hyvin helppo lastattava ja kuljetettava, eikä ori ota stressiä edes pidemmistä matkoista. Lakulta ei kestä kauaa kotiutua uusiin paikkoihin, joten orin kanssa voi huoletta lähteä myös pidemmille kisamatkoille, joissa se joutuu majoittumaan vieraissa talleissa. Laku ei kilpailuissa jännitä, eikä stressaa, mutta vieraiden hevosten läsnäolo saattaa saada sen machoilemaan hieman tavallista enemmän. Tästä on kuitenkin lähinnä lisähyötyä radalla, missä se tuo suoritukseen lisää aktiivisuutta ja näyttävyyttä.


Sukutaulu

i. Daskang Michell
hann-ori, 167 cm, musta
KRJ-II
ii. Cambelon evm
hann-ori, 171 cm, mustankimo
ie. Empossible evm
hann-tamma, 162 cm, musta
e. Leidenschaft
hann-tamma, 168 cm, rautias
ei. Schwarzen Schwan evm
hann-ori
ee. Starwalker evm
hann-tamma

Jälkeläiset

Dariana Wolf
hann-tamma
s.01.03.2016
e. Danette RGE
Vanilla Fairy Tales
hann-tamma
s.05.04.2016
e. Vanilla Unicorn
Wolf's Minus One
hann-ori
s.30.05.2016
e. Oldfinion Felissaar
KTK-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 110cm

Laku kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.10.2016 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8,5 + 40 + 22 + 20 + 3 = 93,5 p. / KRJ-II - tilaisuus)

25.12.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun uusintatilaisuudessa
8,5 + 40 + 22 + 20 + 13 = 103,5 p. / KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

10.11.2016 - Hanna Wallinin ensimmäinen kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennus pidettiin iltapäivällä heti lounaan jälkeen. Valmentajaksi oli saapunut juuri paikkakunnalle muuttanut Hanna Wallin, jonka valmennusta odotin mielenkiinnolla, sillä kyseessä oli uusi tuttavuus. Ratsuni Laku tuntui tänään harvinaisen pirteältä. Oma oloni oli sen sijaan hieman kehno, sillä olin lounaalla onnistunut ahmimaan itseni aivan täyteen. Olimme päättäneet pitää valmennuksen kentällä, mutta jäisen kelin ja siksi liukkaan pohjan takia päätimme viime hetkellä siirtyä vanhaan maneesiin, joka oli tyhjillään. Laku suhtautui paikanvaihdokseen onneksi varsin tyynesti, vaikka seinät rämisisvät ja tuntui siltä, että sisällä oli melkin kylmempi kuin ulkona. Hytisin selässä kylmissäni, joten alkuverryttely alkoi hieman kankeasti, mutta onneksi varsin pian sekä omat että Lakun lihakset alkoivat lämmitä. Pidimme lämmittelyt tiiviinä, joten ehdin tehdä pääasiassa ravissa vain jonkin verran voltteja ja taivutuksia. Sen jälkeen oli aika tarttua päivän tehtävään, joka oli laukanvaihdot. Tehtävän aloitus sujui hieman haparoiden. Valmentaja kommentoi menoamme hätiköiväksi ja käski keskittyä rauhassa löytämään hyvän tahdin. Niinpä päätin keskittyä nimenomaan tahtiin oikein kunnolla. Valmennuksen edetessä Laku tuntui hieman väsähtävän. Tehtävät sujuivat siksi tahmeasti, vaikka mitä yritin. Tänään valmentaja tuntui kiinnittävän erityistä huomiota nimenomaan tahtiin ja laukanvaihtojen aktiivisuuteen. Meiltä ne sujuivat jotenkuten, mutta parannettavaa oli. Kun valmennus oli lopussa, tuntui ettei oikein mikään ollut onnistunut niin kuin olisin halunnut. Loppuverryttelyt alkoivatkin hieman ankeissa tunnelmissa, mutta onneksi Hanna löysi menostamme myös positiivisia puolia. Loppuverryttelyiksi ratsastin rennosti ympyröitä ja voltteja. Sen jälkeen Laku sai jatkaa matkaa takaisin talliin hoitajansa kanssa, kun itse siirryin jo seuraavan hevosen selkään. Toivon, että seuraavalla kerralla Lakun kanssa sujuisi vähän paremmin.

15.11.2016 - Hanna Wallinin kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennuksessa tarkoitus oli harjoitella erityisesti piaffea ja passagea ratsuni Lakun kanssa. Kun hoitaja toi Lakun tallista uudessa lämmitetyssä maneesissamme, hän totesi että Laku oli tänään torkkunut koko kuntoonlaiton ajan. Niinpä osasinkin varautua että ori saattaisi olla hieman tahmea noustessani Lakun selkään. Valmentajamme Hanna Wallin ei ollut vielä saapunut paikalle Hukkapuroon, joten aloitin alkuverryttelyt itsenäisesti. Sää oli aurinkoinen, mutta kylmä, joten olin tyytyväinen, että ratsastin uudessa lämmitetyssä maneesissamme. Olin iloinen, että sain aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, sillä Laku todellakin vaati herättelyä ja niinpä teinkin paljon aktiivisa siirtymisiä askellajista toiseen. Siihen mennessä, kun valmentaja saapui paikalle oli meno onneksi jo hieman pirteämpää. Hanna Wallin tervehti meitä nopeasti ja pahoitteli myöhästymistään, koska ajokeli oli ollut niin liukas, että oli ollut pakko ajaa hitaammin. Niinpä kävimmekin heti asiaan. Päivän tehtävä sujui Lakun kanssa tänään varsin mukavasti. Erityisesti passage oli tänään todella laadukasta. Valmentaja pani myös saman merkille ja käskikin yrittää saada myös piaffen yhtä aktiiviseksi ja tasapainoiseksi. Tämän toteuttaminen oli hieman haastavaa, koska piaffessa Laku helposti ikään kuin hyytyi paikoilleen. Valmennuksen lopuksi kokeilimme myös nopeasti laukassa harjoituspiruetteja. Se sujui varsin mukavasti, joten päätimme lopettaa valmennuksen hyvään fiilikseen. Valmennuksen jälkeen olin todella tyytyväinen. Niinpä olin varmasti harvinaisen hyväntuulinen, kun sain antaa Lakun takaisin hoitajan huolehdittavaksi. Itse sain sen sijaan valmistautua tulevaan lounastaukoon ennen iltapäivän ratsutettavia.