Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Baby au Lait

"Betty"

VH16-031-0263


suomalainen puoliverinen, tamma
rautias, 165 cm
s. 01.05.2015

Maahantuoja Syltty
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Harjaushetkistä nauttiva prinsessa.


Sukutaulu

i. Chermann evm
fwb-ori, 170 cm, musta
ii. Cherwoch evm
fwb-ori
ie. Oh Delux evm
fwb-tamma
e. Cherrys Lil Lies evm
fwb-tamma, 164 cm, rautias
ei. Ruby Kitten II evm
fwb-ori
ee. Viva Rosely evm
fwb-tamma

Sukuselvitys

i. Chermann on musta hurmuri, joka miellyttävän ratsastuksellisuuden ja luonteen omaavana edustaa suomalaista puoliverieliittiä ja periytyy hienoista yleispainotteisista hevosista, jotka ovat molemmat kilpailleet koulua ja esteitä menestyksekkäästi. Chermann eli kotoisammin Samu on kilpaillut kouluratsuna intermediate-tasolle saakka pokaten mm. yhden Suomenmestaruuden ja lisäksi 170-senttinen ori on kilpaillut metrin luokkia 2-tasolla. Monipuolinen käyttöorii on kantakirjattu sopusuhtaisena oriina II palkinnolle ja lisäksi se on palkittu kisatuloksistaan rodun laatuarvostelussa II palkinnolle. Chermann on ollut pääasiassa käytössä suomalaisen puoliverisen jalostamiseen ja sillä on parikymmentä jälkeläistä tähän mennessä. Kisauransa ori on jo lopettanut, mutta jälkeläisiä hyvän suvun ja kisatulosten turvin tupsahtelee vielä toisinaan. Suuri osa varsoista on kilpaillut vaikeissa koululuokissa, mutta mukaan mahtuu myös estepuolen osaajia muutama. Samu on periyttänyt jälkeläisilleen myös hyvää luonnetta ja käsiteltävyyttä.

ii. Cherwoch on suomalaista kantakirjaa edustava puoliveriori, joka on kilpaillut aiemmin esteillä, mutta siirtynyt jalkaongelmien vuoksi kokonaan koulukäyttöön voittaen muutamia isoja kilpailuja vaikealla tasolla. Muutaman GP-tasonkin luokan startannut ori on käytökseltään moitteeton ja jälkeläisilleen komeaa kiiltävän mustaa väriä periyttänyt ori on myös lahjakas liikkeiltään, oikeastaan ori tuntuu olevan hyvä kaikkessa mihin tarttuu.. Cherwoch on muun suvun tavoin syntynyt ja kasvanut Suomessa ja myös sen vanhemmat ovat suomalaista kantakirjaa. Jälkeläisiä orille on kertynyt parisenkymmentä, joista valtaosa kilpaillut kouluratsuina. 170-senttinen ori kilpaili itse esteillä metrin tasolla aikanaan. Cherwoch muutti siitoskäytön lopetettuaan eläkkeelle Pohjois-Suomeen, missä se ilmeisesti yhä elää.

ie. Oh Delux on koulupainotteinen suomalainenpuoliveritamma, joka on myös startannut hyvin tuloksin muutamia metrin esteluokkia. Musta tamma on kantakirjattu II palkinnolle ja se on ollut melko suosittu kouluhevosten lisäksi kenttähevosten jalostuksessa, koska sen vanhemmat ovat kilpailleet kolmea lajia. Delux eli Della itse ei kuitenkaan kilpaillut kenttää, koska rohkeus ja rahkeet estepuolella eivät sinne asti riittäneet, vaikka tamma kisasikin koulua GP-tasolla saakka. Tamman varsat ovat olleet kysyttyjä myös naapurimaassa Ruotsissa, jonne niitä on viety muutamia kilpailemaan ja siitokseen vahvistamaan kyseistä kantakirjaa. Suomeen jääneet varsat sen sijaan ovat kilpailleet pääasiassa koulua Chermannia lukuunottamatta. Oh Delux polveutuu suomalaisesta kantakirjasta ja sen suvusta löytyy muitakin rauhallisia, yhteistyöhaluisia ja reipasliikkeisiä hevosia. Della on mitattu kantakirjatilaisuudessa noin 170-senttiseksi, eli se on melko suuri kantakirjansa edustaja.

e. Cherrys Lil Lies, tutummin Cherry polveutuu suomalaisista puoliverihevosista, pääasiassa koulupuolelta, jota tamma itsekin on kisannut intermediate-tasolla saakka. Lisäksi Cherryn on kerrottu olleen hyvä hyppääjä, vaikkei se olekaan esteitä koskaan kisannut omistajan koulupainotteisuuden vuoksi. Raudikko tamma on periyttänyt lähestulkoon samannäköisiä varsoja joka pakettiin: sen kaikki kahdeksan varsaa ovat suunnilleen emänsä miniversioita ja vieläpä samaa kokoluokkaa, vaikka ori olisi millainen ollut. 164-senttinen tamma oli luonteeltaan maltillinen kisaaja ja kiltti käsitellä. Myös sen varsat ovat perineet emänsä hyvän luonteen ja kilpailukapasiteetin koulupuolelle, vaikka muutamat ovat kokeilleetkin siipiään myös estepuolelle. Cherryä on käytetty siitokseen ainoastaan suomalaisessa kantakirjassa, samoin sen vanhempia ja varsoja. Cherry lopetettiin murtuneen jalan vuoksi tarhassa sattuneen tapaturman jälkeen kevättalvella 2016 ja siltä jäi Bettyn jälkeen vielä yksi tammavarsa, joka kuitenkin valitettavasti jouduttiin lopettamaan vuotiaana saatuaan keuhkokuumeen.

ei. Ruby Kitten II oli suvun musta lammas siinä suhteessa, että ori oli luonteikas kaveri, joka aiheutti harmaita hiuksia lähes kaikille sen kanssa toimiville. Kidius toimi lähes koko ikänsä siitoksessa luonteensa puolesta, vaikka tekikin kohtalaisen uran kouluratsuna sopivan rohkean ratsastajan löytyessä, jonka kanssa yhteistyö toimikin kohtalaisen hyvin ja ori jopa sijoittui ihan hyvin vaativalla tasolla. Kidiuksen varsat ovat kilpailleet myös jonkun verran esteitä, mutta mitään suurlupauksia ei suvusta ole syntynyt. Ori lopetettiin siittolan vaihtaessa omistajaa 2010-luvun alussa. Rautias 170-senttinen ori periytyi suomalaisista puoliverihevosista ja on itsekin ollut käytössä vain tämän kantakirjan sisällä, samoin ovat sen jälkeläiset.

ee. Viva Rosely oli kauniin punarautiaan karvan omaava sirorakenteinen tamma, joka kilpaili esteillä ja koulussa, pääpainonaan kuitenkin kouluratsastus, vaikka tamma ihan näppärä hypätä olikin. Rose toimi kisauransa jälkeen siitoksessa Hollolan siittolassa ja sai kaiken kaikkiaan kuusi varsaa, joista kaikki kilpailivat sekä koulua että esteitä pärjäten tasapuolisesti molemmissa. Rose oli luonteeltaan rauhallinen ja kiva tamma, periyttäen tätä hyvää ominaisuutta myös varsoilleen, jotka toimivat suomalaisen puoliverisen jalostuksessa kotimaassa, kuten tamma itsekin. Rose itse kilpaili vain vaativalla tasolla koulua, mutta sen varsat ovat päässeet pidemmälle koulutuksessaan. Rose periytyi kahdesta kouluhevosesta, joista varsinkin isä on tuttu monesta sukutaulusta. 165-senttinen tamma on periyttänyt jälkeläisilleen paitsi luonnetta myös näyttävät askellajit.

Sukuselvityksen kirjoittanut Jannica

Jälkeläiset

Un Petit Noir Wolf
fwb-tamma
s.31.01.2017
i. Black Berserker Raider xx
KTK-III
Fool's Gold 5318
fwb-ori
s.24.12.2016
i. Paper Planes

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I, 100cm

Betty kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso 9/8
Esteratsastus taso 5/4

Saavutukset