Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Trostlos' Sea Soul

"Seal"

VH16-044-0083


holstein, ori
rautias, 172 cm
s. 24.04.2016

Kasvattaja Trostlos Holsteiners
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Lionshare Dressage,

Olin yrittänyt jo jonkin aikaa katsella varsamarkkinoita sillä silmällä, että löytäisin mukavan 1-polvisen holsteinorin, josta saisin eläkkeelle jäävän Wister Gamblerin eli Käpyn seuraajan. Sopivaa yksilöä ei vain tuntunut tulevan vastaan, joten olin jo hetkeksi ehtinyt unohtaa koko hankkeen, kunnes päädyin eräänä iltana netissä surffaillessani vierailemaan Trostlos’ Holsteinersin sivuilla. Olin kyllä kuullut tallista aikaisemmin, mutta en ollut varsinaisesti koskaan tutustunut heidän hevosvalikoimaan kovin syvällisesti. Tämä virhe oli tosin nopeasti korjattu ja pian naputtelinkin jo tallin omistajalle sähköpostia. Olin nimittäin iskenyt silmäni mielestäni täydelliseen yhdistelmään, joka edustaisi tuntemattomampia sukulinjoja, mutta jolla olisi varmasti potentiaalia menestyä kouluradoilla. Näin sai alkunsa Seal, joka vieroittamisen jälkeen muutti meille Hukkapuroon pikimmiten.

Seal on luonteeltaan todella lempeä ja rauhallinen ori, jonka käsittely on pääasiassa todella helppoa. Emänsä tavoin nallekarhumainen ilmestys on aina halittavissa, siliteltävissä ja rapsuteltavissa, kun kaipaa äkillistä hevosterapiaa. Sealia on siunattu uskomattoman pitkällä pinnalla ja se varmasti tulisikin toimeen aivan pikkulastenkin kanssa. Kuitenkaan aivan aloittelijoiden tai lasten käsiin orie ei voi antaa, sillä tammojen seurassa herrasmiehestä saattaa välillä löytyä vähän enemmän särmää, kun se yrittää hurmata kauniimman sukupuolen edustajia.

Hoidettaessa Seal möllöttää paikallaan, eikä sitä tarvitse välttämättä laittaa edes kiinni. Välillä ori töykkäisee turvallaan kerjätäkseen muutaman rapsutuksen hoitajan työskentelyn lomasta. Seal onkin todella hellyydenkipeä ori ja jäädessään liian vähälle huomiolle se saattaa nostaa aikamoisen metelin. Niinpä onkin parasta muistaa rapsutella myös Sealia, jos meinaa vierailla vaikkapa naapurikarsinassa. Harjaus, kavioiden puhdistus ja varustaminen sujuu Sealin kanssa ongelmitta. Ikävämpiin hoitotoimenpiteisiin, kun eläinlääkärin tutkimuksiin tai pesemiseen ori suhtautuu hieman nihkeästi, mutta sen näkee lähinnä sen tympääntyneestä ilmeestä, sillä erityisemmin protestoimaan Seal ei ala.

Ratsastettaessa Seal on hieman hitaasti syttyvä ja sen kanssa pitääkin panostaa kunnolla alkuverryttelyihin, jotta ori ei ole kankea kuin rautakanki. Reippaat siirtymiset ja kunnolla taivuttelu saa orin kuitenkin pikkuhiljaa liikkumaan paremmin ja kun alkuverryttely on tehty kunnolla, voi Sealin kanssa tehdä oikeastaan mitä tahansa. Seal saattaa myös jäädä helposti hitaaksi pohkeelle, joten orin kanssa on oltava erityisen tarkkana jalan käytöstä. Muuten ori valuu helposti takaisin hitaaksi ja jähmeäksi. Sealin laukka on ehdottomasti sen näyttävin askellaji ja laukassa oria onkin helpoin työstää. Orilta sujuvat helposti niin vaihdot kuin piruetit ja kaiken lisäksi keinuhevosmaisessa laukassa on yllättävän helppo istua mukana. Ravissa ja käynnissä saa enemmän keskittyä siihen, että ori käyttää takaosaansa koko ajan aktiivisesti, eikä venähdä liian pitkäksi.


Sukutaulu

i. Seirene's Child
holst-ori, 170 cm, kimo
KRJ-II
ii. Zephyr evm
holst-ori, kimo
ie. Sonagres Egend evm
holst-tamma, kimo
e. Unterwelt
holst-tamma, 169 cm, tummanruunikko
KRJ-I
ei. Revance Match evm
holst-ori, rautias
ee. Untermoon evm
holst-tamma, ruunikko

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole vielä jälkeläisiä


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Seal kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset