Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Pear Drop

"Perri"

VH15-031-1123


suomalainen puoliverinen, tamma
rautias, 161 cm
s. 30.10.2015

Kasvattaja Ascuns Farm
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Macarthur Warmblood Stud,

Kuollut 21.7.2018

Perristä näkee selvästi, että sen suvussa on paljon täysveristä, onhan sen emä englantilainen täysverinen Pear Vanilla xx. Rohkea ja energinen tamma on varsinainen ikiliikkuja, jonka perässä on vaikea pysyä. Perrin kanssa on kuitenkin helppo tulla toimeen, sillä tamma ei turhia draamaile tai stressaile. Niinpä tamman kanssa toimiminen on lopulta varsin mutkatonta. Sille, jonka mielestä elämässä pitääkin olla vähän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Perri onkin aivan unelmahevonen.

Hoidettaessa Perri on syytä pistää kiinni, sillä muuten tamma hyörii, pyörii ja häseltää niin, että jossain vaiheessa varmasti sattuu jotain. Kiinni ollessaan Perri malttaa ottaa rauhallisemmin ja saattaa joskus pitkän mukavan harjaustuokion aikana jopa torkahtaa. Tamma nauttii, kun saa huomiota ja se viihtyykin hyvin harjattavana ja pestävänä. Kaviot Perri nostaa mukisematta, eikä myöskään varustamisessa ole ongelmia, kunhan huolehtii, ettei tamma pääse livahtamaan suitsiessa karkuun, jos hoitaja on otteissaan liian hidas.

Haastavampaa on saada Perri ensin hoidettavaksi, sillä hippaleikit ovat tamman erikoisalaa ja tuntuvat viihdyttävän päivästä toiseen. Tamma osaa olla varsinainen kiusankappale odottaessaan, että hoitaja pääsee melkein käden mitan päähän ja pyrähtäessään sitten taas tarhan toiselle puolelle karkuun. Kaiken lisäksi Perri onnistuu aina näyttämään niin valtavan hyväntuuliselta leikitellessään hoitajan kanssa, että tammalle on vaikea olla vihainen. Onneksi on olemassa kikka, jolla Perrin saa kiinni varsin nopeasti. Tamma ei nimittäin voi vastustaa kuivattua ruisleipää, joten kunhan osaa esitellä houkuttelevaa herkkua sopivassa kohdassa, eri tarhassa tamman perässä tarvitse juosta koko päivää.

Ratsuna Perri on hieman kärsimätön koheltaja. Se ei aina malttaisi kuunnella ratsastajan ohjeita kovin tarkkaan, vaan kaahaa menemään parhaaksi näkemällään tavalla. Perrin kanssa ratsastajan onkin oltava kärsivällinen ja rauhallinen, sillä jos lähteä häsläämään Perrin kanssa samaan tahtiin, ei lopputuloksesta voi syntyä mitään hyvää. Perrillä on kuitenkin todella hyvät liikkeet, joten kunhan tamman saa malttamaan ja keskittymään, pärjää sen kanssa vaativammallakin tasolla kouluratsastuksessa. Esteillä Perri on arvaamaton sähikäinen, jolla keittää helposti hieman yli. Niinpä esteradat menevätkin helposti pelkäksi koheltamiseksi, eikä meno aina ole kovin turvallisen näköistä. Lienee siis selvää, miksi Perrin kanssa pääasiassa panostetaan kouluratsastukseen.


Sukutaulu

i. Daskang Michell
hann-ori, 167 cm, musta
KRJ-II
ii. Cambelon evm
hann-ori, 171 cm, mustankimo
ie. Empossible evm
hann-tamma, 162 cm, musta
e. Pear Vanilla xx
xx-tamma, 163 cm, rautias
KRJ-II, YLA1, XLA-I
ei. Pear Taste xx evm
xx-ori
ee. Vanilla Dream xx evm
xx-tamma

Jälkeläiset

Wolf's Pearfect
fwb-tamma
s.04.03.2016
i. Pharam ABG x
Down for the Count
fwb-ori
s.15.04.2016
i. Dreamcatcher
KTK-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I, 80cm

Perri kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

28.02.2017 KRJ-Cup Helmikuu 2017 Intermediate I 3/72

Saavutukset

15.07.2018 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
5 + 41 + 25 + 20 + 5 = 96 p., KRJ-II - tilaisuus)