Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Old Rosie Wolf

"Rosie"

VH16-031-0366


suomalainen puoliverinen, tamma
rautias, 166 cm
s. 07.04.2016

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

ERJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Suomen Hippos / Leila Kinnari-Wahren,

Kuollut 6.4.2018

Estehevoset on selkeä vähemmistö Hukkapuron puoliverikatraassa ja siksi jokainen syntyvä estepainotteinen kasvatti onkin aina yhtä jännittävä. Tällä kertaa olin aivan erityisen innoissani varsasta, sillä emänä oli jo kahdesti varsonut Viivi ja isänä upea Echo, jonka isänisä on vielä upeampi Extro. Niinpä ainakin suku oli kohdallaan. Kun varsomisen aika vihdoin koitti, sujui kaikki Viiviltä jo rutiinilla ja lyhyen synnytyksen jälkeen karsinaan tupsahti terve ja eloisa rautias tammavarsa. Olin hieman pettynyt, sillä olin toivonut Echolle orivarsaa jatkamaan linjaa, mutta ei ottanut montaakaan päivää, kun olin täysin rakastunut tähän Rosieksi nimettyyn varsaan ja unohtanut orivarsasta haihattelun.

Rosie on todella hurmaava tamma, josta huokuu elämänilo ja päättäväisyys. Se on juuri sitä tyyppiä, joka onnistuu kaikessa, mitä päättää kokeilla ja niimpä Rosien kanssa taival huipulle onkin ollut varsin mutkaton. Rosiella ja korkea työmoraali ja terävät hoksottimet, joten uusien asioiden opettelu on käynyt leikiten. Toki tällä luonteella on myös varjopuolensa, sillä älykäs tamma pitkästyy hyvin nopeasti ja keksii itselleen tekemistä, joka ei välttämättä aina ole niin hauskaa ja kehittävää, kuin tamma itse kuvittelee. Niinpä Rosien kanssa on myös päässyt kitkemään pois huonoja tallitapoja ennen kuin sille keksittiin tarpeeksi virikkeitä. Vapaapäivistä tamman kanssa on myöskään turha haaveilla, sillä Rosie kerää energiaa hyvin helposti. Jo muutaman kevyemmän päivän huomaa tammasta selvästi ja kokonaisen vapaapäivän jälkeen karsinassa odottaa varmasti tikittävä aikapommi.

Ratsuna Rosie ei ole helpoimmasta päästä. Vaikka sen tarkoitusperät ovatkin hyvät, vaatii jatkuva ennakointi ja miellyttämisyritykset ratsastajalta tarkkuutta, selkeyttä ja kärsivällisyyttä. Rosie on myös luonnostaan hyvin energinen ja eteenpäin pyrkivä hevonen, eikä se siedä kovin kauaa ratsastajaa, joka on liikaa kiinni suussa ja nimenomaan ohjalla pyrkii hidastamaan tamman menoa. Niinpä tamma vaatiikin kevytkätisen ja muutenkin varsin herkän ratsastajan. Sileällä Rosie oppii nopeasti monimutkaisemmatkin tehtävät ulkoa ja pitkästyy, jos samaa toistetaan jatkuvasti uudestaan. Tällöin tamma lähtee helposti juoksemaan pois alta. Esteillä Rosie on ehdottomasti elementissään ja yllättäen tammalta löytyy enemmän malttia esteradalla kuin kouluaitojen sisällä. Vaikka vauhtia ja energiaa Rosielta löytyykin, ei se yleensä kuumene niin, että hallinnan kanssa tulisi ongelmia, vaan tamma on juuri se hevonen, jonka kanssa radoilla pääsee nauttimaan vauhdinhurmasta ja tiukoista käännöksistä, joissa tamma on haka. Välillä vauhdinhurma vie myös Rosien mennessään ja se alkaa hieman huolimattomaksi jalkojensa kanssa, mutta viimeistään pienen kolahduksen jälkeen se osaa taas olla varovainen.


Sukutaulu

i. Wolf's Echo
fwb-ori, 168 cm, ruunikko
KTK-I, ERJ-I
ii. Extro
hann-ori, 176 cm, tummanpunaruunikko
ERJ-I, KRJ-II, KTK-II, YLA2, VPVL-I
ie. Endeavour
dwb-tamma, 173 cm, punaruunikko
KTK-II
e. Allim's Fizz
hann-tamma, 167 cm, punaruunikko
ERJ-I, KV-III
ei. Space Monkey
hann-ori, 170 cm, punaruunikko
ERJ-I
ee. Five-Star
hann-tamma, 166 cm, ruunikko

Jälkeläiset

Somarroza Wolf
fwb-tamma
s.12.01.2017
i. Typhoon Vegas x

Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 140cm, Helppo A

Rosie kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

30.08.2017 ERJ-II palkinto valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa
6,5 + 40 + 25 + 18 + 5 = 94,50p. ERJ-II - tilaisuus)