Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Nameas Obsidian DC

"Obsidian"

VH14-021-0521


trakehner, ori
kimo, 172 cm
s. 29.11.2012

Kasvattaja Eichental
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © HW Farm,

Kuollut 6.10.2015

Obsidian on siitä mielenkiintoinen hevonen, että se on ostettu meille Hukkapuroon saksalaiselta Eichental nimiseltä virtuaalitallilta. Orin vanhemmat ovat saksalaisia virtuaalihevosia, joten meillä Suomessa ori on suvultaan aika uniikki. Tämän lisäksi Obsidian on tallimme hevoskatraassa muutenkin poikkeuksellinen, sillä ori ei ole puhtaasti kouluhevonen, vaan sen pääpainotuslajina on kenttäratsastus.

Luonteeltaan Obsidian on hyvin itsevarma ja rohkea. Se harvoin säikkyy tai arastelee mitään ja ori suhtautuukin yleensä uusiin asioihin hyvin ennakkoluulottomasti ja uteliaasti ja on nopea oppimaan uutta. Siinä missä muut hevoset kiersivät kaukaa tallin pihaan ilmestynyttä koristepatsasta, oli Obsidian ensimmäisenä turpa pitkällä haistelemassa ja tutkimassa sitä. Itsevarma ori omaksuu helposti johtajan paikaan ja pyrkii helposti pomottamaan myös ihmistä, joten orin kanssa saakin aluksi olla tarkkana siitä, kuka kulkee ovista ja porteista ensimmäisenä ja kenen tehtävä olikaan väistää.

Ratsastettaessa Obsidian on energinen ja kuumuu välillä hyvin helposti. Orin kanssa suurin haaste onkin saada sen keskittyminen ja maltti riittämään myös rauhallisuutta vaativiin tehtäviin. Kouluratsastuksessa Obsidianin liikkeet ovat vertaansa vailla ja lennokkuus ja eteenpäinpyrkivyys tulevat yleensä automaattisesti, joten ratsastajan tehtäväksi jää huolehtia siitä, ettei ori lähde oikaisemaan teitä, ja että tahti pysyy sopivana. Esteillä Obsidian on rohkea ja määrätietoinen ja ori ylittääkin kyseenalaistamatta esteen kuin esteen, joten on erittäin tärkeää, että ratsastaja huolehtii hyvästä lähestymisestä. Obsidian nimittäin yrittää kyllä hypätä hankalista ja jopa mahdottomista paikoista välillä vaarallisestikin.

Obsidian innostuu helposti kilpailutilanteista, joten esimerkiksi muuten vain maastoillessa on orin oltava jonon johtaja tai se lähtee rynnimään muiden ohi. Kilpailuissa orin innostus on vain eduksi ja se antaakin aina kaikkensa erityisesti kilpailuiden maasto-osuudella. Ratsastajan onkin oltava tarkkana ja osattava myös rauhoitella oria, ettei se kuluta energiaansa kilpailuissa liian nopeasti. Peloton, vahva ja nopean, matkaa voittavan laukan omaava ori on kuin luotu kenttäratsastukseen ja orin kanssa onkin ilo käydä kilpailuissa.


Sukutaulu

i. Nameas Orkan
trak-ori, 157 cm, kimo
ii. Big Smaragd evm
ie. Quick Storm evm
e. Roxette ei. Roxetto evm
ee. Rayanna evm

Jälkeläiset

Eucarya Waltraud
trak-tamma
s.02.12.2014
e. Liaison Wildhoney
Wyrda Helga Maj-Lis
fwb-tamma
s.20.12.2014
e. Noble Tesfie MET
KRJ-II
Ramant She Brings
trak-tamma
s.30.11.-0001
e. She Lies Ring xx
Solarium Obsi Wolf
fwb-ori
s.24.12.2014
e. Solar Storm LM
Wolf's Savannah
fwb-tamma
s.01.01.2015
e. Hukkapuron Edith
KRJ-II, KV-II
Stellar Wind Wolf
fwb-tamma
s.06.01.2015
e. Solar Storm LM
KRJ-I

Kilpailut

Painotuslaji: kenttäratsastus
Koulutustaso: CIC3, 125cm, Vaativa B

Obsidian kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

KRJ:n alaiset kilpailut
13.01.2015 Aittohaara Vaativa A 10/100
26.12.2014 Hukkapuro Vaativa A 4/25
25.12.2014 Halmasoja Vaativa B 2/30
23.12.2014 Hukkapuro Vaativa A 2/25
22.12.2014 Hukkapuro Vaativa A 1/25
07.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 5/40
07.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 5/40
06.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 5/40
06.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 5/40
05.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 5/40
05.12.2014 Whispering Heaven Vaativa A 2/30
03.12.2014 Aida Connemaras Vaativa B 6/40
01.12.2014 Brigadier Stud Prix St. Georges 3/18
28.11.2014 Brigadier Stud Prix St. Georges 1/18
27.11.2014 Halmasoja Helppo A 5/30
26.11.2014 Brigadier Stud Prix St. Georges 4/18
24.11.2014 Brigadier Stud Prix St. Georges 2/18
23.11.2014 Brigadier Stud Prix St. Georges 4/18
21.11.2014 Halmasoja Helppo A 1/30
19.11.2014 Halmasoja Helppo A 1/30

Päiväkirja

29.10.2014 - Obsidian saapui Suomeen

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Voi sitä perhosten määrää, joka lenteli vatsassani, kun odotin satamassa Saksasta saapuvaa laivaa, jonka kyytiin oli lastattu uusin hevosostokseni Nameas Obsidian DC. Saksalaiselta kasvattajalta suoraan ostettu ori oli mielenkiintoinen löytö ja odotinkin innolla Obsidianin näkemistä ensimmäistä kertaa ihan elävänä. Rohkea ja peloton Obsidian oli ottanut pitkän laivamatkan rennosti, eikä ori juurikaan näyttänyt ihmettelevän maisemanvaihdosta, kun siirsimme oria kuljetusvaunusta toiseen. Se hirnahteli muutaman kerran kuin ilmoittaakseen saapuneensa vihdoin Suomeen ja keskittyi sitten lähinnä mutustelemaan trailerin perällä olevia heiniä.

Obsidianin omistaminen on erityisen jännittävää myös siksi, että ori on ensimmäinen kenttähevoseni ja lupasin kasvattajalle, että jatkamme orin kanssa kilpailemista kenttäratsastuksessa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että minunkin pitäisi pitkästä aikaa uskaltautua hyppäämään isompiakin esteitä ja näin vuosikaudet lähes pelkän kouluväännön jälkeen se tuntuu hieman kauhistuttavalta. Onneksi Obsidian on kuulemma aikamoinen tykki kisahevosena ja itsevarmuuttakin orilta löytyy varmasti myös se, mitä minulta puuttuu, joten eiköhän tästä ihan hyvä tule…

01.11.2014 - Granstadin oritesti

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään kävimme näytillä Granstadin oritestissä Obsidianin kanssa. Tiukoin kriteerein arvioitiin hevosen rakennetta, liikkeitä, ratsastettavuutta ja luonnetta. Vasta vähän aikaa sitten Suomeen tulleen orin kanssa, aikaa valmistautumiseen ei ollut turhan paljon ja kilpailupäivänä Obsidian olikin melko hermostunut. Niinpä luonnepisteet Obsidianin kanssa jäivätkin harmittavan alhaisiksi. Muuten ori suoriutui 5-6 vuotiaiden luokassa ihan hyvin. Obsidian sai 40,25p (10,5 + 9 + 10,5 + 6,25 + 4), joka oikeutti III-palkintoon.

19.11.2014 - Maastoesteitä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Obsidianin kanssa olen päässyt kyllä kauas mukavuusalueestani. Orin kanssa kun pelkkä koulutuuppaaminen ei riitä, vaan olen pitkästä aikaa joutunut alkamaan hioa taitojani myös esteratsastuksessa. Aluksi alle metristen esteiden ylittäminen tuntui elämää suuremmalta, mutta nyt esteiden ylittäminen sujuu jo melkein rutiinilla. Tekeepä hyvää tälle nutturapäällekin välillä päästä nauttimaan vauhdista ja vaarallisista tilanteista ja ottaa vähän rennommin.

Tänään olimme Obsidianin kanssa hyppäämässä maastoesteitä. Lunta oli tullut vähän, mutta maa ei ollut kuitenkaan jäässä, joten onneksi maastossa ei ollut liukasta. Obsidianilla tuntui olevan virtaa tavallista enemmän ja ori steppailikin jo tallipihassa korvat tötteröllä ja häntä komealla kaarella. Niinpä valmistauduin siihen, että tänään vauhtia saattaisi olla tavallista enemmän.

Vihdoin Hukkametsän maastoesteet ovat tulleet käyttöön, kun olen säännöllisesti käynyt treenaamassa Obsidianin kanssa. Keskityimme orin kanssa tänään hiomaan lähestymisiä muutamille hankalille esteille, mutta emme tehneet mitään turhan monimutkaista. Obsidian oli hieman liian innokas hyppäämään ja lähtikin hyppyihin hieman ennakoiden, joten sain tehdä täyden työn saadakseni koottua oria tarpeeksi ennen hyppyä.

Kun Obsidian oli saanut purettua pahimmat energiansa, alkoi se rauhoittua ja etäisyyksien sääteleminenkin muuttui helpommaksi. Kun olimme treenailleet noin tunnin, palasimme takaisin molemmat varsin tyytyväisinä, hieman hikisinä ja sopivan väsyneinä. Taas kerran maastoesteiden hyppääminen oli ollut varsin piristävää.

14.02.2015 - Maastoestevalmennus Zafirissa

valmennus - kirjoittanut Sofia

Otterley Wilson ja Nameas Obsidian DC saapuivat Zafirin maneesille minuutilleen ajallaan. Tällä kertaa säät suosivat meitä ja pääsimme ihan oikeasti maastoesteradalle hyppäämään. Alkuverryttely kuitenkin tehtiin maneesissa, koska halusin nähdä komean saksalaisperäisen trakehnerorin työskentelyä myös sileällä. Obsidianin askeleet olivat kyllä vertaansa vailla ja muutenkin se suoritti sille osoitetut tehtävät halukkaasti. Välillä se muuttui kiireiseksi ja olisi vain halunnut lisätä vauhtia, mutta ratsastajansa Otterley oli hyvin tilanteen tasalla ja reagoi tilanteiden vaatimalla tavalla nopeasti ja tehokkaasti.

Melko nopean, mutta paljon taivuttelua ja kääntämistä sisältäneen verryttelyn jälkeen suuntasimme sitten aurinkoiseen kevätsäähän ja maastoesteillä. Ensin hypytin ratsukon muutaman kerran verryttelymielessä pienen tukin yli. Obsidian innostui jo siitäkin, ja olisi mielellään lähtenyt kaahamaan paljon reippaampaa tahtia. Otterley oli kuitenkin jälleen tehtäviensä tasalla ja esti sellaiset aikeet heti alkuunsa. Siirryimme vähän isommalle risuesteelle, jolla innokas ori keräsi jälleen kierroksia eikä oikein olisi malttanut kuunnella Otterleytä. Tähän ongelmaan keskityttiinkin sitten kunnolla, mm. ottamalla lyhyitä lähestymisiä ja hyppäämällä estettä voltilla. Pikkuhiljaa Obsidian alkoikin taas rauhoittua ja pääsimme siirtymään eteenpäin.

Melko paljon työskentelyä vaati myös suurehkot portaat. Obsidian kyllä hyppäsi edelleen rohkeasti ja innoissaan, mutta tehtävän teknisyys tuotti sille ongelmia yhdistettynä epätasaiseen rytmiin. Ensin Otterley avusti oria taitavasti tehtävän läpi, mutta kun hevonen sai itse enemmän päätäntävaltaa, alkoivat ponnistuspaikat heitellä aivan juuresta aina sinne metrejä taaksepäin. Hetken aikaa ympyrällä rytmiä haettuaan ratsukko selvisi tehtävästä kuitenkin jo melko mallikkaasti. Viimeksi parivaljakko pääsi fiilistelemään helpolle mutta hauskalle Riemukaari-esteelle. Se sujuikin hyvin ja päästin Otterleyn ja Obsidianin jäähdytelemään.