Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Jackpotcity Prime

"Jack"

VH15-031-0752


suomalainen puoliverinen, ori
ruunikko, 166 cm
s. 15.05.2015

Kasvattaja Prime Sporthorses
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

VVJ-II, KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © BK-Horses,

Kuollut 5.8.2017


Jack on tallin showmies, joka pistää esityksen pystyyn missä ja milloin vain. Varsin kovaääninen ja huomionkipeä ori hirnahteleekin jatkuvasti ja kolistelee karsinaansa, kun joku tulee talliin. Jackin kanssa huumorintaju on kysyttyä valuuttaa, sillä ori on varsinainen draamakuningas, joka tekee suuren numeron aivan arkipäiväisistäkin asioista. Jos Jackin tempauksille osaa nauraa, eikä kaikkea ota niin vakavasti, on arki orin kanssa kuitenkin varsin leppoisaa, sillä sanonta ”paljon melua tyhjästä” sopii Jackille harvinaisen hyvin.

Isosta egosta ja jatkuvasta esiintymisestä huolimatta Jack on hoidettaessa lauhkea kuin lammas, eikä harjaaminen tai varustaminen tuota ongelmia. Pestessä ilmassa on suurta dramatiikkaa, sillä jostain syystä Jackin lempihommaa on lattian kuopiminen niin että talli kaikuu, kaviot viuhuvat ja vesi roiskuu. Kun oria komentaa, lopettaa se puuhan hetkeksi, mutta kun hoitajan silmä välttää, palaa se pahantekoon välittömästi. Taluttaessa Jack steppailee ja puhisee, vaikkei edes yleisöä olisi mailla eikä halmeilla. Orin eteneminen muistuttaa lähinnä piaffea ja käyntiaskelista saa vain haaveilla, mutta kuitenkin Jack pysyy hyvin taluttajan hallinnassa, eikä yritä lähteä omille teilleen.

Samoin ratsastettaessa saa Jackin kanssa tehdä kunnolla töitä, että ori malttaa keskittyä oman shown sijasta siihen, mitä ratsastaja haluaa. Ei ole mitenkään uutta, että ori steppaa paikallaan tai näkee mörköjä maneesin kulmassa vain, jotta saa ottaa muutaman näyttävän sivuloikan päinvastaiseen suuntaan kuin minne ratsastaja olisi menossa. Potentiaalia ja upeat liikkeet tältä orilta silti löytyy ja parhaimmillaan Jack on aivan upea hevonen, kun sen esiintymishalut saa kanavoitua oikeisiin asioihin. Ori liikkuu lennokkaasti ja ilmavasti ja erityisesti ravi on orilla aivan erityisen näyttävä askellaji. Vaatii ratsastajalta kuitenkin rautaista keskittymiskykyä ja tilanteen hallintaa, jotta Jackin saa todella keskittymään ja esittämään parastaan.

Koulukiemurat ja vähähän vauhdikkaampikin meno taipuvat Jackilta myös kärryjen edessä, sillä ori on koulutettu myös valjakkoajoon. Samoin kuin ratsastettaessa, on ohjastajan hankalin tehtävä saada ori keskittymään juuri käsillä olevaan tehtävään. Erityisesti tarkkuuskokeissa tulee Jackin kanssa helposti huolimattomuusvirheitä, ellei ori ole täysin hallinnassa. Samoin kestävyyskokeessa Jackin kanssa saa olla tarkkana, ettei ori innoissaan väsytä itseään jo alkutaipaleella. Kokeneen ja taitavan ohjastajan kanssa Jack on kuitenkin vallan mainio valjakkohevonen.


Sukutaulu

i. Justimus Snilli
fwb-ori, 165 cm, tummanpunaruunikko
KRJ-I
ii. Rose's Julius
swb-ori, 267 cm, tummanruunikko
iii. Jonathan SWE kadonnut
swb-ori, 168 cm, tummanruunikko
iie. Honung Fjant
swb-tamma, 165 cm, ruunikko
ie. Skardeline RTA
fwb-tamma, 164 cm, ruunikko
iei. Platygna Max
fwb-ori, 171 cm, ruunikko
iee. Amigo Opp
fwb-tamma, 169 cm, ruunikko
e. Supremé Quiana
fwb-tamma, 168 cm, rautias
VVJ-I
ei. Supremé Lime
fwb-ori, 173 cm, rautias
KTK-II, VVJ-II
eii. Boxster
fwb-ori, 173 cm, ruunikko
eie. Brera
fwb-tamma, 167 cm, rautias
ee. Supremé Quassia
fwb-tamma, 162 cm, tummanruunikko
YLA3, VVJ-I
eei. Pumpkin
fwb-ori, 168 cm, tummanruunikko
eee. Gaia
fwb-tamma, 161 cm, tummanruunikko

Jälkeläiset

Constellation Wolf
fwb-tamma
s.15.10.2015
e. Interstellar Wolf
KRJ-II
Kismet
fwb-tamma
s.26.02.2016
e. Oldfinion Gisela
Sourcalibur
fwb-ori
s.26.02.2016
e. Sugar

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, vaativa valjakko, 100cm

Jack kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

30.04.2017 VVJ-II palkinto valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa
8 + 40 + 23 + 20 + 5 = 96p. VVJ-II - tilaisuus)

15.07.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8 + 40 + 22 + 20 + 6 = 96 p. KRJ-II - tilaisuus)