Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Chocopop Wolf

"Choco"

VH16-044-0068


holstein, ori
tummanruunikko, 167 cm
s. 02.03.2016

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KV-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Choco on aivan varsasta asti ollut yksi silmäteristäni, sillä se on syntynyt vuosia suunnitteilla olleesta yhdistelmästä ja sen isä on ehkäpä koko urani tärkein hevonen Chocolate Chip. Niinpä Chocoa onkin varjeltu ja hemmoteltu aivan varsasta asti, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna ehkä hieman vähempikin olisi riittänyt. Chocon luonteesta voi helposti huomata sen molempien vanhempien vaikutuksen. Isältään Chipiltä ori on selvästi saanut aimo annoksen uteliaisuutta ja seikkailunhalua ja ori onkin ennakkoluulottomasti aina tutkimassa uusia paikkoja. Emältään Choco on sen sijaan saanut valtavan huomionkipeyden ja ensimmäisistä päivistään asti oripoika onkin ollut aivan emänsä veroinen, mitä tulee kovaäänisyyteen ja huomion hakemiseen mitä mielikuvituksellisimmilla tempuilla. Jos näihin piirteisiin osaa suhtautua huumorilla, on Choco muuten käytökseltään ja käsiteltävyydeltään kuitenkin täysi kymppi.

Kun astuu talliin ja menee tarhan portille, tervehtii Choco ensimmäisenä kimakalla hirnahduksella tai matalalla hörinällä. Ori odottaa aina vähintään nopeaa rapsutusta korvan takaa ja jos sen jättää huomiotta, alkaa varmasti kauhea kolisteltu ja elämöinti, kunnes ori on saanut ansaitsemansa huomion. Joku voisi sanoa, että Choco on vähän piloille hemmoteltu, mutta itse väitän tiukasti, että tämän piirteen se sai jo emänsä maidosta. Harjattaessa Choco on hyvä pistää kiinni, sillä ori on muuten melko levoton pyöriskelijä, joka tutkii pohjattomalla uteliaisuudella kaikkea turpansa ulottuvilla olevaa ja jos kiinnostava tutkittava loppuu, avaa ori näppärästi karsinansa oven, mikäli karsinan yläluukku on jätetty auki ja ori pääsee helposti käsiksi oven salpaan. Myös varustaessa säästää varmasti omia hermojaan, jos Choco on laitettu kiinni, sillä muuten ori saattaa alkaa pyöriskellä ja väistellä satuloidessa.

Ratsuna Choco on varsin eloisa tapaus, jonka keskittymiskyky on välillä kultakalan luokkaa. Varsinkin uusissa maisemissa Choco jää helposti ihmettelemään ympäristöään, eikä malta keskittyä ratsastajan antamiin tehtäviin. Niinpä orin kanssa saakin pysyä tiukkana. Keskittyessään Choco on äärimmäisen rehellinen ratsu, joka tekee sen mitä pyydetään ja yrittää aina parhaansa. Choco suhtautuu erittäin tosissaan työntekoon ja välillä oria saakin erikseen muistuttaa rentoutumaan ja venyttämään askeliaan, kun sillä jää ”vakava kouluratsu”-vaihde ja erittäin kootut askellajit päälle vielä harjoituksen jälkeenkin.


Sukutaulu

i. Chocolate Chip
holst-ori, 170 cm, tummanruunikko
KRJ-I, KTK-II, YLA1, VPVL-I*, KV-II
ii. Amarn Joey
holst-ori, 165 cm, ruunikko
iii. Joe Talent G
holst-ori, 166 cm, tummanruunikko
KRJ-I, YLA2
iiii. Mafia GER
holst-ori, 169 cm, rautias
VIR MVA Ch, KRJ-II, KTK-II
iiie. Ruhig Stellen
holst-tamma, 156 cm, kimo
YLA3
iie. Kiskillilla SIN
holst-tamma, 168 cm, punaruunikko
KRJ-I, YLA1
iiei. Albenstolz M
holst-ori, 168 cm
KRJ-II, YLA2, Ch, JPA-B
iiee. Suntanzer PASS
holst-tamma, 171 cm, tummanruunikko
KRJ-I
ie. Kit Kat
holst-tamma, 172 cm, mustankimo
KRJ-I, KTK-II, YLA1
iei. Emerick
holst-ori, 172 cm, musta
KRJ-III
ieii. Royal Desire
holst-ori, 170 cm, ruunikko
KRJ-III