Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Chocolate Chip

"Chip"

VH14-044-0290


holstein, ori
tummanruunikko, 170 cm
s. 15.06.2015, 17v.

Kasvattaja Pikkulinnun talli
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I, KTK-II, YLA1, VPVL-I*, KV-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Pikkulinnun talli, scirlin,

Chocolate Chip eli tutummin vain Chip muutti Hukkapuroon aivan kolmivuotissyntymäpäivänsä tienoilla suoraan kasvattajiensa luota Pikkulinnun tallilta. Satuin törmäämään Chipin myynti-ilmoitukseen juuri ennen kuin olin lähdössä aviomieheni Mattin kanssa tärkeälle illalliselle ja olinkin kuin tulisilla hiilillä koko illan odottaessani, että pääsisin tekemään orista ostotarjousta ennen kuin joku muu ehtii napata sen nenäni edestä. Kärvistelytäni pääruokaan asti pääsin vihdoin livahtamaan päivällispöydästä naistenhuoneeseen naputtelemaan Chipin kasvattajille nopean viestin ja sovimmekin tapaamisesta heti seuraavana päivänä. Pikkulinnun tallilla minua odottikin utelias ja eloisa oripoika, johon ihastuin saman tien. Tiesin heti, että tässä hevosessa olisi jotain aivan erityistä ja sen kanssa yhteinen taival tulisi olemaan täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös todella hienoja hetkiä.

Luonteeltaan Chip on varsin eloisa ja energinen tapaus - aivan kuin ilmetty isänsä. Itsevarma ja välillä röyhkeäkin Chip osaa olla halutessaan varsinainen maanvaiva ja varsinkin muiden hevosten seurassa pääsee sen iso ego helposti valloilleen. Ihmisten seurassa löytyy Chipiltä kuitenkin myös miellyttämisenhalua ja nöyryyttä, joten orin kanssa työskentely on pääasiassa mukavaa. Hallitsevin luonteenpiirre kuitenkin on orin jatkuva uteliaisuus ja kiinnostus ympäristöään kohtaan. Varsin omapäisellä Chipillä on kummallinen taipumus päätyä omituisiin ja hullunkurisiin tilanteisiin, sillä tyhmänrohkea ori tykkää tunkea turpansa milloin mihinkin ja suorittaa omatoimisia tutkimusmatkoja välillä tallialueen ulkopuolellekin. Onneksi Chipillä on kuitenkin ollut yleensä onni matkassa, sillä ihmeen kaupalla ori on aina selviytynyt seikkailuistaan ilman suurempia kolhuja.

Naama mutrulla ja nuttura liian kireällä ei Chipin kanssa pärjää kovin pitkälle. Orin kanssa työskentely vaatii nimittäin hyvää huumorintajua ja tietynlaista rentoutta, sillä väkisin vääntämällä ei Chipin kanssa varmasti saa tahtoaan läpi. Ei Chip kuitenkaan varsinaisesti hankala ratsu ole, kunhan ratsastaja osaa ohjata orin loppumattoman energian ja innon työntekoon ja välillä keksiä tavallista luovempia ratkaisuja arjen ongelmien voittamiseen. Suurin haaste Chipin kanssa on saada pidettyä orin keskittyminen käsillä olevassa tehtävässä, sillä oria varmasti kiinnostaa kaikki pellolla puksuttavasta traktorista kentän yli juoksevaan oravaan. Niinpä rento, mutta kuitenkin määrätietoinen ote on Chipin kanssa avain onnistumiseen.

Pienestä poukkoilustaan huolimatta Chip kuitenkin nauttii työnteosta ja erityisesti uusien asioiden opettelusta. On jopa lähes hellyttävää, kuinka paljon ori innostuu onnistuessaan ja saadessaan kehuja. Orin kanssa treenaaminen onkin parhaimmillaan hyvin palkitsevaa sen ylitsepursuavan ilon takia, ainakin jos ei säikähdä pientä riemupukkia silloin tällöin. Chipin kanssa työskennellessä on parasta tarjota sille koko ajan pieniä haasteita, jotta sen mielenkiinto pysyy yllä ja innostusta treenaamiseen riittää. Jos tekeminen muuttuu rutiininomaiseksi puurtamiseksi, keksii Chip varmasti pian itselleen parempaa tekemistä, mikä ei ratsastajasta välttämättä ole kovin miellyttävää.

Chip on hieman levoton matkustaja, joka elämöi kuljetuksen ajan hirnahtelemalla ja kolistelemalla kuljetuskopin seiniä. Varsinkin pidemmillä matkoilla Chipin kärsivällisyys joutuu todella koetukselle, joten perille saapuessa kannattaa varautua siihen, että ori saattaa ampaista kopista pihalle kuin tykin suusta saadessaan mahdollisuuden päästä vapauteen. Uusissa paikoissa Chip pistääkin pystyyn kunnon show’n johon yleensä kuuluu äänekästä hirnumista ja kahdella jalalla tepastelua. Ori haluaa myös innokkaasti päästä tutustumaan uusiin paikkoihin ja ennen kuin pakolliset tilustarkastukset on tehty, on turha toivoakaan, että Chip malttaisi keskittyä muuhun. Niinpä esimerkiksi kisareissuilla kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa, jotta Chip saa rauhassa ihmetellä maisemia ennen tositoimiin joutumista.


Sukutaulu

i. Amarn Joey
holst-ori, 165 cm, ruunikko
ii. Joe Talent G
holst-ori, 166 cm, tummanruunikko
KRJ-I, YLA2
iii. Mafia GER
holst-ori, 169 cm, rautias
VIR MVA Ch, KRJ-II, KTK-II
iiii. Mafioso II evm
iiie. Annabelle evm
iie. Ruhig Stellen
holst-tamma, 156 cm, kimo
YLA3
iiei. Steinmetz evm
iiee. Eng evm
ie. Kiskillilla SIN
holst-tamma, 168 cm, punaruunikko
KRJ-I, YLA1
iei. Albenstolz M
holst-ori, 168 cm
KRJ-II, YLA2, Ch, JPA-B
ieii. 51st Street
holst-ori, 167 cm
ieie. Polarnoie
holst-tamma, 166 cm
KRJ-I, KTK-II
iee. Suntanzer PASS
holst-tamma, 171 cm, tummanruunikko
KRJ-I
ieei. Rubinstern
holst-ori, 167 cm, musta
KRJ-III, YLA3
ieee. Rosentanzer
holst-tamma, 173 cm, musta
KRJ-IV
e. Kit Kat
holst-tamma, 172 cm, mustankimo
KRJ-I, KTK-II, YLA1
ei. Emerick
holst-ori, 172 cm, musta
KRJ-III
eii. Royal Desire
holst-ori, 170 cm, ruunikko
KRJ-III
eiii. Desire IV
holst-ori, 171 cm, musta
eiie. Wonderstruck
holst-tamma, 167 cm, ruunikko
eie. Hermine
holst-tamma, 170 cm, musta
KRJ-III
eiei. Herbert
holst-ori, 173 cm, ruunikko
eiee. White Diamond
holst-tamma, 165 cm, mustankimo
ee. Cascarilla
holst-tamma, 170 cm, mustankimo
KRJ-III
eei. Gomerick
holst-ori, 169 cm, kimo
KRJ-III
eeii. Gourmand
holst-ori, 169 cm, rautias
eeie. Citrus
holst-tamma, 170 cm, kimo
eee. Aquatic
holst-tamma, 171 cm, mustankimo
KRJ-III
eeei. Alric
holst-ori, 172 cm, kimo
eeee. Oceanic
holst-tamma, 168 cm, kimo

Jälkeläiset

Shocking Pinkie Prime
holst-tamma
s.11.03.2015
e. Savoy Affair Vegas
Cosnach Fair
AWB-ori
s.30.11.-0001
e. Renewing W!
Chocolatte Wolf
fwb-ori
s.21.07.2015
e. Sokerikuun Cha-Cha
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
Chocopop Wolf
holst-ori
s.02.03.2016
e. Silverbrand Cherry Pink
KV-I
Estellé du Roch
sf-tamma
s.02.02.2017
e. Escada du Roch
M.B. Chiro
fwb-ori
s.27.05.2017
e. Rosé Touch RS
Hukan Cherrychip
holst-tamma
s.03.08.2017
e. Silverbrand Cherry Pink

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Chip kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

NJ:n alaiset näyttelyt

26.11.2014 Stall Lycan holsteininhevosorit 3/10 (irtoSERT) 30.09.2017 Waldeinhill Puoliverioriit 3/12 (irtoSERT)

KRJ-Cup sijoitukset

30.6.2015 KRJ-CUP Grand Prix 2/218

Saavutukset

15.02.2015 Kantakirjattu II-palkinnolla
(17 + 17 + 20 + 18 = 72p. - tilaisuus)

20.12.2014 KV-II nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa
(Rakenne: 9+1, Käynti: 5, Ravi: 2, Laukka: 3, Lisäpisteet: 0, Ratsastettavuus: 3, Luonne: 5, Suku: 12, Yhteensä: 40p, lkv V - tilaisuus)

15.10.2015 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8,5 + 41 + 24,25 + 17 + 15 = 105,75p. / KRJ-I - tilaisuus)

25.05.2016 YLA1 palkinto yleislaatuarvostelussa
36 (18+18) - 30,5 (18,5+12) - 21,5 - 16 - 7 = 111p. / YLA1, AP1, parhaat kilpailupisteet - tilaisuus)

31.04.2017 VPVL-I* palkinto Virtuaalisten puoliveristen laatuarvostelun koetilaisuudessa
17 + 40 + 30 + 30 + 28 + 18 = 163p / VPVL-I* - tilaisuus)


Päiväkirja

15.06.2014 - Varsa on täällä!

pk-merkintä - kirjoittanut Pulmu

Viime yönä se sitten syntyi, Kitin ensimmäinen varsa! Olimme Miljan kanssa vasta ensimmäistä yötä varsavahdissa laitumella (meillä oli hieno teltta pystytettynä ja säännöllisin väliajoin kurkimme sieltä Kitin suuntaan) ja eipä tarvinnut sen useampaa yötä valvoa. Kiti on aika tarkka aikatauluista nähtävästi. Varsominen sujui kuin oppikirjassa, kaikki meni todella hyvin ja mallikkaasti. Eläinlääkäri kävi vielä aamulla tarkistamassa varsan ja totesi kaiken olevan niinkuin kuuluukin.

Varsa on oikein komea huterajalkainen pojankloppi. Saas nähdä alkaako varsa kimoutumaan kuten äitinsä, vai pysyykö ruunikkona kuten isänsä. Varsa sai värityksensä myötä nimekseen Chocolate Chip. Toivottavasti varsa paljastuu luonteeltaansakin suklaamuruseksi. Ainakin toistaiseksi se on ollut muutaman tunnin ikäänsä nähden oikein reipas, utelias ja seikkailunhaluinen. Äiti ei paljoa kiinnosta muuten kuin ruoka-aikaan, Kitihän ei tästä tykkää ja köpöttelee varsansa perässä. Varmaan sekin pyörittelisi silmiään jos osaisi.

Chocolate Chipillä, tai tuttavallisemmin Chipillä, on nyt oma sivunsa ja jatkamme varsan kuulumisten kertomista Chipin päiväkirjaan.

02.08.2014 - Paljon onnea Chip 1v!

pk-merkintä - kirjoittanut Pulmu

Tänään Chip täyttää jo vuoden! En voi kuin kiittää hevosten ylijumalaa siitä, että Chip on selvinnyt hengissä ensimmäisen vuoden. Ei sillä että Chip olisi mitenkään sairas, se on vain hullunkurisin ja rohkein hevonen jonka olen tavannut.

Viime viikolla se mönki laitumen lankojen alta ja päätti pistää ranttaliksi vapaana ollessaan. Sain puhelinsoiton että onko meiltä karannut hevonen, kun naapurin täti näki kuinka hänen pyykkinarultaan oli viety oranssi paita ja varkaalla oli ollut kovin pitkä nenä ja hörökorvat... Ajoin kiireenvilkkaa kaupungilta tallille ja löysinkin Chipin heti kun saavuin tallin pihaan. Siellä se makasi traktorin nokassa olevassa kauhassa. Oranssi paita suussaan. Ja kun se näki minut se ponkaisi isolla loikalla ylös ja rupesi kunnolla perseilemään ja hyppimään ympärilläni. Hauskaltahan se nyt kuulostaa, mutta silloin meinasin lähettää Chipin vähintäänkin Timbuktuun. Onneksi sen aina kurniva vatsa kuitenkin johdatti Chipin luokseni kun pidin kaurasankoa kädessä. Chip saikin viettää loppupäivän sisällä karsinassa kun me kävimme Miljan kanssa siirtämässä laitumen lankoja Chipin kestäviksi.

01.11.2014 - Ei aivan kuin äitinsä

pk-merkintä - kirjoittanut Pulmu

Chip on osoittanut totisesti olevansa kaikkea muuta kuin äitinsä kaltainen kultakimpale. Keskenkasvuinen pojankloppi on röyhkeä ja vilkas kuin mikä. Olemme joutuneet soittamaan muutaman kerran Chipin isän omistajalle ja pyytämään vertaistukea Chipin tapakoulutukseen. Scilla vierailikin luonamme muutaman päivän ja totesi Chipin olevan kuin isänsä mutta potenssiin kaksi...

Kaikkien onneksi Chip on myös osoittanut olevansa erittäin potentiaalinen ratsu kilparatoja ajatellen. Se ei säiky yhtikäs mitään, mitä erikoisempi juttu niin sitä suuremmalla mielenkiinnolla sitä mennään tutkimaan. Chip on erittäin vilkas ja sitä harvoin näkee tarhassa vain seisoskelemassa rauhallisena. Chipillä on aina jotakin mielessä eikä mikään päivä ole samankaltainen.

Vaikka Chip ei ole käytöstavoiltaan kympin oppilas niin sentään ratsun alkeet on sujuneet vallan mainiosti. Oria on ohjasajettu ja juoksutettu paljon ja sen selässä on ollut jo hieman painoa satulan lisksi. Käymme usein maastossa kävelyllä niin, että Chip kulkee narun päässä mukana kun itse olemme ratsailla.

04.11.2014 - Muutto Hukkapuroon

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään oli vihdoin se päivä, jolloin suuntasin kuljetusautoineni Pikkulinnun tallia kohti hakemaan Chipiä uuteen kotiinsa Hukkapuroon. Pulmu ja Milja olivat laittaneet orin jo kuljetuskuntoon, joten lastaus sujui varsin nopeasti Chipin marssiessa kyselemättä auton kyytiin tutkimaan seinään kiinnitettyä heinäverkkoa. Kyynel silmäkulmassa Chipin kasvattajat hyvästelivät orin, jonka jälkeen suuntasimme takaisin kohti Hukkavaaraan kylää.

Ajomatka Pikkulinnun tallilta Hukkapuroon ei juuri tuntia kauempaa kestänyt, joten pian olin lastaamassa Chipiä jo ulos autosta. Pihalle päästyään Chip katseli hetken puhkuen ympärillensä ja kajautti sitten kimeän hirnahduksen, johon muut tallin hevoset vastasivat. Sen jälkeen lähdin taluttamaan Chipiä talliin orin poukkoillessa innostuneensa sinne tänne. Se olisi selvästi halunnut nähdä kaiken nyt ja heti!

Illemmalla, Chipin saatua rauhoittua jonkin aikaa karsinassaan, päästimme Paulan kanssa orin purkamaan vähän energiaa irtojuoksuttamalla sitä kentällä. Chip ottikin ensin pari varsin mallikasta spurttia kentän päästä päähän, mutta keskittyi sitten tutkimaan kenttää ravaillen korvat pystyssä kulmasta kulmaan. Lopuksi Chip tuli luoksemme rapsuteltavaksi hieman puuskuttaen ja sillä hetkellä tiesin, että ori on jo nyt vienyt sydämeni.

07.11.2014 - Halmasojan epäviralliset näyttelyt

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Kävimme tänään Chipin kanssa kokeilemassa onneamme Halmasojan epävirallisissa näyttelyissä, jossa leikkimielisesti arvosteltiin sekä hevosen ulkonäköä että luonnetta. Olin ajatellut, että oripojallemme tekee hyvää hieman totutella matkusteluun ja päästä ihmettelemään uusia maisemia, jotta ehkä joskus tulevaisuudessa kaveri osaisi käyttäytyä hieman rauhallisemmin esimerkiksi kilpailupaikoilla.

Näyttelypaikalle saapuessamme Chip olikin täynnä virtaa. Se tanssahteli korskuen ulos trailerista aiheuttaen tallipihalla melkoisen hässäkän, eikä meno tästä juuri rauhoittunut loppupäivän aikana. Ori nimittäin flirttaili ja höristeli paikalla olleille tammoille jatkuvasti. Onneksi kaikesta huolimatta tuomarille esiintyminen meni kuitenkin ihan nappiin.

Meillä taisi käydä hieman tuuri, sillä tuomarina toiminut Miila H tykästyi heti Chipin energiseen luonteeseen ja isoon egoon tietenkin komean ulkomuodon lisäksi. Niinpä palasimme Halmasojasta takaisin jaetun ykköspalkinnon kanssa! Alla vielä tuomarin kommentit Chipistä:

"Upea ilmestys! Kolahti ihan samantien kokonaisuudessaan, todella panostettu ori kokonaisuudessaan. Kuvista päätellen aikamoinen naistenmies ja energisen näköinen egoilija :D Ja se välittyi myös hienosti luonteessa :) "

Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Chipin saamasta palkinnosta kuuden hevosen luokassa, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin pikkuhiljaa kisakentille valmistautumista kohti.

Ruusukkeen tarjosi MWS Boutique!

12.11.2014 - KRJ:n alaiset tarinakilpailut Pikkulinnun tallilla

muu teksti - kirjoittanut Otterley

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 12.11.2014 Pikkulinnun talli Helppo A 4/12

Tänään osallistuimme Chipin kanssa Pikkiksen tarinakilpailuihin. Päivä oli jännittävä, sillä olihan kyseessä ensimmäiset kilpailumme. Siihen nähden kilpailut sujuivat oikein hyvin ja tulimmekin neljänsiksi kahdentoista ratsukon luokassa. Harmillisesti olimme ensimmäiset ei-sijoittuneet, mutta en antanut sen varjostaa hyvää fiilistä, joka kilpailupäivästä Chipin kanssa jäi päälimmäisenä mieleen

Luokka 1. Helppo A - kirjoita runo tai tarina kilpailupäivänne kulusta (tuom. Alison)

”Tämän päivän on pakko mennä hyvin!” sanoin topakasti itselleni pakatessani viimeiset varusteet autoon ja hypätessäni ratin taakse. Chip kolisteli kuljetusvaunussa, sillä kärsivällisesti odottaminen ei kuulunut aivan orin vahvuuksista suurimpiin. Olimme suuntaamassa ensimmäisiin kilpailuihimme Chipille varsin tuttuihin maisemiin, joten toivoin hartaasti, ettei orin kerrankin tarvitsisi ihmetellä aivan jokaista pikku asiaa ja pistää kilpailupaikalle saapumista aivan ranttaliksi. En olisi voinut olla enempää väärässä.

Astellessaan ulos trailerista Chip pällisteli hetken ympärilleen. Yhtäkkiä orin koko olemus muuttui ja se kajautti ilmoille varsin riemastuneen hirnahduksen ilmoittaakseen palanneensa kotiin. Kauempaa tarhasta tallin hevoset vastasivat Chipille, ja tämä tuntui lisäävän orin kierroksia entisestään - olihan ori viettänyt täällä koko elämänsä siihen asti, kun oli muuttanut meille Hukkapuroon. Tämän jälkeen ei tanssahtelusta ja riehumisesta tuntunut tulevan enää loppua.

Kuin ihmeen kaupalla sain Chipin kuitenkin satuloitua ja apinoitua itseni steppailevan orin selkään, josta käsin tilanteen ottaminen haltuun oli huomattavasti helpompaa. Jouduin kuitenkin tekemään töitä hartiavoimin, jotta edes murunen orin loputtomasta energiasta kanavoituisi työskentelyyn. Verryttelyiden jälkeen ei oloni ollut lähelläkään itsevarmaa, vaikka etukäteen olin ajatellut, että kisat olisivat meille helppo nakki.

”Nyt mennään! Näytetään niille, kuinka hieno poika olet”, mutisin Chipille ohjatessani orin kohti kilpailurataa. Chip tuntui olevan valmiina lähtemään lentoon hetkellä millä hyvänsä, joten odotin kasvavalla kauhulla, kuinka ensimmäinen suorituksemme päättyisikin poistumiseen takavasemmalle komean pierupukkilaukan saattelemana. Hengitin syvään ja annoin itseni painua tiiviimmin satulaan toivoen, että Chip tajuaisi tosipaikan tulleen.

Radan alku sujui jännittyneissä tunnelmissa, mutta pian huomasin Chipin olevan aivan tosissaan oman suorituksensa kanssa. Pystyin lähes kuvittelemaan, kuinka ori kurtistaisi otsaansa keskittyessään niin kovasti pärjäämään hyvin. Mitä muka ei pieni hevonen kunnon kehujen eteen tekisi? Kun uskalsin vihdoin rentoutua, pääsi Chipkin liikkumaan vapautuneemmin ja katastrofin ainekset karisivat pikkuhiljaa matkan varrelle ja fiilis parani paranemistaan.

Lopputervehdyksen aikana uskalsin jo hengittää. Chip pysähtyi tarkasti ja huojentuneesti hymyillen tervehdin tuomaria. Kuin pisteeksi iin päälle, Chip kajautti ilmoille vielä yhden korvia vihlovan hirnahduksen ottaen vastaan pienen yleisön kohteliaat aplodit. Kovasti kehuen yritin ratsastaa Chipin rauhallisesti ulos radalta, kunnes aivan aitojen ulkopuolella orin jännittynyt energia vihdoin purkautui ja komean pukkilaukan saattelemana poistuimme kentältä.

Myös oma jännitykseni purkautui samalla ja hysteerisesti hihittäen jouduin tuskailemaan hetken, että sain Chipin palautettua takaisin käyntiin. Kun tilanne oli rauhoittunut, kumarruin halaamaan orin kaulaa. ”Hengissä selvittiin kaveri”, naurahdin liukuessani alas satulasta. Vaikka suoritus ei ehkä ollut aivan puhtaimmasta ja tarkimmasta päästä, oli kilpailupäivästä jäänyt ainakin positiivinen kokemus ja sitä Chipin kanssa olimme näistä kilpailuista juuri tulleet hakemaan.

Tuomarin kommentit:

"Olipa hienosti kirjoitettu tarina päivästä. Tekstiä oli helppo ja mukava lukea, ideassa pysyi mukana ja se oli toteutettu tyyliltään siten, että sitä jaksoi oikeasti lukea. Käännekohtia ja jännitystä löytyi oikein olan takaa. Siististi kirjoitettu ja pituus ihan sopiva tuolle tyylille ja toteutukselle."

29.11.2014 - Tarinakilpailut Grandstadissa

muu teksti - kirjoittanut Otterley

Villit tarinakilpailut 29.11.2014 Granstad Helppo A 3/22

Lähdimme hakemaan lisää tuntumaa kilpakentille Granstadissa järjestettyihin jouluisiin koulukilpailuihin Norjaan. Hienostihan siellä meni, vaikka Chipillä oli taas paljon ihmettelemistä ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Lopputuloksena oli mahtava kolmossija ja MWS Boutiquen komea ruusuke.

Luokka 1. Helppo A - Kilpailualueella meininki on kuin pahimmastakin joulukuvaelmasta: paksu lumihanki kimmeltää ja pakkanen paukkuu, tallialue on hukutettu joulukoristeisiin, kaikki toimihenkilöt ovat pukeutuneet tonttuasuihin ja kahviossa tuoksuu glögi, piparit ja riisipuuro. Kerro ensivaikutelma max. 100 sanalla sinun tai ratsusi näkökulmasta. Saiko tiukkanutturainen kouluratsastaja/-ratsu hermoromahduksen vai oliko kisapäivä paras ikinä? (tuom. Pulmu N.)

Ei herranjumala, huokaisen kulkiessani Chipin kanssa tallialueen läpi. Piha näyttää suoraan joulukuvastosta temmatulta, kovaäänisistä soi imelät, kulkusin säestetyt joululaulut ja kaikkialla kimaltelee toinen toistaan kirkkaampia joulukoristeita. Chip tuntuu olevan kaikesta täysin haltioissaan ja käyttäytyykin kuin pieni lapsi karkkikaupassa. Ori poukkoilee sinne tänne yrittäen päästä tutkimaan puutarhassa heiluttelevaa joulupukkia tai nappaamaan ohi taapertavan lapsen tonttulakin.

Kaiken huipuksi Chip päättää maistaa kouluradan vierelle pystytettyä joulukuusta, juuri kun on meidän suorituksemme vuoro. Kuusi tietenkin kaatuu ryminällä ja kauniit joulukoristeet leviävät helisten pitkin rataa. Suorituksemme tämän välikohtauksen jälkeen onkin mitä lennokkain ja naamani varmasti yhtä helakanpunainen kuin tuomariston tonttupuvut. Kyllä on ikävä tavallisia kouluratsastuskilpailuja!

Ruusukkeen tarjosi MWS Boutique!

01.12.2014 - KRJ:n alaiset tarinakilpailut Oldfinion Dressagessa

muu teksti - kirjoittanut Otterley

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 01.12.2014 Oldfinion Dressage Grand Prix 4/11

Norjasta lensimme Chipin kanssa Oldfinion Dressageen brittiläisen kouluratsastusgurun Jean Clayworthin valmennukseen, joka samalla toimi kouluratsastuskilpailuina. Reissaamisesta hieman väsähtänyt Chip ei ollut valmennuksessa aivan parhaimmillaan, mutta tulimme neljänneksi yhdentoista ratsukon luokassa.

Luokka 2. Grand Prix - Brittiläinen kouluratsastusguru Jean Clayworth tulee pitämään Oldfinion Dressagen tiloihin valmennuksia. Sinä osallistut hevosellasi valmennukseen. Valitse tasoltasi (Helppo B tai Grand Prix) kouluratsastustehtävä jota suoritat ja kirjoita päiväkirjamerkintä valmennuksestasi joka sisältää Jean Clayworthin kommentit ratsastuksestasi. Pituus max. 100-150 sanaa. (tuom. yersinio)

Olimme onnekkaina päässeet Chipin kanssa Oldfinion Dressagessa vierailevan brittiläisen kouluratsastusguru Jean Clayworthin valmennukseen. Ori oli tietenkin silmät selällään ja intoa täynnä uudessa paikassa, joten manailin jo valmiiksi sitä, miten valmennus tulisi menemään. Olin mielessäni toivonut harjoiteltavaksi liikkeeksi laukanvaihtoja, sillä viimeaikoina Chip oli alkanut ikävästi tehdä niitä epäpuhtaasti. Siihen myös Jean kiinnitti huomiota.

”Tahti, tahti, tahti”, tuntui olevan ainoa, mitä Jeanilla oli sanottavanaan. Chip pälyili ympärilleen kuin viimeistä päivää, enkä saanut sitä keskittymään millään, joten hyvästä tahdista pystyi vain haaveilemaan. Eipä laukanvaihdot joka askeleessa sujuneet vaikka kuinka toivoin ja valmennuksen jälkeen olin valmis kauppaamaan Chipin ensimmäiselle vastaantulijalle.

”Muista sinnikkyys. Tee asiat loppuun asti ja aina uudelleen, kunnes onnistut. Ongelmien tullessa älä hermostu, älä rankaise, vaan jatka rauhallisesti, sinnikkäästi ja täsmällisesti, kunnes pääset tavoitteeseesi.”, lausui Jean lohduttavat sanansa valmennuksen lopuksi.

02.12.2014 - KRJ:n alaiset tarinakilpailut Pikkulinnun tallilla

muu teksti - kirjoittanut Otterley

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 02.12.2014 Pikkulinnun talli Vaativa B 1/3

Melkoien tiukka kilpailuputkemme päättyi Pikkulinnun tallin tarinakoulukilpailuihin, joissa tarinoitiin tuomarin näkökulmasta. Reissaamisesta jo hieman väsähtänyt Chip kävi tapansa mukaan hieman ylikierroksilla, mutta onneksi tutu maisemat saivat orin rauhoittumaan ja teimmekin nappisuortuksen! Niinpä kotiintuomisina oli sinivalkoinen MWS Boutiquen ruusuke ja rutkasti itsevarmuutta siitä, että Chipin kanssa kannattaa pikkuhiljaa lähteä tosissaan valloittamaan kilparatoja. Tuomarin kommentti luokasta: "Voittaja oli selkeä!" lämmitti myös kovasti mieltä.

Luokka 2. Vaativa B - Kirjoita kuvaus kilpailupäivästä/suorituksesta tuomarin näkökulmasta. Tekstin pituus max 200 sanaa. (tuom. Milja)

”Mitä noi täällä oikein luulee tekevänsä”, hymähdin vieressäni istuvalle sihteerille. Kenttää lähestyi hermostuneesti liikkuva ratsukko ja ilmassa tuntui väreilevän katastrofin ainekset. Näytti siltä, kuin parivaljakko olisi päätynyt ihmistenilmoille ensimmäistä kertaa. ”Lyödäänkö pullakahveista vetoa, että noi ei kyllä selviä rataa loppuun asti?”, kysäisin sihteeriltäni tuijottaessani ratsukkoa nenänvarttani pitkin kahvihampaan alkaessa jo kolottaa. Kaikenlaisia sitä päättääkin kilpailuihin osallistua…

Kun ratsastaja oli vihdoin saanut taltutettua sekoilevan hevosensa kulkemaan edes jonkinlaisessa muodossa, avattiin portti ja tunsin jo nenässäni ihanan minua odottavan kahvin tuoksun. Kiemurteleva ratsukko teki keskinkertaisen pysähdyksen ja lähti epämääräisesti suorittamaan ensimmäisiä tehtäviä muuttuen välillä silmissäni herkullisen meheväksi donitsiksi, joka minua ratsukon mokattua odottaisi. Kun seuraavaksi oli vuorossa koko rata leikkaa lisätyssä ravissa, olin voitonriemuisen varma, että ori ylittäisi kouluaidan ja saisin ansaitun kahvitaukoni.

”Kato mitä ravia! Onpa komea ori”, sihteerini supatti saaden minut havahtumaan pullantuoksuisista, sokerikuorrutteisista päiväunistani. Katselin ratsukon liitävää menoa pöllämystyneenä. ”No laita siihen ysi, ei se ihan täydellistä ollut”, mutisin hieman yskähtäen ja hyvästelin mielessäni jo lähes hyppysissäni olleet pullakahvit.

Ruusukkeen tarjosi MWS Boutique!

12.12.2014 - Chipin valoshow

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Kun sitä joskus kuvittelee, että Chip on ehtinyt tehdä jo kaiken mahdollisen, osaa oripoika yllättää aina vain uudestaan ja uudestaan. Tänään tallipihassa odotti nimittäin melkoinen näky, kun palasimme Blaken kanssa takaisin maastosta. Ulkona oli jo pimeää ja joulun kunniaksi tallin pihalle viritetyt jouluvalot valaisivat pihaa kauniisti. Katselin valoja ajatuksissani haaveillen valkoisesta joulusta, kun yhtäkkiä erääseen pihapensaaseen viritetyt lähtivät liikkeelle. Hyvä etten satulasta tippunut, kun säikähdin niin paljon!

Luulin hetken kuvittelevani omiani, mutta sitten valojen keskeltä alkoi tarkentua tumma hevoshahmo. Ei liene yllätys, että valojen keskelle sotkeutuneena löytyi erittäin hämmentynyt Chip, joka kerrankin tuntui vain seisovan hölmistyneenä paikoillaan. Kiikutin Blaken nopeasti talliin ja palasin pelastamaan Chipiä kiipelistä, mutta siinä vaiheessa liukasliikkeinen kaveri oli jo karistanut valot niskastaan ja ravaili ympyrää tallipihalla. Huomatessaan minut, ori kuitenkin jolkotti luokseni ja ilmeisen tyytyväisenä itseensä se yritti kerjätä minulta kovasti rapsutuksia. Edelleen hieman häkeltyneenä palautin Chipin takaisin karsinaansa ja päätin toivoa joulupukilta Chip-varmaa lukkoa karsinanoveen.

20.12.2014 - Nuorten kouluhevosten laatuarvostelu

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Joulukuun lopulla järjestettiin nuorten kouluhevosten laatuarvostelu Oldfinion Dressagen tiloissa. Olin ilmoittanut Chipin 4-vuotiaiden luokkaan, vielä kun orilla oli mahdollisuus päästä arvioitavaksi. Matkustelu Chipin kanssa onkin alkanut tuottaa tulosta, sillä Chip ei enää ole aivan yhtä pyörällä päästään uusista paikoista kuin aikaisemmin. Toki ori tutkii paikkoja uteliaana ja hirnahtelee korvia vihlovasti vieraille hevosille, mutta olemukseltaan Chip on kuitenkin jo huomattavasti rauhallisempi.

Laatuarvostelussa arvioitiin niin Chipin rakennetta, askellajeja kuin sukuakin. Suurin yllätys oli täydet pisteet käynnistä, jotka sopivasti kompensoivat Chipin heikommanpuoleiseksi jääneitä ravipisteitä. Kokonaisuudessaan esiintyminen laatuarvostelussa sujui hyvin ja Chip nappasikin itselleen KV-II palkinnon neljälläkymmenellä pisteellä. Nämä olivat nelivuotiaiden luokan viidenneksi parhaat pisteet, kun arvosteltavia nelivuotiaita oli yhteensä 27, joten olen tulokseen erittäin tyytyväinen. Tulos lupailee hyvää tulevaisuudessa myös aikuisten laatuarvosteluja ajatellen.

16.01.2015 - Sara Sundvallin kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Hukkapuroon oli saapunut viikonlopuksi ruotsalainen kouluvalmentaja Sara Sundvall, jonka valmennukseen osallistuimme tänään Chipin kanssa. Samassa ryhmässä oli myös kaksi muuta ratsukkoa ja Chipin keskittyminen tuntuikin luisuvan koko valmennuksen ajan enemmän muiden hevosten tarkkailuun kuin esimerkiksi omien koipien nosteluun. Onneksi Saran vinkkien avulla sain Chipin keskittymään koko ajan paremmin ja loppujen lopuksi selvisimme väistöistä ja avotaivutuksista joka askellajissa kompuroimatta. Chipille hyvin ominaisesta häseltämisestä huolimatta ori teki Saraan suuren vaikutuksen ja valmennuksen lopuksi saimmekin paljon positiivisia kommentteja. Epäilen tosin, että toisin kuin Sara uumoili, ei Chip tästä koskaan täysin aikuistu, vaan vielä eläkeläisenäkin se on vielä samanlainen touhottaja. Niinpä ei auta, kuin kehittää pitkää pinnaa samalla, kun jatkamme Chipin kanssa tähtäämistä kohti GP-ratoja.

03.02.2015 - Alkuvuoden kuulumisia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tammikuun ajan olemme Chipin kanssa keskittyneet kilpailuiden kiertämiseen. Täytyy sanoa, että Chip on syntynyt kouluratoja varten, sillä ori on radalla kuin kotonaan ja se nauttii esiintymisestä ja huomiosta täysin rinnoin. Vaikka välillä suoritus saattaakin mennä mönkään turhan touhottamisen takia, on edistystä tapahtunut pääosin tasaiseen tahtiin. Aluetason kilpailuiden kiertämisen jälkeen olemmekin päässeet jo starttaamaan kansallisella tasolla vaativissa luokissa, eikä ole kaukana, että uskaltaisimme lähteä kokeilemaan Prix St. Geroges luokkaakin. Uskon edelleen vahvasti siihen, että Chipiltä löytyy potentiaalia aina GP-tasolle asti.

Marraskuun lopulla kävimme Chipin kanssa pyörähtämässä myös Stall Lycanin NJ:n alaisissa näyttelyissä, kuten olin orin kasvattajille luvannut. Chip tuli luokassaan kolmanneksi ja ansaitsi irtoSERTin, mikä antaa oikeuden osallistua kantakirjaustilaisuuteen. Niinpä Chip on nyt ilmoitettu helmikuun tilaisuuteen, mutta jännitämme vielä, mahtuiko ori mukaan 60 arvosteltavan hevosen joukkoon. Jos ei, niin ei auta muu kuin yrittää maaliskuussa uudestaan.

15.02.2015 - Kantakirjaustilaisuus

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään saavutettiin ensimmäinen suurempi tavoite, joka Chipille oli asetettu. Ori nimittäin mahtui kun mahtuikin helmikuun kantakirjaustilaisuuteen arvosteltavaksi. Päivä oli täynnä jännitystä – tai oikeastaan puhdasta panikointia – sillä Chip on ensimmäinen hevoseni, jonka kanssa olen kantakirjaustilaisuuteen osallistunut. Kun yhdistetään täysin hukassa oleva, armottomasti jännittävä omistaja ja kaikesta mahdollisesta kiinnostunut, täysin keskittymiskyvytön ja muista hevosista innostuva ori, on koossa kieltämättä aikamoiset katastrofin ainekset. Loppujen lopuksi päivästä kuitenkin selvittiin kotiin ehjin nahoin ja ihan kunnialla.

Voin suoraan myöntää, etten todellakaan ole mikään rakennetuntija, joten en osannut etukäteen juuri odottaa mitään palkintoa tilaisuudesta. Tietenkin tavoitteena oli, että tyhjin käsin ei kotiin tulla. Pisteitä Chip sai tuomareilta 17 + 17 + 20 + 18 eli yhteensä 72p., mikä oikeuttaa II-palkintoon ja tähän olemme meillä Hukkapurossa erittäin tyytyväisiä. Seuraavaksi pitäisikin alkaa kartuttamaan Chipille pikkuhiljaa jälkeläisnäyttöä, jotta pääsemme kohti seuraavaa tavoitetta eli KRJ:n laatuarvostelua.

18.04.2015 - Sara Sundvallin valmennusviikonlopun toinen valmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Lauantai iltapäivällä oli aika Sara Sundvallin toisen valmennuksen. Aamupäivän tunnilla hevoset olivat päässeet melko helpolla valmentajan keskittyessä lähinnä rääkkäämään ratsastajia, mutta iltapäivällä myös hevoset pääsivät kunnolla töihin, kun treenasimme siirtymisiä erityisesti piaffen ja passagen välillä. Luvassa oli siis paljon kokoamista ja pikkutarkkaa näpertelyä. Chip tuntui piristyneen aamusta ja sillä olikin nyt enemmän energiaa ihmetellä vierasta ympäristöä. Niinpä sainkin taas kerran käyttää kaikki osaamani temput, jotta Chip keskittyisi maneesin katsomon kyttäämisen sijasta polkemaan takajaloillaan. Aamupäivän valmennuksessa ilmennyt ongelma käsien levottomuuden kanssa nousi myös tässä valmennuksessa esille, sillä Sara huomasi, kuinka yritin selvästi ratsastaa varsinkin piaffea liikaa kädellä. Kun osasin kiinnittää huomiota tähän ongelmaan, Chip rentoutui heti huomattavasti ja piaffesta tuli paljon energisempää ja voimakkaampaa.

18.04.2015 - Sara Sundvallin valmennusviikonlopun ensimmäinen valmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Hukkapurossa aiemmin vieraillut kouluvalmentaja Sara Sundvall oli kutsunut minut ja Chipin viikonlopun yli kestävälle intensiivikurssille omalle tallilleen Tukholman kupeeseen. Niinpä lähdimmekin viikonlopuksi Ruotsiin valmentautumaan varsin huikeassa seurassa. Saavuimme Chipin kanssa Tukholmaan perjantai-iltana ja heti lauantaiaamuna oli aika aloittaa treenit. Chip onneksi kotiutui uusiin paikkoihin nopeasti, mutta silti valmennuksessa oli aistittavissa vielä pientä väsymystä. Viikonlopun ensimmäisessä valmennuksessa paneuduimme lähinnä ratsastajan istuntaan ja tunti otettiin myös videolle. Vaikka kaikki valmennukseen osallistujat kilpailivat vähintään PSG-tasolla, oli perusasioihin palaaminen kaikkien mielestä todella antoisaa. Omaksi ongelmakseni huomasin liian levottoman käden, joka aiheutti myös Chipissä rauhattomuutta, kun se ei täysin voinut luottaa tuntumaani. Tästä taas johtui ajoittainen kuolaimelta pakeneminen ja edestä liian kevyeksi jääminen. Tähän ongelmaan saakin keskittyä ahkerasti koko viikonlopun.

19.04.2015 - Sara Sundvallin valmennusviikonlopun kolmas valmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Sunnuntaiaamupäivänä oli Sara Sundvallin valmmennusviikonlopun viimeinen tunti, missä keskityimme laukkatyöskentelyyn. Edellisen päivän palaute oli saanut hautua mielessä yön yli ja heti tunnin alussa sainkin kunnon ahaa-elämyksen siitä, miten pidän käsiäni rennompana ja rauhallisempana. Chipin kanssa laukkatyöskentely on aina ollut todella helppoa ja orin erikoisala onkin varsinkin näyttävien vaihtojen tekeminen. Niinpä sunnuntain valmennus olikin meille varsin helppo ja selvisimme Saran syynistä varsin pienellä hiomisella. Sara myös huomasi heti, että palaute edellisen päivän valmennuksista oli mennyt hyvin jakeluun ja kehuikin tasapainoisempaa ja rennompaa menoamme. Valmennusviikonlopusta jäikin kaiken kaikkiaan varsin positiivinen mieli ja saimme paljon uutta motivaatiota treenaamiseen myös kotona.

13.05.2015 - Kilpailukausi paketissa ja muita kuulumisia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Chipin kanssa elämä on sujunut jopa pelottavan tasaisesti, joten päiväkirjan kirjoittelukin on jäänyt hieman unholaan. Ori nimittäin on kypsynyt ja kehittynyt huimasti, eikä se ole enää tutkimassa ja seikkailemassa pää viidentenä jalkana aivan joka paikkaan. Tai sitten minä vain olen tottunut työskentelemään hieman arvaamattoman, mutta kuitenkin hyväntahtoisen ja positiivisen Chipin kanssa niin, että pienet mutkat päivän kulussa eivät juuri enää hetkauta.

Oli miten oli, olemme nyt Chipin kanssa edenneet Grand Prix tasolle ja kilpailut alkaa olla meidän kohdaltamme KRJ-CUP osakilpailuita ja joitakin muita poikkeuksia lukuun ottamatta kilpailtu. Chipin ura siitosorina on lähtenyt hienosti käyntiin ja tällä hetkellä orilla onkin jo kolme jälkeläistä. Kunhan tallimme oma tamma Cherry on päättänyt oman kilpailukautensa, on tarkoituksena astuttaa tamma Chipillä, jotta saamme Hukkapuroonkin oman varsan orista. Ja kun jälkeläiset ovat päässeet jonkin verran keräämään näyttöjä kilparadoilta, on Chipin kanssa tarkoitus suunnata KRJ-laatuarvosteluun ja mahdollisesti myös Yleislaatuarvosteluun. Tämän jälkeen Chipin kohdalla oikeastaan kaikki orille asetetut tavoitteet on sitten saavutettu ja ori pääsee nauttimaan leppoisasta siitosorin elämästä.

06.07.2015 - Sijoitus KRJ-Cupissa!

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Chipin kesä on sujunut varsin rennoissa merkeissä, kun ori on pääasiassa viettänyt aikaansa laitumella ja ratsastuskin on lähinnä painottunut kuntoa ylläpitäviin maastolenkkeihin tiukan koulutreenin sijasta. Chipille akkujen lataaminen on varmasti tehnyt hyvää, vaikka välillä ori onkin tarjonnut melkoista kyytiä laukkasuorilla vielä koko päivän laitumella remuamisen jälkeenkin.

Aivan pelkkää laiskottelua ei kuitenkaan Chipin kanssa koko kesä ole ollut, vaan osallistuimme kesäkuun lopussa KRJ-Cupin osakilpailuun, joka järjestettiin meillä Hukkapurossa. Vaikka edellisestä startista kisaradoilla olikin päässyt vierähtämään jo tovi, ei Chipin taidot selvästikään ollut päässyt ruostumaan. Myös kotikisat olivat selvästi Chipin kanssa suuri etu, sillä tutussa ympäristössä ei orin tarvinnut keskittyä ihmettelemään uutta kilpailupaikkaa tai suurkisojen hälinää, vaan pystyimme keskittymään suoritukseemme helposti alusta loppuun asti. Tämä kantoikin hedelmää ja onnistuimme sijoittumaan 218 ratuskon Grand Prix luokassa toiseksi.

15.10.2015 - KRJ-laatuarvostelussa

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään oli se päivä, jota kohti tavoitteet oli asetettu jo oikeastaan ennen kuin sain edes Chipin omistukseeni. Ori nimittäin osallistui tänään KRJ:n laatuarvostelutilaisuuteen. Ori oli harvinaisesti ainoa tallimme hevonen arvosteltavana tänään, sillä yleensä mukana on useampi hevonen. Niinpä ehdinkin keskittyä täysin Chipiin ja täytyy sanoa, että jännitys meinasi melkein koitua kohtaloksemme, kun yhtäkkiä minulla olikin enemmän aikaa hermoilla. Onneksi Chip on varsin kokenut showmies, joka ei vähästä hätkähdä ja lopulta ori onnistuikin esiintymään edukseen tuomariston edustajille jokaisella osa-alueella. Niinpä Chip sai kuin saikin KRJ-I palkinnon aivan kuin olimme hartaasti toivoneet ja tavoitelleet. Kova työ orin kanssa siis todellakin kannatti! Seuraavaksi tarkoitus olisi suunnata katseemme kohti tulevaisuutta ja yleislaatuarvostelutilaisuutta.

18.12.2015 - Kür tarinakoulukilpailut Pikkulinnun tallilla

muu teksti - kirjoittanut Otterley

18.12.2015 Pikkulinnun talli Grand Prix 1/1

Valitse suoritukseenne kappale ja liitä linkki youtubesta osallistumiseen. Kilpasuorituksessanne epäonnistui yksi tai useampi asia, mikä se oli ja missä kohtaa kappaletta se tapahtui? Kirjoita tarina aiheesta. Tekstin pituus 100-300 sanaa.

Macklemore & Ryan Lewis - Downtown

Kun kuulin kappaleen talliradiosta, alkoi päässäni välittömästi raksuttaa hieman erilainen kür ohjelma, johon ratsuksi ei olisi voinut kuvitellakaan ketään muuta kuin luottoshowmieheni Chipin. Niinpä aloinkin hiomaan ohjelmaa jo kisaradoilta eläköityneen orini kanssa aluksi ihan vain omaksi iloksi ja mielenvirkistykseksi. Oikeaksi kilpailuohjelmaksi suunnitelmani muovautui kuitenkin pian, kun meille tarjoutui tilaisuus esittää ohjelma ensimmäistä kertaa Pikkulinnun tallin jouluisissa kür koulukilpailuissa. Vaikka aikaa treenaamiselle ei oikeiden töiden lomasta tuntunutkaan löytyvän aivan tarpeeksi paljoa, lähdin esittämään ohjelmaamme Chipin kanssa varsin luottavaisin mielin.

Tiesin jo ennalta, että ohjelma ei todellakaan ollut mikään helppo nakki, vaan rytmin kanssa sai olla koko ajan kieli keskellä suuta. Harmikseni pitkin rataa sattuikin pieniä tahtirikkoja, kun oma rytmitajuni ei oikein suostunut seuraamaan haastavan kappaleen rytmikulkua. Niinpä ajoitusten kanssa olikin hieman ongelmia erityisesti kappaleen lauluosuuksiin siirryttäessä, eivätkä biisin rauhallisimmat kohdat toteutuneetkaan aivan yhtä leppoisasti ja rennosti kuin olin suunnitellut. Onneksi ratsunani oli kaikista vaihtoehdoista juuri karismaattinen Chip, jolta löytyi pilkettä silmäkulmasta ja kunnon räppijäbän asennetta, joten saimme biisin haltuun pienestä haparoinnista huolimatta.

31.03.2017 - VPVL-I* palkinto Virtuaalisten puoliveristen laatuarvostelussa

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Chip on saanut nauttia jo varsin pitkään pelkästään oloneuvoksen elämästä, sillä orin kanssa ollaan käytännössä saavutettu jo kaikki, mitä sen tavoitteeksi aikanaan asetin. Tänään Chip kuitenkin pääsi osoittamaan, että edelleen siinä riittää charmia ja lahjakkuutta, sillä ori kävi nappaamassa parhaan mahdollisen palkinnon Virtuaalisten puoliveristen laatuarvostelusta. Erityisesti tilaisuuden jännittävyyttä lisäsi se, että kyseessä oli ensimmäinen koetilaisuus, jonka laitos järjesti. Kukaan ei siis etukäteen oikein osannut sanoa, kuinka tiukka pisteytys olisi ja millaista palkintoa kannattaisi odottaa, vaikka itse olinkin ollut tiiviisti mukana kehittämässä arvostelua ja pisteytystä. Niinpä olikin erityisen onnellinen, kun Chipille kuulutettiin VPVL-I* palkinto, johon ylsi orin lisäksi vain yksi toinen hevonen. Chipin meriittilista alkaa olla jo varsin vaikuttavan mittainen, mutta viimeaikaisen näyttelyinnostukseni ansioista olen alkanut miettimään, pitäisikö Chipin kanssa yrittää tavoitella vielä jotakin näyttelyarvonimeä joukon jatkoksi. Nähtäväksi jää, pääseeko Chip siis vielä koluamaan näyttelykehiä eläkepäivien piristykseksi.

24.09.2017 - KRJ Champions 2017 tunnelmia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Osallistuimme ensimmäistä kertaa Hukkapuron poppoolla nelipäiväisiin KRJ Champions kilpailuihin. Jo etukäteen oli tiedossa, että kilpailu tulisi olemaan kovatasoinen ja erityisen jännittävän siitä teki karsintasysteemi, jossa vain parhaat etenevät jatkoon. Vaikka yhtään titteliä ei tällä kertaa tullutkaan meille Hukkapuroon, olimme kuitenkin varsin tyytyväisiä kilpailuiden tulokseen. Erityisen hienoa oli myös nähdä kasvattimme Chocolatte Wolf palkittiin KRJ Senior Champion ja KRJ Supreme Champion titteleillä ja Wolf’s Outro KRJ Reserve Champion tittelillä. Jotain siis kasvatustyössä on selvästi kohdallaan.

Ensimmäinen kilpailupäivä sujui vielä suurimmaksi osin hieman lämmitellessä. Päivän hienoimman suorituksen teki Wolf’s Slash joka ylsi Young Champion luokan voittoon prosentein 74,706%, Seinor Champion luokassa myös Oldfinion Don Miro nappasi sijoituksen prosentein 77,647% ollen kovatasoisen luokan kolmas. Hevosistamme Hollywood Hills oli ainoa, joka karsiutui jo ensimmäisenä päivänä. Tamma säikkyi jotain tuomaripäädyssä niin paljon, että keskittyminen suoritukseen oli hyvin vaikeaa. Hollynkin kanssa kuitenkin saatiin hyväksytty suoritus 57,647% mutta se ei valitettavasti riittänyt jatkoon nuorten hevosten kovatasoisessa luokassa.

Toinen päivä sujui nuorten osalta hienosti, kun Rockford Wolf, Wolf’s Slash ja Innuendo STC ylsivät kaikki yli 70% tulokseen. Rockford sijoittui luokassa kuudenneksi ja Slash sekä Nadine mahtuivat myös kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Maudin kanssa karsiuduimme täpärästi jatkosta, mutta suoritus olikin ollut mielestäni varsin epätasainen ja tuomariston pisteet siihen nähden armolliset. Varsinaisessa KRJ Champion luokassa jokainen hevosistamme paransi suoritustaan ja Wolf’s Almond (80,238%, 3. sija) ja Oldfinion Felissaar (74,524%) nappasivat hienosti ruusukkeet. Sernioreiden luokassa hevosemme suoriutuivat myös tasaisen varmasti, mutta parannettavaa jäi. Aamusta asti hieman jäykältä ja vaisulta tuntuneen Spectren suoritus jäi tasolleen hyvin vaatimattomaksi ja kilpailut orin kanssa päättyivätkin tähän päivään.

Kolmantena päivänä alkoi varsinkin nuorissamme jo tuntua pieni kilpailuväsymys. Yllättäen Innuendo STC pärjäsi tänään parhaiten päästen kahdenkymmenen parhaan joukkoon ja Wolf’s Slash sinnitteli vielä jatkoon 65,754% tuloksella. Rockfrod Wolfin suoritus oli hieman rikkonainen ja kiristyvässä kilpailussa se maksoi finaalipaikan. Champion luokassa kahtena ensimmäisenä päivänä alisuoriutunut Snakepit Wolf nousi vihdoin omalle tasolleen ja sijoittui luokassa kolmanneksi prosentein 78,333%. Myös Oldfinion Felissaar jatkoi varmasti eteenpäin kahdenkymmenen parhaan joukossa. Edellisenä kilpailupäivänä loistavan suorituksen tehnyt Wolf’s Almond, Wolf’s Mocha Moment ja Rockabilly Wolf karsiutuivat kuitenkin valitettavasti kaikki. Vaikka ratsastetut radat olivat perushyviä, ei suoritukset riittäneet enää finaalipäivään. Sama alavire jatkui myös senioriluokissa kun Céline Wolf selvitti ainoana tiensä jatkoon kohtuullisella 66,875% tuloksella. Tasaisesti tulosta tehneet Chocolate Chip ja Dark Calibra CTN tekivät tänään kilpailuiden kehnoimman ratansa ja samoin kuin vahvasti aloittanut Oldfinion Don Miro. Päivän tuloksia katsellessa kokemattomuus näistä karkeloista näyttikin hieman kostautuvan ja palautumisessa tuntui olevan ongelmia hieman jokaisella tiimissämme.

Finaalipäivä huipentui nuorten osalta musiikin tahdissa ratsastettavaan Kür-luokkaan, missä Wolf’s Slash oli 12. prosentein 65,952% ja Innuendo STC 63,571%. Vaikka sijat jäivätkin suhteellisen kauas, olin hyvin tyytyväinen nuortemme suorituksiin ja erityisesti Nadinen tasaiseen varmuuteen päivästä toiseen. Pääsarjassa Snakepit Wolf järjesti pienen yllätyksen sijoittumalla kolmanneksi prosentein 79,000%. Orin kanssa alkusarja oli tuntunut hyvin takkuiselta, mutta kaksi viimeistä kilpailua olivat nostaneet orin jälleen omalle tasolleen. Myös Oldfinion Felissaar teki hyvän suorituksen kahdenkymmenen parhaan joukkoon prosentein 64,600%. Senioreiden sarjassa omassa tiimissämme kilpaillut Céline Wolf ei ollut aivan parhaimmillaan ja olosuhteisiin nähden prosentit 66,333% ja 13. sija olivatkin kelpo suoritus. Jännitettävää ja juhlittavaa luokassa kuitenkin riitti, sillä Chocolatte Wolf ja Wolf’s Outro ottivat lopulta luokassa kaksoisvoiton. Muutenkin kilpailuiden aikana oli ilo seurata vahvaa Hukkapurolaisten edustusta läpi kilpailuiden.