Céline Wolf

"Elli"

VH15-031-1125

suomalainen puoliverinen, tamma
rautias, 165 cm
s. 03.11.2015, 12v.

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-II, KRJ-I

virtuaalihevonen, a sim-game horse

Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan,

Elli on tamma, joka ei päästä ketään helpolla. Tamma osaa olla varsin kovapintainen tapaus ja ottaa aikaa, että tamman luottamuksen saa ansaittua. Kun luottamus on syntynyt (ja aika kullannut muistot hankalasta alkutaipaleesta), on Elliä helppo kuvata suurisydämiseksi hevoseksi, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Muut sen sijaan näkevät vain viekkaansorttisen tamman, joka keksii kyllä temput koetella uusien ihmisten hermoja ja rohkeutta siihen asti, että joko antaa periksi tai osoittautuu tamman arvoiseksi.

Elli odottaa yleensä karsinassaan takapuoli ovelle käännettynä, eikä varmasti korvaansa lotkauta, jos karsinan oven takana ei huhuile kukaan merkittävä. Kun tamma kuulee karsinan oven avautuvan, se saattaa nostaa takajalkaansa varoittavasti. Ellin kanssa valttia on itsevarma ja määrätietoinen toiminta. Jos ovelle jää hetkeksikään epäröimään, tietää Elli olevansa niskanpäällä, eikä temput varmasti siihen lopu. Erityisesti satulan kanssa lähestyessä Elli kääntää korvat luimuun ja irvistelee ja jälleen kerran, mitä suuremman vaikutuksen tamman eistys tekee, sitä varmemmin tamma saa lisää vettä myllyynsä. Tutun ihmisen seurassa Elli tosin käyttäytyy kuin kultainen enkeli ja tällöin vieraatkin ihmiset saavat käsitellä tammaa huomattavasti helpommin.

Ratsuna Elli ei anna mitään ilmaiseksi, vaan kaikkea on osattava vaatimalla vaatia. Toki Elli oppii, ketä ratsastajaa on pakko kuunnella ja kuka on kyydissä vain matkustajana, joten määrätietoisella ja periksi antamattomalla työskentelyllä jokainen ratsastuskerta on Ellin kanssa hieman helpompi. Siinä mielessä Elliä voisi sanoa hieman laiskaksi, että tamma yrittää luistaa työnteosta parhaansa mukaan, vaikka se liikkuukin reippaasti eteenpäin. Asiansa osaavan ja päättäväisen ratsastajan kanssa Elli on kuitenkin todellinen kultakimpale. Tammalla taipuu aina GP-tason tehtäviin asti ja selviää tehtävistä helpon tuntuisesti. Kaikkein hankalinta onkin saada Elli vain motivoitua työntekoon, sillä taitoa ja kapasiteettia kyllä löytyy.

Sukutaulu

i. Kruunun Redouter
hann-ori, 166 cm, rautias
KRJ-I
ii. Rossetti
hann-ori, 167 cm, ruunikko
KRJ-I
ie. La Feuilleraie
hann-tamma, 164 cm, punarautias
e. Conchita Wolf
fwb-tamma, 162 cm, ruunikko
KRJ-II
ei. Rontigo
swb-ori, 166 cm, rautias
KRJ-I
ee. Pramia
hann-tamma, 170 cm, musta
KRJ-I

Jälkeläiset

Mungojerrie Wolf
fwb-ori
s.26.03.2016
i. Santa Cruz Wolf
Hukan Charlotte
fwb-tamma
s.16.03.2016
i. Chiaro al Sharifa ox
Gargadon Wolf
fwb-ori
s.15.01.2017
i. Mic Tivadar

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I, 100cm
Kouluratsastus taso 9/8
Esteratsastus taso 5/4

Elli kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Saavutukset

20.05.2016 Kantakirjattu II-palkinnolla
(17 + 20 + 19 + 18 = 74p. - tilaisuus)

15.02.2017 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8,5 + 40 + 25 + 20 + 8,5 = 102 p. KRJ-I - tilaisuus)

Näyttelyt

NJ:n alaiset näyttelyt 30.03.2016 Rosenhof Puoliveritammat 1/12 (irtoSERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 07.04.2017 Savage puoliveritammat 4/12 (irtoSERT)
NJ:n alaiset näyttelyt 23.04.2017 Loitsulähde Suomalaiset puoliveriset 5/8 (irtoSERT)

Päiväkirja

10.12.0017 - Marika Mattilan kouluvalmennus
valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennus pidettiin heti aamusta. Valmentajaksi oli saapunut varsin tehokkaana ja vaativana pidetty Marika Mattila, jonka valmennusta odotin innolla. Ratsuni Elli tuntui tänään taas olevan sitä mieltä, ettei mitään anneta ilmaiseksi. Oma oloni oli lähellä zombia sillä yöunet olivat jääneet lyhyiksi, kun eräs tallin tammoista oli varsonut juuri edellisenä yönä. Olimme päättäneet pitää valmennuksen vanhassa maneesissa, mutta mukavuudenhaluisuuteni takia päätimme viime hetkellä siirtyä uuteen, lämmitettyyn maneesiin, kun kerrankin oli varaa valita. Elli suhtautui paikanvaihdokseen välinpitämättömästi ja jatkoi temppuiluaan samaan malliin, joten alkuverryttely alkoi väännöllä siitä, kuka tänään määrää kaapin paikan. Pidimme lämmittelyt tiiviinä, joten ehdin tehdä kaiken tarvittavan, mutta en väsyttänyt Elliä turhaan. Lopulta tammakin tuntui taas alkavan taipua tahtooni.. Sen jälkeen oli aika tarttua päivän tehtävään, joka oli tänään väistöt. Tehtävän aloitus sujui tahmeasti. Valmentaja kommentoi menoamme että etenimme kuin täi tervassa ja Marikan eläkeikäinen lihava shetlanninponi teki näyttävämpiä väistöjä. Niinpä päätin ryhdistäytyä ja pistää Ellin kuuntelemaan. Valmennuksen edetessä Elli tuntui paranevan jatkuvasti. Tehtävät sujuivat siksi koko ajan paremmin ja Marikakin pani sen merkille. Tänään valmentaja tuntui kiinnittävän erityistä huomiota energisyyteen ja eteenpäinpyrkimykseen - ei mitään meidän vahvimpia alueitamme. Meiltä ne sujuivat tähän aikaan aamusta vielä tavallista kehnommin. Kun valmennus oli lopussa, tuntui että olin tehnyt jo koko päivän töitä. Loppuverryttelyt alkoivatkin juuri sopivalla hetkellä. Loppuverryttelyiksi ratsastelin rentoja voltteja ja ympyröitä ja Ellikin saattoi vahingossa päästä lönkyttelemään vähän turhan rentoon tahtiin. Sen jälkeen lykkäsin Ellin ohjat paikalle ilmaantuneelle hoitajalle ja ilmoitin lähteväni päiväunille. Toivon, että seuraavalla kerralla Marikan valmennuksessa olemme vähän edustavampia.