Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

White Daria

"Daria"

VH16-031-0054


suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikko, 164 cm
s. 31.12.2015

Kasvattaja Whitehall
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-III, KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tomasz Siergriej,

Kuollut 5.4.2018

Whitehallin kasvattimyynnistä löytynyt Daria oli ruma ankanpoikanen, joka kuitenkin valloitti minut energisellä olemuksellaan. Jos olisin tiennyt, kuinka paljon nuoren tamman energinen ja päättäväinen luonne vielä aiheuttaisi päänvaivaa, olisin ehkä harkinnut ostopäätöstä uudestaan. Erityisesti ratsukoulutuksen aloittaminen oli tamman kanssa oli varsinainen kokemus. Ensimmäiset vuodet vaikutti siltä, että parempi paikka tammalle oli rodeossa kuin valkoisten aitojen sisäpuolella. Sentään rumasta ankanpoikasesta kuoriutui sen verran hevosennäköinen eläin, että se ansaitsi KTK-III palkinnon.

Vanhemmiten Darian luonne on onneksi tasaantunut, vaikka edelleen tamma tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita niinpä päivinä, kun energiaa on kertynyt turhan paljon. Darian kanssa tärkeää onkin pitää kiinni hyvin suunnitellusta rutiinista ja liikutusaikataulusta, sillä liika lomailu ei tammalle sovi laisinkaan. Jos itsessään sattuu olemaan vähän hurjapään vikaa, tulee Darian kanssa varmasti toimeen. Tamma nimittäin on kiltti, tottelevainen ja muutenkin varsin hurmaava tapaus, jos silloin tällöin katoavia jarruja ei lasketa.

Daria on utelias ja innokas, joten karsinaan astuessa saa valmistautua tuttavalliseen ruumiintarkastukseen, kun tamma koluaa taskut ja takinliepeet tarkkaan läpi. Daria kuuntelee ja kunnioittaa ihmistä kuitenkin sen verran, että jos sitä käskee, se antaa tilaa ja peruuttaa kuuliaisesti. Harjatessa Daria seisoskelee melko rauhassa paikoillaan, eikä hoitotoimenpiteissä ylipäänsä ole suurempia ongelmia. Suitsiessa saa olla tarkkana, että Daria on edelleen kiinni tai vähintään, että karsinan ovi on suljettu, sillä tamma on mestari livahtamaan karkuteille, jos hoitajan keskittyminen herpaantuu.

Ratsuna Daria on energinen ja suurin haaste onkin saada tamman loputon energia keskitettyä oikeisiin asioihin. Jos ratsastaja jännittää tai tuntuu olevan muuten hukassa, on Darian meno varsinaista höntyilyä, jossa ei ole päätä eikä häntää. Rauhallisena pysyvän ja määrätietoisen ratsastajan kanssa Dariasta saa esille kuitenkin upean kouluratsun, jonka liikkeissä on energistä eleganssia, jolla on helppo hurmata tuomarit. Keskittyminen ei saa kuitenkaan yhtään horjua, sillä paketti leviää helposti käsiin, jos yhteistyö ole ole Darian kanssa täysin saumatonta.


Sukutaulu

i. Donatello 85
swb-ori, 174 cm, ruunikko
KRJ-II, KTK-II
ii. Dembrafinalen evm
swb-ori, 178 cm, tummanrautias
ie. De la Nadija evm
hann-tamma, 169 cm, tummanruunikko
e. Dreamscape FIN
fwb-tamma, 169 cm, rautias
KTK-II, KRJ-II
ei. Ashworth II evm
ee. Beauty of a Beast evm

Jälkeläiset

Maracana Wolf
fwb-ori
s.12.08.2016
i. Serellenders Hiccup
Darlana Wolf
fwb-tamma
s.12.12.2016
i. Dawnfrost Monster

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Daria kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

20.11.2016 Kantakirjattu III-palkinnolla
(17 + 16 + 17 + 16 = 66p. - tilaisuus)

15.02.2018 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7,5 + 40 + 25 + 20 + 5,5 = 98 p. / KRJ-II - tilaisuus)