Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Trio Firecane

"Cane"

VH16-035-0019


connemara, ori
ruunivoikonpäistärikkö, 143 cm
s. 30.12.2015

Kasvattaja Trio Connemaras
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © VRL-01080,

Cane on varsinainen katseenkääntäjä ja komean värinen ori kerääkin huomiota paikassa kuin paikassa. Onneksi Cane nauttii saamistaan huomionosoituksista, eikä koskaan pistä pahakseen ylimääräisiä rapsutteluja ja taputteluja. Ori on todella ihmisrakas ja käyttäytyykin yleensä varsin mallikkaasti ihmisten seurassa. Välillä Canella tosin on hieman lyhyt pinna ja varsinkin pitkästyessään saattaa ori alkaa temppuilla. Myös muiden hevosten kanssa Cane tulee hyvin toimeen. Se osaa pitää puolensa, mutta tarvittaessa myös nöyrtyä, joten yleensä orille ei ole hankaluuksia löytää tarhakaveria.

Cane rakastaa hoitohetkiä ja se nauttii silmin nähden harjailusta ja puunaamisesta. Aivan kuin ori tietäisi, että se saa vielä enemmän huomiota, kun sen karva on kiillotettu hohtavaksi ja putipuhtaaksi. Jos hoitohetki kuitenkin venähtää liian pitkäksi, saattaa Cane alkaa pyöriskellä ja kolistella ilmoittaakseen, että nyt riittää. Kaviot Cane nostaa hieman vastentahtoisesti, joten kavioiden puhdistuksessa on oltava päättäväinen. Varustaminen sujuu sen sijaan ongelmitta ja yleensä Cane onkin satulan ja suitset nähdessään jo innoissaan lähdössä töihin. Taluttaessa Cane yrittää hieman kiirehtiä taluttajan edelle, joten oria saa vähän väliä muistuttaa siitä, kuka vauhdin ja suunnan määrä.

Ratsastettaessa Cane on energinen ja innokas. Se tekee yleensä parhaansa, mutta välillä ratsastajan kuunteleminen unohtuu orilta hetkeksi ja se saattaa alkaa sooloilla täysin omiaan. Tällöin ratsastajan on osattava palauttaa napakasti orin huomio takaisin itseensä. Kouluratsastus sujuu Canen kanssa ihan hyvin, kunhan vaihtelee tehtäviä tarpeeksi usein, eikä jää liiaksi hinkkaamaan vain yhtä koukeroa. Tällöin Cane nimittäin saattaa pitkästyä ja pistää ranttaliksi. Esteillä Cane toimii hyvin ja hyppää rohkeasti, mutta todella innostuessaan se saattaa lähteä ryntäilemään esteille kuuntelematta ratsastajaansa. Onneksi yleensä muutama tehokas pidäte palauttaa orin takaisin maanpinnalle. Maastossa Canesta löytyy vauhtia, mutta se ei yleensä pelkää mitään, joten orin kanssa on mukava maastoilla niin yksin kuin porukassa. Kaiken kaikkiaan Cane on vauhdikas, mutta varsin mukava ratsu, josta kuitenkin silloin tällöin löytyy myös ponimaista pippurisuutta.


Sukutaulu

i. Kilgetty Scooby-Doo
conn-ori, 146 cm, ruunivoikko
ii. Rosvik Freddie evm
conn-ori
ie. Kilgetty Sierra evm
conn-tamma
e. Fireworky
conn-tamma, 140 cm, ruunikonpäistärikkö
Ch, KTK-II
ei. Fireball evm
conn-ori
ee. Casino Queen evm
conn-tamma

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole vielä jälkeläisiä


Kilpailut

Painotuslaji: yleis
Koulutustaso: Helppo A, 100cm

Cane kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso 6/4
Esteratsastus taso 6/5

Näyttelyt

NJ:n alaiset näyttelyt 08.05.2016 Colder Creatures connemaraorit 1/14, irtoSERT

31.10.2016 KRJ-Cup Lokakuu 2016 Helppo C 5/238
31.03.2018 KRJ-Cup Helppo B 26/301

Saavutukset

20.10.2016 Kantakirjattu II-palkinnolla
(20 + 19 + 18 + 17 = 74p., KTK-III - tilaisuus)


Päiväkirja

28.02.2016 - Kisatalli Mangon match show

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään reissasimmekin kunnon ryhmä rämän kanssa Kisatalli Mangoon, missä järjestettiin leikkimielinen match show. Pääasiassa tarkoitus oli hankkia tallin nuorisolle hieman matkustuskokemusta ja samalla opetella näyttelykehässä käyttäytymistä, mutta pääsi mukaan myös pari vanhempaa konkaria lähinnä nuorison henkiseksi tueksi. Apukäsiksi lähtivät tuttuun tapaan Linda ja Lotta ja kuskiksi tallityöntekijämme Joel, jolta hevosrekan ajaminen sujuu paremmin kuin allekirjoittaneelta. Miekkosen ja tyttöjen avustuksella koko match show päivä sujuikin loistavasti ja vierailumme Mangossa oli jälleen kerran todella mukava.

Canelle päivä oli erityisen jännittävä, sillä poniori oli ensimmäistä kertaa pidemässä reisussa. Canen kanssa päivä lopulta venähtikin vielä odotettua pidemmäksi, kun ori pääsi BIS-kehään ja lopulta vei voiton koko match showssa! Ei siis yhtään huono suoritus meidän ensikertalaiselta, vaikka näyttelyiden loppua kohti orin väsymys alkoikin näkyä pienenä kiukutteluna. Onneksi tuomareiden aikana Cane kuitenkin käyttäytyi ihan mallikkaasti. Kilpailuiden voiton lisäksi Cane sai myös kunniamaininnan ”Paras päistärikkö” komean värinsä ansiosta.

Tuomarin kommentit: Tämä oli pareista ylivoimaisesti vaikein. Kaksi niin hienon väristä ponia, mutta päädyin antamaan punaisen nauhan kuitenkin Firecanelle, koska päistäriköt ovat henkilökohtainen heikkouteni <3