Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Sonata v. Deimvuen

"Sonata"

VH16-013-0081


oldenburg, tamma
musta, 166 cm
s. 06.01.2016

Maahantuoja Zelos
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 5.1.2019

Deimvuenin siittolasta tuleva Sonata on vuotias tamma, jonka suvusta löytyy paljon menestyneitä kouluoreja. Emälinjassa pitkälti kantakirjattuja, kauniita puoliveritammoja.


Sukutaulu

i. Monarch evm
old-ori, 170 cm, rautias
ii. Morak evm
ie. Aldenbaiya evm
e. Serena v. Deimvuen evm
old-tamma, 164 cm, mustankimo
ei. Coinmaker evm
ee. Sophia v. Deimvuen evm

Sukuselvitys

Sonatan isä Monarch oli ori, joka teki kärpäsestä härkäsen aina tilaisuuden tullen. Suuri Monarch häsläsi koko ajan ja saattoi astua myös hoitajan varpaille. Pahaa ori ei koskaan tahtonut, mutta tämä herra oli niin sählä, että vahinkoja sattui harva se päivä. Monarch oli kuitenkin varsin hieno tapaus ratsuna, minkä vuoksi se menestyikin reippaasti koulukilpailuissa. Monarch on vaikuttanut ympäri Euroopan loistavana jalostusmateriaalina ja siltä löytyykin hienot 34 varsaa, joista 21 ovat oreja ja 13 tammoja. Ori periytti komeata ulkonäköään ja lempeää luonnettaan. Monarch menehtyi valitettavassa onnettomuudessa 20-vuotiaana ja se oli suuri menetys omistajaperheelle.

Sonatan isänisä Morak oli komea rautias oldenburg-ori, jolta löytyi säkäkorkeutta jopa 172cm. Morak oli luonteeltaan orimainen ja se oli todella innokas ratsuna. Vauhtia löytyi välillä liikaakiin ja orin omistaja olikin tuttu kasvo päivystyksessä. Ori oli tuittupäinen, mutta hyvin lahjakas kouluratsu. Mokar niitti menestystä niin näyttö- kuin käyttöpuolellakin ja oli todella suosittu jalostusori. Morak periytti varsoilleen tuittupäisyyttään, mutta myös komeaa ulkonäköään ja eteenpäinpyrkiväisyyttä. Varsoja orilta löytyy 56 kappaletta ympäri Euroopan ja niistä lähes jokainen on ollut menestyjä niin näyttö- kuin käyttöpuolella. Morak jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen takia 26-vuotiaana.

Sonatan isänemä Aldenbaiya oli 169cm korkea kaunis ja luonteikas ruunikko oldenburg-tamma. Tamma kiersi elämänsä aikana useissa kodeissa. Se oli usean harrastajan ensimmäinen suosikkihevonen ratsastuskoulussa asuessaan, sekä yksityisenä ensikosketus oman hevosen omistamiseen ja kilpailemiseen. Lopulta tamma päätettiin myydä rauhalliseen loppuelämän kotiin. Pieni siittola kiinnostui siitä, sillä Aldenbaiya oli varsin vanhasta ja harvinaisesta suvusta. Aldenbaiyalla ei koskaan kilpailtu, mutta sukunsa ja kauniin rakenteensa vuoksi se oli oiva hevonen siitokseen. Tamma jäikin lopulta siitoskäyttöön ja se sai jälkikasvua viiden varsan verran. Varsoilleen Aldenbaiya periytti periksiantamatonta luonnettaan. Tamma kuoli vanhuuteen 29-vuotiaana.

Sonatan emä Serena v. Deimvuen oli todella loistava suoritushevonen. Tamma kilpaili kansainvälisissäkin kilpailuissa kouluratsastuksen parissa, mutta jäi todella nopeasti eläkkeelle omistajansa sairauden takia. Luonteeltaan Serena oli todella palvelualtis ja lempeä. Siltä löytyi myös paljon taitoa ja halua mennä eteenpäin. Hevonen oli todella oivallinen ratsu omistajan kahdelle nuorelle lapselle, jotka aloittelivat tavoitteellisempaa hevosharrastusta vasta muutaman vuoden päästä. Tamma periytti jälkeläisilleen miellyttävää luonnetta ja palveluhalukkuutta. Serena kantakirjattiin toisella palkinnolla ja se oli säkäkorkeudeltaan 164cm korkea. Väriltään tamma oli kaunis mustankimo, jota se on periyttänyt kahdelle varsalle viidestä. Serena kuoli vanhuuteen 26-vuotiaana.

Sonatan emänisä Coinmaker oli musta, 165cm korkea oldenburg-ori, jonka kanssa ei varmasti tullut yhtään tylsää päivää. Ori oli oikea häslä ja sen kanssa sai tapella pienistäkin asioista. Vaikka hevonen oli ihmisrakas, se raivostui pienistäkin asioista, asioista joista ei voinut kuvitellakaan että niistä voisi suuttua. Coinmaker oli ratsastettaessa eteenpäinpyrkivä ja palkitseva hevonen, jonka kanssa oli mukava tehdä töitä. Sillä kilpailtiin kenttäratsastuksessa, mutta lopulta siirryttiin pelkkään kouluun, joka oli selvästi orin vahvuus. Coinmaker periytti 13 varsalleen kaunista mustaa väriään, sekä innokkuutta. Ori menehtyi valitettavan ähkyn seurauksena jo 20-vuotiaana.

Sonatan emänemä Sophia v. Deimvuen oli helposti kuumuava, 163cm korkea ruunikonkimo oldenburg-tamma. Tamma oli sen verran lujatahtoinen ja temperamenttinen, että sen kilpailut jäivät hieman vähemmälle. Hevonen myös muutti usein omistajalta toiselle, mikä ei varmasti ainakaan helpottanut tamman luonteenpiirteitä. Sophialla kilpailtiin vuoden ajan kenttäratsastuskilpailuissa, jonka jälkeen siirryttiin pelkästään koulun puolelle. Tuntui kuitenkin, että kilpailutilanteet stressasivat tammaa sen verran, että ei voinut tehdä yhtään hyvää itse hevoselle. Niinpä tamma pääsi niin sanotuksi puskaratsuksi yksityiselle ja sitä käytettiin jalostukseen vain kahdesti, tuottaen kuitenkin kohtuullisen mukavat varsat emänsä lujalla tahdolla höystettynä. Sophia kuoli valitettavassa auto-onnettomuudessa 16-vuotiaana.

Kirjoittanut Dimma

Jälkeläiset

Sinfonietta Wolf
old-tamma
s.15.04.2016
i. Bajonerri
Sonatina Wolf
old-tamma
s.24.05.2016
i. Xylon Skender

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Sonata kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

10.03.2017 Virtual Riding Horses Assessment
Bronze Award
5½+6+5½+5½+9½+9½+6½+7½+3½ (65,556%)