Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Santiago Joe

"Santtu"

VH15-021-0280


trakehner, ori
tummanruunikko, 168 cm
s. 01.03.2015

Kasvattaja Jadessa Warmbloods
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

ERJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Roshoeve,

Kuollut 4.6.2017

Santtu on luonteeltaan varsin räiskyvä oripoika, joka osaa järjestää halutessaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Toisaalta Santtu osaa olla myös maailman hurmaavin ja ihanin, joten orin kolttoset on helppo unohtaa tämän vähän hörähtäessä ja katsellessa ystävällisesti nappisilmillään. Niinpä Santun kanssa arki yleensä onkin varsin tapahtumarikasta, mutta myös hauskaa.

Hoidettaessa Santtu on hieman levoton ja helpoimmalla pääsee, jos orin pistää suosiolla kiinni. Näin Santtu ei pääse pyöriskelemään tai levittelemään harjakorin sisältöä ympärikarsinaa, eikä ole vaaraa, että ori livahtaisi karsinan oven raosta karkuteille. Santtu ei siis ole mikään silmät ummessa torkkuja, mutta pääasiassa perushoitotoimenpiteet sujuvat orin kanssa kuitenkin ongelmitta. Eläinlääkäriin Santtu suhtautuu jostain syystä aina hieman epäluuloisesti, eikä vastaanotto ole mitenkään lämpimin. Niinpä eläinlääkärin tutkiessa saa Santtua pitää tavallista tiukemmin silmällä.

Ratsuna Santtu on energinen ja vauhdikas ja vaatiikin selkäänsä hieman hurjapäisen ratsastajan. Yleensä tuntuu, että orilta löytyy vain vaihteet kovaa ja täysiä ja niillä on pelattava niin sileällä kuin esteillä. Sileällä keskittymiskyky ei ole Santun vahvimpia puolia ja ori turhautuukin helposti, jos samaa tehtävää hinkataan liian kauan. Esteillä Santtu on elementissään ja ori selvästi nauttiikin hyppäämisestä yli kaiken. Santtu kuitenkin kuumuu helposti, joten ratsastajan on pidettävä huolta, että ori pysyy hallinnassa, vaikka intoa löytyisikin. Santulla on loistava tasapaino ja erinomainen hyppytekniikka, joten onneksi ori yleensä selviää tiukoista kurveista ja isommistakin esteistä, vaikkei lähestyminen aina olisi niin hillitty ja hallittu.

Kilpailupaikalla Santtu näkyy ja kuuluu. Kenellekään ei voi jäädä epäselväksi, kun Santtu on saapunut kilpailupaikalle. Niinpä lastatessa saakin välillä hävetä silmät päästään, kun uljas ori astelee ulos kunnon metakan saattelemana. Kunhan ratsastaja kipuaa Santun selkään, rauhoittuu ori kuitenkin huomattavasti ja alkaa keskittyä kilpailusuoritukseen. Radalla Santtu tekee aina parhaansa ja kestää hyvin painetta ja jännitystä, oli kyseessä sitten perusrata tai tiukka uusinta.


Sukutaulu

i. Ernesto Guevara Lime
trak-ori, 170 cm, ruunikko
ERJ-I, YLA2
ii. Mr. Ex
trak-ori, 171 cm
ERJ-I
ie. Chimera II
trak-tamma, 172 cm, ruunikonkimo
e. Dark Sherrie
trak-tamma, 169 cm, ruunikko
ERJ-I, YLA2
ei. Split Your Soul
trak-ori, 174 cm
ee. Sxxmachine
trak-tamma, 168 cm, ruunikko
YLA1, ERJ-I, SJP-I

Jälkeläiset

Stinder's Artaris
trak-ori
s.15.09.2015
e. Astronomy B17
Jarle Mead
trak-ori
s.04.01.2016
e. Joyride F
Okayama Fall
kwpn-tamma
s.09.02.2017
e. Osaka Fall

Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 150cm, Helppo A

Santtu kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

31.11.2016 ERJ-I palkinto esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa
(8 + 40 + 25 + 20 + 11 = 104 p. / ERJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

20.10.2016 - Kirsti Viitasen estevalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennus pidettiin hyvissä ajoin aamupäivällä. Valmentajaksi oli saapunut kokenut valmentaja Kirsti Viitanen, jonka valmennusta odotin innolla, sillä naisen valmennuksista olin saanut aina paljon arvokkaita oppeja. Ratsuni Santtu tuntui tänään varsin energiseltä ja innokkaalta. Oma oloni oli samanlainen, joten odotinkin innolla, että pääsen nauttimaan vauhdin hurmasta. Olimme päättäneet pitää valmennuksen kentällä, mutta jäisen kelin takia päätimme viime hetkellä siirtyä maneesiin, jonne Kirsti passitti tallitytöt rakentamaan kipin kapin samanlaiset esteet kuin kentällä oli odottanut. Santtu suhtautui paikanvaihdokseen ilman kummempaa hötkyilyä, joten alkuverryttely alkoi aivan suunnitelmien mukaan. Pidimme lämmittelyt tiiviinä, joten ehdin tehdä siirtymisiä ja muutaman lämmittelyhypyn pienellä pystyllä. Sen jälkeen oli aika tarttua päivän tehtävään, joka oli uusintateiden ratsastus. Tehtävän aloitus sujui turhan holtittomasti, sillä innostuimme Santun kanssa kaahailemaan kunnolla. Valmentaja kommentoi menoamme täysin päättömäksi. Niinpä päätin nolona terästäytyä ja keskittyä ratsastamaan siistit tiet hieman rauhallisemmin. Valmennuksen edetessä Santtu tuntui kuumenevan entisestään. Tehtävät sujuivat siksi haastavasti, mutta toisaalta sain hyvää harjoitusta Santun hallitsemiseen. Tänään valmentaja tuntui kiinnittävän erityistä huomiota tasapainoon ja siisteihin teihin. Meiltä ne sujuivat lopulta Kirstin ohjeiden jälkeen paremmin kuin aluksi. Kun valmennus oli lopussa, tuntui että aika oli mennyt aivan hujauksessa. Loppuverryttelyt alkoivatkin ihan liian aikaisin. Loppuverryttelyiksi ravailin rennosti ja taivuttelin Santtua yrittäen saada sen rentoutumaan. Sen jälkeen kiitin Kirstiä valmennuksesta ja jäin hetkeksi juttelemaan ennen kuin vein Santun takaisin talliin. Toivon, että seuraavalla kerralla Kirstin valmennuksessa meno olisi vähän hallitumpaa.

04.11.2016 - Mark Hamiltonin estevalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään Hukkapuroon oli saapunut valmentajaksi Mark Hamilton. Valmentaja olikin meille jo ennestään tuttu sillä olin joskus osallistunut hänen esteklinikalle Saksassa. Sää oli kaunis, mutta hyytävän kylmä, joten pidimme valmennuksen lämmitetyssä maneesissamme. Ratsuni oli tänään Santtu, joka alkuverryttelyjen aikana vaikutti varsin energiseltä. Lämmittelin oria eri askellajeissa tekemällä paljon ympyröitä ja voltteja valmentajan seuratessa menoamme kentänlaidalta. Tämä näytti aika pitkästyneeltä vilkuillessaan vähän väliä puhelintaan. Alkuverryttelyjen jälkeen paneuduimme päivän aiheeseen, joka oli tänään esteiden suhteutetut välit. Santtu oli alkuverryttelyjen jälkeen hyvin kuulolla, joten tehtävä sujui alusta alkaen vaivattomasti. Valmentajamme Mark Hamilton ohjeisti kuitenkin rohkeasti kokeilemaan eri askelmääriä, sillä jäin helposti mukavuusalueellemme. Tämän jälkeen tehtävä sujuikin haastavammin. Loppua kohden Santtu alkoi pikkuhiljaa muuttua hieman kuumemmaksi. Niinpä teimme vielä lopuksi muutamia kontrolliharjoituksia erilaisilla linjoilla. Valmentaja oli varsin tyytyväinen suoritukseemme ja neuvoi tulevaisuudessa jatkamaan samaan mallin. Loppuverryttelyt teimme rennosti ravaillen, jonka jälkeen sain viedä Santun takaisin talliin tyytyväisin mielin.