Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Piratanz

"Taneli"

VH16-013-0097


oldenburg, ori
voikko, 163 cm
s. 18.04.2016

Kasvattaja Alondra
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 05.1.2019

Taneli on hurmaava oripoika, jonka kanssa on helppoa ja mutkatonta työskennellä. Orilla riittää tarmoa, eikä suoritukset koskaan jää ainakaan kiinni yrityksen puutteesta. Välillä Taneli saattaa lähteä sooloilemaan omiaankin innostuessaan, mutta varsin nopeasti orin saa palautettua takaisin maanpinnalle napakalla muistutuksella. Taneli myös rakastuu silmänräpäyksessä joten tammat (ja joskus erittäin hurmaavat ruunat) aiheuttavat ajoittaista keskittymiskyvyn katoamista Onneksi silloinkin, kun Amorin nuoli on sekoittanut pakan täysin, muistaa Taneli kuitenkin kunnioittaa ihmistä, joten pörhistelystä ja huutelusta huolimatta vaaratilanteita ei pääse syntymään.

Hoidettaessa huomaa helposti, että Taneli on todella hellyydenkipeä mussukka, joka voisi seisoa harjattavana ja puunattavana aivan niin kauan kuin vain hoitajan kärsivällisyys (ja aikataulu) venyy. Ori venyttelee kaulaansa tyytyväisenä tai lörpöttää alahuultansa rentona niin kauan kuin palvelu pelaa, mutta jos hoitajan huomio hetkeksikin herpaantuu, katsoo ori tarpeelliseksi huomauttaa asiasta tavalla tai toisella. Eläinlääkärin ja kengittäjän käsittelyssä Taneli käyttäytyy varsin säädyllisesti, eikä sitä tarvitse ainakaan hävetä.

Taneli ei ratsuna ole helpoimmasta päästä, sillä se on todella energinen ja hieman häslä. Orin energian kanavoiminen oikeisiin asioihin onkin orin kanssa suurin haaste. Taneli oppii nopeasti, mutta opittuaan uuden tempun se yrittää helposti tarjota sitä joka väliin. Niinpä ratsastajan onkin oltava selkeä avuissaan ja loputtoman kärsivällinen, jotta ei vahingossa lähde mukaan Tanelin sähläämiseen. Yritteliäs Taneli tekee kuitenkin aina parhaansa ja tekee työnsä rehellisesti lintsaamatta.

Taneli tykkää reissaamisesta ainakin sen perusteella, että kuljetusautoon se marssii aina tomerasti saman tien kun sille annetaan lupa. Tämän orin kanssa ei siis tarvitse taistella lastatessa. Kilpailupaikalla Taneli hyörii ja pyörii, eikä oikein malta rentoutua, sillä vieraat hevoset kiinnostavat aivan liikaa. Vaatiikin ratsastajalta taitoa ja kokemusta saada Taneli kuulolle ja keskittymään. Kunhan verryttely on sujunut hyvin ja Taneli on työmoodissa, sujuu ratakin varmasti mallikkaasti.


Sukutaulu

i. Purzelbaum
old-ori, 170 cm, ruunikko
ii. Pacciatto evm
old-ori, 174 cm, punaruunikko
ie. Wölfin evm
old-tamma, 168 cm, musta
e. Diamantanz
old-tamma, 169 cm, voikko
ei. Robust evm
old-ori, 170 cm, voikko
ee. Damina evm
old-tamma, 167 cm, tummanruunikko

Jälkeläiset

Wienna van de Halor
old-tamma
s.01.07.2016
e. Woretje Z
Hukan Manila
old-tamma
s.01.09.2016
e. Oldfinion Mallory
Huovilan Kendall
wpb-tamma
s.15.06.2018
e. Huovilan Kendra

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I, 100cm

Taneli kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

28.02.2017 KRJ-Cup Helmikuu 2017 Intermediate I 2/72

Saavutukset

15.08.2018 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
tilaisuus)