Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Marvin Honey

"Marvin"

VH15-027-0378


newforestinponi, ori
ruunikko, 143 cm
s. 29.10.2015

Kasvattaja Honey Hill Farm
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © NF-kuvia,

Kuollut 6.4.2018

Kun Mette etsiskeli newforestinponitammalleen Danille sopivaa oria, tarjosin käyttöön meidän Tamia. Varsasta odotettiin varsin näppärää estetaituria, sillä Tami oli palkittu ERJ-II palkinnolla ja Danikin oli kerännyt ihan vakuuttavia näyttöjä estekilpailuista ja oli tähtäämässä vielä tulevaisuudessa samaan laatuarvosteluun. Kun mietimme Meten kanssa varsan tulevaisuutta, totesin, ettei minulla itselläni ole vielä suvunjatkajaa Tamista, joka pian alkaa olla jo varsin eläkeikäinen. Niinpä sovimme, että vierotuksen jälkeen Tamin ja Danin varsa muuttaisikin meille Hukkapuroon.

Odotin Tamin varsasta samanlaista leppoisan ruunamaista tapausta kuin isästään, mutta Marvin on osoittautunut olevan aivan eri maata. Poni on todellakin ori isolla O:lla, minkä se tekee selväksi varsinkin silloin, kun tammoja on lähettyvillä. Muiden orien ja ruunien kanssa Marvin tulee onneksi ihan hyvin toimeen, kunhan muut sietävät sen leikkisää ja energistä luonnetta. Marvin ei ole mikään aloittelijoiden poni ja orin käsittely vaatiikin määrätietoisuutta ja kokemusta. Erityisesti taluttaessa on hyvä laittaa Marvinille kuolaimet, jos on yhtään epävarma siitä, saako ponin pysymään kurissa, sillä ori huomaa nopeasti, milloin sillä on tilaisuus livistää tai alkaa kukkoilemaan. Samoin hoidettaessa Marvin on hyvä pitää kiinni aivan varmuuden vuoksi, sillä se pyöriskelee varsin levottomasti harjauksen ja satuloinnin ajan ja erityisesti satulavyötä kiristettäessä se saattaa välillä yrittää näykkiä.

Marvin on varsasta asti ollut varsin vauhdikas poni ja usein olemmekin vitsailleet, että Marvin olisi pitänyt myydä laukkaradoille, sillä orilla on erittäin kova kilpailuvietti. Laukkaponia Marvinista ei kuitenkaan tullut, vaan ori joutui opiskelemaan perinteisesti kouluratsastusta ja esteratsastusta, joista jälkimmäinen onkin ehdottomasti orin vahvempi laji. Marvin rakastaa hyppäämistä ja ori on esteradoilla aivan liekeissä. Se osaa itse katsoa mainiosti sopivat ponnistuspaikat ja lähtee aina hyppäämään rohkeasti, joten ratsastajan tehtäväksi orin selässä jääkin lähinnä vauhdin säätely ja seuraavalle esteelle ohjaaminen. Kouluratsastuksessa Marvin on hieman hätäinen, mutta taitava ratsastaja saa orin keskittymään siihenkin. Marvin ei ole mikään lasten tai aloittelijoiden poni, mutta onneksi ori sai kokoa sen verran, että sen selkään voi hyvin kavuta myös sirot aikuiset. Maastossa Marvin toimii paremmin yksin kuin porukassa, sillä ori lähtee helposti kilpailemaan muiden kanssa. Useamman hevosen kanssa maastoillessa onkin parempi, että Marvin menee kärkihevosena ja sille paikalla maastovarma ori sopii todella hyvin.


Sukutaulu

i. Mine Martel
nf-ori, 147 cm, ruunikko
ERJ-II, NFL-I
ii. Blackwood's Martin evm
nf-ori
ie. Marielle evm
nf-tamma
e. Danielle
nf-tamma, 138 cm, ruunikko
ERJ-II, YLA3, NFL-II
ei. Salvador evm
pre-ori, 158 cm, ruunikko
ee. Sweet Daninah evm
nf-tamma, 136 cm, musta

Jälkeläiset


Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 100cm, HeB

Marvin kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset