Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Ketun Silvester

"Sylppä"

VH15-011-0185


hannover, ori
rautias, 168 cm
s. 10.04.2015

Kasvattaja Kettula
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

ERJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 4.6.2017

Estehevosten piti Hukkapurossa jäädä todellakin vain kahteen tammaan, mutta salakavalasti Kettulan omistaja Eepu alkoi eräänä iltana esittelemään rautiasta hannoverorivarsaa, josta saisi varsin pätevän esteratsut ja joka luonteeltan oli täyttä kultaa. Vaikken niin estehevosten sukujen päälle ymmärräkään, ei orin sukutaulu ainakaan vähentänyt tarjouksen houkuttelevuutta. Niinpä huomasin pian olevani uuden esteratsun omistaja, eikä päätös ole harmittanut kertaakaan.

Sylppä on rauhallinen ja aimo annoksen maalaisjärkeä omaava hevonen, jonka seurassa ei tarvitse turhasta stressata. Orin kanssa on helppo tehdä töitä niin maasta kuin selästäkin käsin, mutta tammojen lähettyvillä Sylpästäkin löytyy kuitenkin se orimaisempi puoli. Niinpä ori vaatiikin kuitenkin kokeneen ja varman käsittelijän, varmuuden vuoksi.

Hoitajan seurassa Sylppä on varsinainen hellyydenkipeä nallekarhu, joka ei varmasti koskaan saa tarpeekseen rapsutteluista ja huomiosta. Ori nauttiikin harjaustuokioista täysin siemauksin ja saattaa näyttää hapanta naamaa, jos hoitaja meinaa lopettaa aivan liian aikaisin. Kaikki peseminen ja puunaaminen sujuu Sylpän kanssa ongelmitta samoin kuin orin varustaminenkin. Kengittäessä Sylppä saattaa hieman pitkästyä, ellei joku pidä sille seuraa rapsuttelemalla ja lahjomalla sen aikaa, kun kegittäjä hoitaa hommansa.

Ratsuna Sylppä on kaikin puolin mukava. Se kuuntelee hyvin ratsastajaansa ja liikkuu energisesti eteenpäin. Toki vauhtiin tottumattomille saattaa Sylppä aluksi olla vähän turhan energinen tapaus, mutta oriin voi aina luottaa siinä, ettei se lähde käsistä, vaikka kuumuisikin esteillä. Sylppä on hevonen, josta näkee kilometrien päähän, että esteiden hyppääminen on sen intohimo. Ori painaa menemään korvat höröllään ja intoa täynnä. Sylppä on todella rohkea ja välillä jopa vähän rämäpäinen, mitä esteiden ylitykseen tulee, joten ratsastajan tehtävänä onkin huolehtia, ettei ori lähde yrittämään hyppyä täysin mahdottomasta tai vaarallisesta paikasta. Sileällä Sylppä ei ole aivan yhtä liekeissä, mutta kyllä se kouluradan kiemuratkin suorittaa kunnialla, jos tarvitsee. Orin naamasta kuitenkin varmasti näkee, että nyt ei olla aivan niiden kaikkein mielenkiintoisimpien juttujen äärellä.


Sukutaulu

i. Silbers Sansiro
hann-ori, 172 cm, maksanrautias
ii. Silbers Scipio
hann-ori, 174 cm, musta
EV-II, KTK-II, Premier
iii. Stark Cirion
hann-ori, 172 cm, musta
ERJ-I
iiii. The Art of War
hann-ori, 165 cm, mustanruunikko
iiie. High Charity
hann-tamma, 162 cm, punarautias
VIR MVA Ch
iie. Joga Woods
hann-tamma, 168 cm, ruunikko
ERJ-II
iiei. Jogo
hann-ori, 172 cm, tummanruunikko
ERJ-III, YLA2, HANN-II
iiee. Garden Party
hann-tamma, 166 cm, tummanruunikko
ie. Vega von Silbereiche
hann-tamma, 169 cm, ruunikko
iei. Vagabond Pyrr
hann-ori, 170 cm, punaruunikko
KTK-III, ERJ-I, HANN-I, Premier
ieii. Verminaard
hann-ori, 169 cm, ruunikko
ieie. Pitagora GER
hann-tamma, 172 cm, mustanruunikko
iee. Capri von Silbereiche
hann-tamma, 167 cm, tummanpunaruunikko
KTK-III
ieei. Chambord II
hann-ori, 168 cm, tummanruunikko
ERJ-I
ieee. Babs v. Zweig
hann-tamma, 165 cm, tummanruunikko
e. Cranleigh Valesia
hann-tamma, 168 cm, rautias
ei. Cranleigh Vorondil
hann-ori, 160 cm, ruunikko
eii. Voronwë of Evenstar
hann-ori, 169 cm, ruunikko
eiii. Dragonborn
hann-ori, 164 cm, musta
eiie. Sleepless Swan
hann-tamma, 170 cm, rautias
ERJ-III
eie. Czarina Cheris
hann-tamma, 167 cm, ruunikko
eiei. Le Chacal
hann-ori, 165 cm, ruunikko
eiee. Gordana
hann-tamma, 166 cm, ruunikko
ee. Cranleigh Honey
hann-tamma, 168 cm, rautias
eei. Czar Hazelnut
hann-ori, 172 cm, ruunikko
eeii. Haradrim
hann-ori, 173 cm, kimo
eeie. Bellatrix
hann-tamma, 169 cm, tummanruunikko
eee. Lotus Oak
hann-tamma, 168 cm, rautias
KTK-III, EV-II
eeei. Lazarus
hann-ori, 172 cm, ruunikko
KTK-II
eeee. Castlebury Alba
hann-tamma, 165 cm, rautias
KTK-II

Jälkeläiset

Piscina Wolf
fwb-tamma
s.01.02.2016
e. Pistacia
Wolf's Silverpuff
fwb-tamma
s.11.04.2016
e. Siberian Cypress
Single Illusion RA
hann-tamma
s.11.05.2016
e. Illuminati Prime
Sylvester DLHS
holst-ori
s.27.02.2017
e. Liefhebben of Vinyamar

Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 160cm, Vaativa B

Sylppä kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso 7/5
Esteratsastus taso 11/10

Saavutukset

28.02.2017 ERJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
9 + 40 + 17,5 + 20 + 11 = 97,5 p. / ERJ-II - tilaisuus)


Päiväkirja

12.07.2015 - ERJ:n alaiset tarinakilpailut Kidlington Stablesissa

muu teksti - kirjoittanut Otterley

12.07.2015 ERJ:n alaiset tarinakilpailut Kidlington Stables 120cm 5/22

Sylpän kanssa osallistuimme tänään estekisoihin Kidlington Stablesissa. Sylppä oli kyllä aivan super, mutta suoritus meni vähän penkin alle, kun en itse meinannut muistaa rataa ja siksi yhdelle esteelle lähestyminen oli liian huono. Vielä enemmän virhe jäi kaivelemaan siinä vaiheessa, kun lopullinen tuloslista tuli ja huomasin, että olimme ensimmäinen ei-sijoittunut ratsukko..

Luokka 3. 100cm Tehtävänanto: Kirjoita vähintään 10 sanainen kommentti radastasi niin, että jokainen sana alkaa hevosesi nimen tai lempinimen ensimmäisellä kirjaimella.

"Se siitä sitten.. Sössin suorituksen sähläämällä. Sylppä suoritui sen sijaan superisti!"

11.02.2017 - Maastoilua yhdessä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Maastoilu Sylpän kanssa on yleensä todella mukavaa, sillä ori on sellainen hevonen, joka ei turkasta säiky, eikä hötkyile. Niinpä tämän päivän aika taulu olikin mieleeni, sillä aikataulussa orille oli merkitty maastoilua. Hetken mietittyäni vaihtoehtoja, päätin suunnata Sylpän kanssa pienen matkan päässä olevalle peltoaukealle, joka talvisin oli ratsastajien käytössä. Mukaan houkuttelin myös hevosenhoitajamme Annan, joka nappasi ratsukseen Echon, joka myös on varsin luotettava maastoratsu. Olimme maastoilleet yhdessä aiemminkin ja retket olivat aina olleet rentoja ja mukavia. Niinpä odotin tältäkin reissulta samaa. ”Otetaanko tänään vähän hankilaukkakisaa?”, huikkasi Anna riehakkaasti kavutessaan ratsunsa selkään. Suhtauduin tähän vähän varauksella, mutta lupasin nauraen harkita asiaa. Kipusin hieman kankeasti oman ratsuni Sylpän selkään (olin tällä viikolla ratsastanut aivan ennätymäärän hevosia ja se tuntui kyllä lihaksissa) ja juuri kun takapuoleni tömähti satulaan, muistin että olin unohtanut kypärän alta piponi talliin. Hieman nolona käskin Annaa odottamaan sen aikaa, että kipaisin hakemassa piponi, ennen kuin kömmin takaisin Sylpän selkään. Kun vihdoin olimme valmiita lähtöön, suuntasimme tallin pihasta kohti tuttua peltoa. Hevoset kulkivat rauhallisesti rinnakkain, eikä muuta liikennettä näkynyt missään, joten pystyimme rupattelemaan rattoisasti koko kävelymatkan. Puolessa välissä matkaa ajattelin toiveikkaasti, että ehkä Anna oli unohtanut koko hankilaukkakilpailut. Pellolla ratsastimmekin ristiin rastiin ja jumppailimme hevosia taivutuksilla. Vielä ennen kuin käännyimme kotiin, Anna ehdotti innokkaasti, että kisataan pellon toiseen päähän. En tietenkään voinut kieltäytyä, etten olisi saanut ihan nössön mainetta. Hankilaukkakilpailu ei kuitenkaan ollut kovin ihmeellinen. Sylppä ja Echo nimittäin laukkasivat molemmat varsin sulassa sovussa rinnakkain maaliviivalle asti, eikä voittajasta tullut selvyyttä. Kun vihdoin suuntasimme kotiin, oli vaikeaa olla hymyilemättä. Kaiken kaikkiaan maastoretki Annan kanssa oli ollut taas kerran oikein mukava.