Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Itsy Bitsy Spider

"Itsy"

VH16-066-0050


brandenburg, ori
ruunikko, 160 cm
s. 13.06.2016, 8v.

Kasvattaja Spiderwick
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

ERJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Narie,

Spiderwickin julkisivuremontti oli saatu päätökseen ja tallin omistajatar Catia oli kutsunut minut ihastelemaan tallin uutta ilmettä. Aivan ohimennen satuimme myös kulkemaan sen tarhan ohi, jossa Catian kaunis estetamma Ayse tarhaili uuden orivarsansa kanssa. Varsa oli varsinainen rimppakinttu, joka loikki emänsä ympärillä kerjäten huomiota. Kun se huomasi saaneensa lisää yleisöä, se kiiruhti aidan luokse rapsuteltavaksi. En tiedä, kuka pystyisi kieltäytymään kaupoista varsan pehmeää turpaa silitellessä. En minä ainakaan! Niinpä Hukkapuron hevoskatras oli taas yhtä estelupausta rikkaampi, vaikka yritinkin varoittaa kasvattajaa siitä, että meidän estehevosemme ovat viimeaikoina niittäneet maineen sijasta vain ruohoa laitumella.

Itsyn emä on jäänyt elävästi mieleeni kipakkana ja hyvin omanarvon tuntoisena tammana. Itsy on kuitenkin aivan eri maata, sillä oripoika on heti kaikkien kaveri. Se hörisee innoissaan jokaiselle tulokkaalle ja tarjoaa turpaansa rapsutettavaksi heti, kun vieras on erehtynyt tarpeeksi lähelle. Itsyn kanssa onkin todella helppo tulla toimeen. Oria on helppo käsitellä myös muiden hevosten lähellä, sillä yleensä sen huomio on tiukasti kiinnittynyt ihmisiin. Muiden hevosten seurassa Itsy on hieman rassukka ja helposti alistuva. Se pyrkii välttämään konfliktin ja tyytyy isommassa porukassa nopeasti osaansa lauman alimpien joukossa. Yleensä Itsy kuitenkin pärjää kavereiden kanssa niin tarhassa kuin laitumella.

Itsyn olemus ei varsinaisesti viesti tulisesta estehevosesta, mutta sellainen orista kuoriutuu heti, kun kentältä löytyy jotain ylitettävää. Itsy rakastaa hyppäämistä ja esteradalla se onkin aina aivan liekeissä. Välillä orilta löytyy enemmän intoa kuin järkeä, joten ratsastajan tehtäväksi jää rauhoitella orin menoa ja tehdä hyviä päätöksiä, sillä Itsy kyllä hoitaa hyppäämisen paikasta kuin paikasta parhaansa mukaan. Itsyllä on jo luonnostaan hyvä hyppytekniikka ja loistava tasapino, joten se on kuin luotu radoille. Sileällä Itsy on yleensä nöyrä ja rauhallinen. Se suorittaa perustehtävät hyvin ja kuuntelee ratsastajaansa yllättävän malttavaisesti, mutta vaikeimmissa harjoituksissa herne menee helposti nenään ja silloin pään tuuletukseen ei Itsyn mielestä auta muu kuin pari kierrosta pukkilaukkaa ympäri kenttää. Maastossa Itsy on reipas, mutta varma. Parhaimmillaan Itsy on porukassa, sillä yksin se saattaa jäädä hieman kyttäilemään ympäristöään.

Kilpailuissa Itsy käytäytyy yleensä varsin rauhallisesti. Sillä on todellakin kilpahevosen hermot, eikä se juuri häiriinny kilpailupaikkojen hälinästä. Toki kilpailutunnelma saa orin hieman terävöitymään, mutta lähinnä sillä on vain positiivinen vaikutus itse suoritukseen. Radalla Itsy kuuntelee hyvin ratsastajaa ja tekee parhaansa.


Sukutaulu

i. Fuchsschwanz
brdbg-ori, 160 cm, tummanruunikko
ii. Fuchsbau evm
brdbg-ori, 171 cm, tummanruunikko
ie. Watership Down Lotte evm
brdbg-tamma, 166 cm, ruunikko
e. Ayse Engel
brdbg-tamma, 150 cm, ruunikko
ERJ-II
ei. Quirin Engel evm
brdbg-ori, 171 cm, rautias
ee. Stephanie Engel evm
brdbg-tamma, 162 cm, ruunikko

Jälkeläiset

J. Booyah Prime
brdbg-tamma
s.14.06.2016
e. Jiodine Spider
Spiderbits 21
fwb-ori
s.05.08.2016
e. Noack Adelphia
Spiderbite Wolf
fwb-ori
s.01.10.2017
e. Serellenders 4AM

Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 150cm, Helppo A

Itsy kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

28.02.2017 ERJ-I palkinto esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa
(8 + 40 + 22 + 20 + 13 = 103 p. / ERJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

03.02.2017 - Maastoretkellä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään lähdimme Itsyn kanssa maastoilemaan pitkästä aikaa. Ilma oli tyyni ja aurinkoinen ja kevyt pakkanen sai kaiken kimaltamaan, joten maastoon oli helppo lähteä hyvillä mielin. Viimeksi kun olimme olleet maastoretkellä, Itsy oli tosin onnistunut karistamaan minut selästään säikähdettyään metsänsiimeksessä lymyillyttä hirveä. Niinpä etukäteen ajattelinkin, että reissusta tulisi toivottavasti tällä kertaa rauhallisempi. Karsinassa Itsy oli käyttäytynyt omaan tapaansa hurmaavasti ja orin kuntoon laitto oli siksi sujunut helposti ja vaivattomasti. Tallinpihassa vielä lahjoin Itsyn pienellä sokerinpalalla ja vannotin, että ori pitäisi minut tällä kertaa kyydissä, ennen kuin kipusin korvat hörössä odottavan hevosen selkään ja valmistauduin suuntaamaan kohti tallin pihasta lähtevää hiekkatietä. Maastoretki alkoi kuitenkin jälleen kerran vauhdikkaasti, sillä ohi huristanut moottoripyörä säikäytti Itsyn. Varsinkin yllättävät äänet sai Itsyn aina hieman varuilleen ja niin myös tällä kertaa. Kun pääsimme pois isommalta tieltä, metsäpolulle, jota käyttivät vain ratsastajat ja jalankulkijat ori alkoi tuntua taas rennommalta ja rauhallisemmalta. Niinpä uskalsin antaa Itsylle pidempää ohjaa ja vihdoin itsekin rentoutua. Olimme viihtyneet maastoretkellä metsän siimeksessä yli tunnin ennen kuin suuntasimme kohti kotia. Kotimatkalla Itsy oli taas hieman varuillaan, kun pääsimme tallipihaan johtavalle hiekkatielle. Maastoretki oli mielestäni kuitenkin pienistä hankaluuksista huolimatta onnistunut. Tallin pihassa kapusin alas hevosen selästä tyytyväisenä ja sujautin Itsylle toisen herkun lahjukseksi siitä, että tällä kertaa en ollut joutunut kävelemään kotiin.

05.02.2017 - Harri Järvisen estevalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennuksessa tarkoitus oli harjoitella tiukkojen linjojen ratsastusta uusintamaiseen tyyliin ratsuni Itsyn kanssa. Kun hoitaja toi Itsyn tallista lämmitetyssä maneesissa kentän sijasta, hän totesi varoittavaan ääneen, että Itsy vaikutti näin sunnuntaiaamun kunniaksi hieman pirteältä. Niinpä osasinkin varautua vauhdikkaaseen menoon heti noustessani Itsyn selkään. Valmentajamme Harri Järvinen ei ollut vielä saapunut paikalle Hukkapuroon, joten aloitin alkuverryttelyt itsenäisesti. Sää oli kauniin aurinkoinen, mutta kylmä, joten olin tyytyväinen, että ratsastin lämmitetyssä maneesissa kentän sijasta. Olin iloinen, että sain aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, sillä Itsyllä totisesti piisasi energiaa. Siihen mennessä, kun valmentaja saapui paikalle, oli meno onneksi jo tasaantunut varsin paljon. Harri Järvinen tervehti meitä nopeasti ja pahoitteli myöhästymistään, koska kylmässä säässä auto ei ollut meinannut startata. Niinpä kävimmekin heti asiaan. Päivän tehtävä sujui Itsyn kanssa tänään hyvin. Erityisesti Itsyn energia oli tänään juuri sopiva tehtyihin tehtäviin ja saimme nauttia vauhdinhurmasta. Valmentaja pani myös saman merkille ja käskikin ottamaan ilon irti ja kokeilemaan rajoja vielä vähän enemmän. Tämän toteuttaminen oli hauskaa, koska Itsykin tuntui olevan niin innoissaan tehtävistä. Valmennuksen lopuksi kokeilimme myös nopeasti ratsastaa koko radan kelloa vastaan. Se sujui ihan hyvin, vaikka muutama puomi kolahtikin alas liian huolettoman menon takia. Harri vaikutti kuitenkin tarpeeksi tyytyväiseltä, joten päätimme lopettaa valmennuksen tältä päivältä. Valmennuksen jälkeen olin täynnä energiaa. Niinpä olin hieman harmistunut, kun sain antaa Itsyn takaisin hoitajan huolehdittavaksi. Itse sain sen sijaan valmistautua tekemään loppupäivän rästiin jääneitä paperitöitä tallin toimistossa.