Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Hukan Faintheart

"Faint"

VH17-031-0538


suomalainen puoliverinen, tamma
tummanruunikko, 162 cm
s. 12.08.2017

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-I, KV-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © TN,

Faint on herkkä, mutta kuitenkin kaikin puolin varsin miellyttävä tamma, josta on helppo pitää ajoittaisista oikkuiluista huolimatta. Vaikka pientä prinsessan vikaakin tammasta välillä löytyy, ei se onneksi ole kuitenkaan lähelläkään tallin pahimpia diivoja. Faint onkin hevonen, jonka kanssa kaikesta voi neuvotella ja nimenomaan neuvottelu onkin avainsana tamman kanssa toimimiseen. Liian kovalla käskytyksellä tamma vain varautuu ja muuttuu sulkeutuneeksi, eikä asiat etene. Niinpä Faintin kanssa saakin muistaa herkkyyden ja hevosen kuuntelun jokaisessa tilanteessa.

Hoidettaessa Faint käyttäytyy hyvin, mutta on aikamoinen herkkänahka ja jos jokin asia ei tammaa miellytä, se kyllä ilmaisee ärtymyksensä painamalla korvat luimuun ja huiskimalla hännällään. Huvin vuoksi Faint ei uhittele, joten jos tamma irvistelee, tuntee se olonsa epämukavaksi ja hoitajan on syytä muuttaa toimintaansa. Faintia saakin kohdella välillä aivan silkkihansikkain, mutta kun tamman kanssa puuhailee enemmän, oppii nopeasti, mikä toimii ja mikä ei. Satuloidessa ja erityisesti satulavyötä kiristäessä Faint näyttää aina nyrpeää naamaa, mutta tuskin koskaan kuitenkaan menee uhkailua pidemmälle. Suitsiminen sujuu yleensä sopuisammin, kunhan kuolaimet on hyvin lämmitetyt ja suitset pujotetaan päähän hellästi ja rauhallisesti.

Faint on niitä hevosia, jotka reagoivat pienimpäänkin horjahdukseen tai heilahdukseen. Niinpä ratsastajalla pitääkin olla vakaa istunta, kevyt käsi ja pehmeät avut, jos tamman kanssa mielii saada jotain aikaiseksi. Jos tamma kokee olonsa epämiellyttäväksi se nostaa päänsä taivaisiin ja yrittää juosta alta pois ja jos ratsastaja tässä vaiheessa ottaa vielä terävämmin suusta tai muuten hermostuu, muuttuu tilanne vain epätoivoisemmaksi. Faintin kanssa herkkyys on valttia ja tamman kanssa onkin oltava valmis neuvottelemaan käskyttämisen sijasta. Jos yhteinen sävel Faintin kanssa löytyy, on palkinto kaiken vaivan arvoinen. Tamma nimittäin tuntuu liikkuvan kuin ajatuksen voimalla, lennokkaasti ja elegantisti. Faint onkin todella osaava kouluratsu, joka on noussut aina Grand Prix-tasolle asti, mutta aivan jokainen ratsastaja ei tammasta saa sen täyttä potentiaalia irti, vaan ratsastajan on ensin opittava ymmärtämään tamman herkkää sielunelämää.


Sukutaulu

i. Arkham Rambo
fwb-ori, 166 cm, tummanruunikko
KRJ-II
ii. Rowche Rumble AIR
fwb-ori, 166 cm, ruunikko
KRJ-I, YLA2, KTK-II
iii. C'Marlon 86
fwb-ori, 165 cm
KTK-II
iiii. Schwartz Harlekin RW
holst-ori
YLA3
iiie. Donna Zauber
fwb-tamma, 167 cm, rautias
VIR MVA Ch, KRJ-I, KTK-II
iie. Fiorenze M
fwb-tamma, 166 cm, mustanruunikko
iiei. Star Theme's Anthone
trak-ori, 167 cm
iiee. B'Fiona
fwb-tamma, 166 cm
ie. Arkham Deadmore
holst-tamma, 168 cm
iei. Galatasaray MS
holst-ori, 168 cm, musta
KRJ-II
ieii. Barkesten MSC
holst-ori, 165 cm, ruunikko
ieie. Naomi N22
holst-tamma, 165 cm
KRJ-II, YLA3
iee. Garden of Bones PB
holst-tamma, 167 cm
ieei. Cullyn of Cerrmor PB
holst-ori, 167 cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
ieee. Gematria Rock
holst-tamma, 166 cm, rautias
e. Wolf's Scaredy Cat
fwb-tamma, 166 cm, ruunikko
ei. Black Jaguar HRW
fwb-ori, 168 cm, ruunikko
KRJ-II
eii. Black Panther W
fwb-ori, 175 cm, tummanruunikko
YLA3
eiii. Indigo Blue V
fwb-ori, 165 cm, punarautias
eiie. KWB Alchmene
fwb-tamma, 168 cm, ruunikko
eie. Xsiara VR
fwb-tamma, 165 cm, ruunikko
eiei. Floré VR
fwb-ori, 171 cm, kimo
YLA2
eiee. Xsara VR
fwb-tamma, 164 cm, rautias
YLA2
ee. Shadow's Dauntless
fwb-tamma, 168 cm, ruunikko
KRJ-I, YLA2
eei. Adoro's Jaylove
fwb-ori, 169 cm, ruunikko
YLA2
eeii. Provinssi Yave
fwb-ori, 170 cm
KRJ-II, YLA3
eeie. Keeleigh Juliette
fwb-tamma
KRJ-II, YLA3
eee. Shadow's Linia Falista
fwb-tamma, 165 cm, ruunikko
KRJ-II, YLA3
eeei. Adoro's Hypnos
trak-ori
KRJ-I
eeee. KWB Rubinelle
fwb-tamma

Muut KRJ-palkitut sukulaiset

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole vielä jälkeläisiä


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Faint kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

NJ:n alaiset näyttelyt 18.10.2017 Hukkapuro suomalaiset puoliveritammat 2/12 (irtoSERT)

31.03.2018 KRJ-Cup Intermediate I 10/108

Saavutukset

20.10.2017 KV-I nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa
(Rakenne: 9 Käynti: 3 Ravi: 1 Laukka: 4 Lisäpisteet: 1 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 19 Yhteensä: 45 p. KV-I - tilaisuus)

20.04.2017 Kantakirjattu I-palkinnolla
(20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I - tilaisuus)


Päiväkirja

30.10.2017 - Maastakäsittelykurssi Rihtiniemessä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Osallistuimme tänään Faintin kanssa Rihtiniemessä järjestetylle maastakäsittelykurssille, sillä se varmasti tekisi hyvää yhteistyöllemme. Jonkin verran Faint oli jo tottunut reissaamaan, joten uusi paikka ei onneksi aiheuttanut suurempia ihmetyksiä. Ainoastaan toisia hevosia Faint vilkuili hieman epäluuloisesti, mutta onneksi maneesissa oli reilusti tilaa jokaiselle. Kurssi alkoi peruutuksen harjoittelulla. ”Ole iso”, Juulia ohjeisti ja näitä ohjeita seuraten asetuin Faintin eteen. Ei tarvinnut paljoa narua pyöritellä, kun tamma kavahti kauhulla taaksepäin kiskaisten minut mukaansa. Uusi yritys ilman narunpyörittelyä ja Faint otti rauhallisemmat askeleet taaksepäin.

Peruutustehtävän jälkeen oli aika lisätä mukaan myös luoksetulo. Tästä neiti Herkkäsielu ei ollut yhtään samaa mieltä. ”Vedä narusta ja vapauta paine, kun hevonen ottaa askeleenkin”, Juulia ohjeisti, mutta Faintin kanssa homma oli helpommin sanottu kuin tehty. Tamman olemuksesta huokui, että se oli sydänjuuriaan myöten loukkaantunut, joten narusta vetely sai tamman vain jännittämään vastaan. Vaikka yritin noudattaa Juulian ohjeita parhaani mukaan, Faint vain jännittyi entisestään. Kun opettajamme oli keskittynyt toiseen pariin, kaivoin epätoivoisena taskustani karkkipaperin. Rapistutelin sitä ja maanittelin, kunnes Faint suopeasti otti epäileväisenä pari askelta lähemmäksi. Kehuin tammaa ja toivoin, ettei muut olleet huomannut vippaskonstiani.

Päivän kolmas tehtävä, seuraaminen, sujui onneksi sentään ongelmitta. Faint alkoi pikkuhiljaa leppyä ja se tekikin tamman kanssa työskentelystä helpompaa. Tätä olimme toisaalta harjoitelleet enemmän myös kotona jo aikaisemmin, joten Faint tiesi missä kävellä ja milloin pysähtyä. Niinpä en joutunutkaan kertaakaan pyytää tamma peruuttamaan, kun teimme tehtävää sekä käynnissä että ravissa.

Olin juuri ehtinyt ilahtua siitä, kuinka hyvin kaikki sujuu, kun Juulia kaivoi esille seuraavan yllätyksen. En tiedä kumpi meistä pyöritteli silmiä enemmän, minä vai Faint, kun vastahakoisesti otin käteeni kouluraipan, jonka päähän oli kiinnitetty jätesäkistä leikattuja kahisevia suikaleita. Faint ei tätä kauaa katsellut, vaan otti niin monta sivuloikkaa, kuin naru antoi myöden. ”Tarkoitus olisi, että hevonen seisoo rentona paikoillaan, kun sivelette raipalla kevyesti sen kylkeä”, Juulia selosti tehtävää. Faint seisoi kaukana minusta ja tamman olemuksesta näki, että se oli valmis lähtemään siinä samassa, kun kahiseva hirviö liikahtaisi sentinkin lähemmäksi sitä. Niinpä sainkin tyytyä kahisuttelemaan muovipussiviritelmää lähinnä maneesin pohjaa vasten, sillä Faintin lähelle sitä oli turha viedä.

Kurssin suurin opetus meille oli se, että näitä asioita on harjoiteltava Faintin kanssa reilusti lisää. Ehkä pikkuhiljaa neiti Herkkäsielu oppii siten sietämään erilaisia asioita ympärillään. Tämän päivän kurssi ei mennyt millään mittapuulla kovin hyvin, mutta eikös virheet oli juuri oppimista varten.