Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Hopeatuulen Diamond

"Diamond"

VH14-031-0528


suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikko, 172 cm
s. 14.06.2014

Kasvattaja neonleopards@gmail.com
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II, YLA1

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © HW Farm,

Kuollut 8.7.2015 vanhtuuteen!

Diamond syntyi Hopeatuulen Ratsutilalle 14.6.2014. Isänsä Diamonds Aren’t Forever Vegasin mukaan nimetty tamma pysyi kasvattajallaan ja aloitti tämän kanssa myös kilpailu-uransa. Kun kasvattajalla ei ollut enää tarvetta tammalle, pisti hän Diamondin myyntiin ja niin Diamond ostettiin meille Hukkapuroon 25.10.2014 juuri Otterleyn syntymäpäivänä. Diamond ehtikin edellisessä kodissaan tekemään varsin mittavan kilpailu-uran ja meille Hukkapuroon tullessaan se oli jo oikea kisakenttien konkari. Meillä Hukkapurossa on Diamond ollut lähinnä siitoskäytössä samalla, kun tammaa ollaan alettu valmistella pikkuhiljaa laatuarvosteluja varten tiptop-kuntoon.

Hopeatuulen Diamond on hevonen, jota on hyvin vaikea kuvailla mitenkään erityisen jännittävästi. Tamma tuntuu tyytyneen siihen, että ihmiset ihastelevat sen sukua ja ulkonäköä, joten luonteeltaan tamma voi olla kaikessa rauhassa hyvin vaatimaton ja mitäänsanomaton - siis kiltti, rauhallinen ja mukava, kuten Diamondin kasvattajakin tammaa kuvaili. Diamondista löytyy särmää vähemmän kuin pehmolelusta, joten ei ole ihme että tamma on tallimme hevoslauman alimmainen ja aina muiden sorsittavana. Siitä hyvästä tamma saa kuitenkin kahmittua suurimmat säälipisteet, joilla heltiää silloin tällöin ylimääräinen herkkupala tai rapsutus.

Tossukka-Diamondin hoitaminen on välillä jopa tylsää. Tamma torkahtaa lähes aina harjattavana ollessaan, eikä edes vaivaudu närkästymään, jos sen herättää nostamaan kavioita tai ottamaan kuolaimet suuhun. Diamond ei juuri ota kontaktia hoitajaansa, vaan viihtyy omissa pilvilinnoissaan. Onpa tamma onnistunut torkahtamaan jopa kesken pesutuokion. Diamond sopii hyvin hoitajalle, joka rakastaa puunata ja paijata tammaa tuntikausia, sillä tamma ei varmasti hermostu, vaikka joutuisikin seisomaan karsinassa vaikka koko päivän.

Näillä tiedoilla voisi siis varmasti kuvitella, että Diamond olisi ratsastettaessakin vaisu ja hidas. Tamma onnistuu kuitenkin yllättämää saatuaan ratsastajan selkäänsä. Märkää rättiä muistuttanut hevonen muuttuu hetkessä iloiseksi liitokavioksi, joka tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa. Ilmavat askeleet omaavan Diamondin kyydissä ei aina ole helppoa istua, mutta tamma ei pienistä tasapainon horjahduksista tai istunnan epävakaudesta välitä. Ratsastettaessa Diamondin kiltteys ja rauhallisuus kääntyykin suureksi eduksi tamman ottaessa hyvin apuja vastaan ja suhtautuessa kärsivällisesti harjoiteltaviin tehtäviin ja ratsastajaansa. Lehmänhermoinen tamma säikkyy vain harvoin, eikä menetä hermojaan edes silloin, kun samaa tehtävää toistetaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Kilpailupaikallakaan Diamond ei juuri muuta käytöstään totutusta. Se suhtautuu rauhallisesti niin kuljetukseen kuin ympärillään olevaan hälinään. Ensivaikutelma Diamondista onkin yleensä varsin vaisu verrattuna moniin muihin kilpahevosiin, jotka korskuvat ja esiintyvät heti päästyään ulos trailerista. Radalla Diamondista löytyy kuitenkin se vaihde, jolla napataan ruusukkeita ja yllätetään kaikki takavasemmalta, eikä palkintojenjaossa ainakaan tarvitse pelätä sitä, että Diamond riehuisi tai lähtisi käsistä.


Sukutaulu

i. Diamond's Aren't Forever Vegas
fwb-ori, 174 cm, musta
KTK-II
ii. Silver's Let The Master Go
trak-ori, 163 cm, ruunikko
iii. The Materpiece Luna
trak-ori, 169 cm
KTK-III
iiii. Underground Luna
trak-ori, 167 cm, tummanpunaruunikko
iiie. Autumn Avenue
trak-tamma, 166 cm
iie. Let Me Go kadonnut
trak-tamma
iiei. tuntematon
iiee. tuntematon
ie. Star Sky's The Greatest Thing
fwb-tamma, 164 cm, ruunikko
iei. Oroaq
trak-ori, 165 cm, tummanruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II
ieii. Drabant evm
ieie. Bellevue evm
iee. RG Golden May
fwb-tamma, 164 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
ieei. Autumn Coin evm
ieee. Mayflower xx kadonnut
xx-tamma
e. Suprant Electra
fwb-tamma, 168 cm, tummanruunikko
ei. Art Mudd Oak
hann-ori, 168 cm, musta
eii. Armand von Silbereiche
hann-ori, 167 cm, rautias
eiii. Apello
hann-ori, 165 cm, musta
KRJ-II
eiie. Rasberry Rose
hann-tamma, 164 cm, tummanrautias
eie. Rosmarin von Silbereiche
hann-tamma, 171 cm, ruunikko
eiei. Rothstein
hann-ori, 169 cm, ruunikko
eiee. Boreas
hann-tamma, 175 cm, ruunikko
ee. Silverbrand Rosarita
holst-tamma, 167 cm, ruunikko
KTK-II
eei. Pendragon PB
holst-ori, 168 cm, ruunikko
KRJ-II
eeii. Maedhros
holst-ori, 168 cm, rautias
eeie. Nightingale
holst-tamma, 166 cm, musta
eee. Rubica HA
holst-tamma, 165 cm, ruunikko
eeei. Royal Blue
holst-ori, 169 cm, musta
eeee. Fortführer
holst-tamma, 163 cm, ruunikko

Jälkeläiset

Wolf's Opal
fwb-ori
s.24.11.2014
i. Opaque F
Buck The System
fwb-ori
s.05.04.2015
i. What The Buck!
KRJ-I
Wolf's Emerald
fwb-tamma
s.30.11.2014
i. Winston von Lark
Wolf's Sarcastrophe
fwb-ori
s.05.11.2014
i. Kingston Scorpius
KRJ-I
Wolf's Diamond Eyes
fwb-tamma
s.31.10.2014
i. Quiero's Carnival xx
KRJ-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Diamond kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso 11/10
Esteratsastus taso 6/0
Kenttäratsastus taso 0/0
Valjakkoajo taso 6/0

Saavutukset

15.12.2014 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
(8 (8+8) - 40 - 10,5 - 20 - 15 - 0 = 93,5 p. / KRJ-II - tilaisuus)

25.12.2014 YLA1 palkinto yleislaatuarvostelussa
(34,5 (18+16,5) - 31,5 (19,5+12) - 19 - 14 - 4 = 103p (AP3) / YLA1 - tilaisuus)

Päiväkirja

25.10.2014 - Synttärilahja

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Hopeatuulen Diamondin ei missään nimessä pitänyt päätyä Hukkapuroon, sillä meillä ei ollut tilaa ja olin pyhästi vannonut rakkaalle aviomiehelleni, ettei meille nyt ainakaan hetkeen tule lisää hevosia. Kuitenkin löydettyäni itseni tuijottelemasta Diamondin myynti-ilmoitusta valehtelematta sadannen kerran päätin ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja ihan vain uteliaisuuttani kysellä hieman lisätietoja tammasta ja varsinkin sen suvusta. No, kuinka ollakaan - vartin puhelun jälkeen olin jo sopimassa myyjän kanssa, milloin Diamond voi tuoda meille. Hups..

Ilmassa oli varsinaiset katastrofin ainekset, sillä tammalle ei ollut vapaata karsinapaikkaa vielä ostohetkellä. Onneksi kuitenkin rakennusvirasto muisti meitä kerrankin iloisella kirjeellä ja viimetipassa saimme rakennettua pienen siirtotallin, jonne tallin orit ja ruuna siirrettiin ja niin myös Diamondille löytyi vapaa paikka päätallista juuri sinä päivänä kun Diamond saapui

Diamondin kuljettaminen tallille ei sisältänyt puolestaa yhtään draamaa. Tamma oli kuulemma matkustanut niin rauhallisesti, että jossain vaiheessa tammaa kuljettaneen Kidan oli ollut pakko pysähtyä katsomaan, oliko tamma enää kyydissä ollenkaan. Hukkapurossa tamma tutkiskeli hetken paikkoja, mutta tyytyi sitten keskittymään mielummin heiniensä mutusteluun omassa uudessa karsinassaan, eikä kotiutumisongelmia tullut tämänkään jälkeen.

Näimpä lokakuun 25. eli sopivasti minun syntymäpäivänäni Diamond muutti Hukkapuroon

31.10.2014 - Ensimmäinen varsa

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Diamondin kerättyä hyvää näyttöä kouluradoilta ja kotiuduttua kunnolla Hukkapuroon, tuli ajankohtaiseksi alkaa miettiä tamman varsoitusasioita. Sulhoksi tammalle löytyi Quiero's Carnival xx, komea täysveriori joka on palkittu niin KTK-II, YLA2 kuin XLA-III palkinnoilla. Tuttujen kesken Robin on Diamondin tavoin luonteeltaan hyvin rauhallinen hevonen, mutta toivon silti että kenttäori periyttäisi edes vähän vauhdikkuutta tulevalle varsalle.

Aivan lokakuun viimeisenä päivänä syntyi talliimme sitten siro tammavarsa. Pitkän pähkäilyn jälkeen varsa sai nimekseen Wolf's Diamond Eyes, joten timanttilinja suvun nimissä sai jatkua. Wolf's Diamond Eyes on myös ensimmäinen Hukkapuron uutta kasvatusnimeä kantava varsa. Varsominen sujui täysin ongelmitta siitä huolimatta, että Diamond oli ensikertalainen. Tosin mitäpä tamma olisi alkanut hötkyilemään, kun ei se muutenkaan kuulu sen perusluonteeseen. Diamond on myös osoittautunut loistavaksi emäksi ja se hoivaa ja suojelee innolla nuorta varsaansa.

02.11.2014 - Johan Gwerderin kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Hukkapurossa vieraili tänä viikonloppuna kouluratsastusvalmentaja Johan Gwerder, joka on vanha tuttuni ajoilta, jolloin työskentelin Saksassa. Mies valmensi minua ja Diamondia tunnin ajan ja kertoi, mitä mieltä oli meidän yhteistyöstämme.

Tuttuun tapaansa Johan aloitti valmennuksen pitämisen pyytämällä minua ratsastamaan itsenäisesti lyhyen alkuverryttelyn, jonka aikana hän tarkkaili työskentelyämme. Keskityin Diamondin kanssa tekemään paljon siirtymisiä, jotta saisin tamman ratsastettua mahdollisimman nopeaksi ja reaktiiviseksi ja pian Diamond kuuntelikin apujani korvat höröllä valmiina reagoimaan välittömästi.

Johan oli hyvin tyytyväinen siitä, kuinka hyvin olin saanut Diamondin kuulolle ja hänen mielestään tänään olikin sopiva päivä hioa laukanvaihtoja, joissa Diamondilla välillä on vaikeuksia pysyä tahdissa. Tamma meinaa välillä jäädä hieman hitaaksi, jolloin varsinkin laukanvaihdot joka askeleella muuttuvat lähes mahdottomiksi.

Tänään Diamond kuitenkin oli hyvin kuulolla ja varsinkin Johanin kolautellessa talikolla maneesin seinään tahtia onnistuivat laukanvaihdot oikein mainiosti. Nyt kun vielä saisi siirrettyä tämän varsin omintakeisen metronomin niin omien kuin tammankin korvien väliin, niin olisimme lähes voittamattomia!

05.11.2014 - Orivarsa!

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään Diamondille syntyi tamman toinen varsa – suloinen ruunikko oripoika. Niinpä Hukkapuron ”tammakirous” vihdoin murtui ja talli sai ensimmäinen orikasvattinsa. Varsalle annettiin nimeksi Wolf’s Sarcastrophe, josta vääntyi nopeasti varsalle lempinimeksi Roope.

Ori syntyi hieman odotettua aikaisemmin yöaikaan, jolloin tallissa ei ollut ketään. Niinpä yllätys oli melkoinen, kun Paulan kanssa teimme aamutallia ja Diamondille ruokia viedessäni löytyi karsinasta myös pieni ruunikkovarsa huterasti seisomasta. Onneksi kaikki oli selvästi sujunut hyvin omalla painollaan ja Roope vaikuttaakin oikein iloiselta ja vahvalta orivarsalta.

Vielä olisi tarkoituksena astuttaa Diamond ainakin yhdellä ulkopuolisella orilla sekä tallimme omalla Akulla. Voi olla, että näistä Diamondin varsoista jompikumpi lähtee jopa myyntiin, vaikka olenkin niin huono luopumaan omista kasvateistani. Tämän jälkeen Diamond alkaakin olla valmis laatuarvosteluihin.

12.11.2014 - KRJ:n alaiset tarinakilpailut Pikkulinnun tallilla

muu teksti - kirjoittanut Otterley

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 12.11.2014 Pikkulinnun talli Vaativa A 4/7

2. Vaativa A - kirjoita runo tai tarina kilpailua edeltävistä tapahtumista (tuom. taffel)

Kilpailuihin lähteminen Diamondin kanssa sujui kuten tavallista. Tamma oli puunattu ja letitetty ihan viimeisen päälle ja lopuksi paketoitu kuljetussuojiin. Kisahoitajan aloittaessa tamman maanittelua kuljetusautoon, kävin vielä viimeistä kertaa läpi pakkaamiani varusteita muistilistasta, jonka olin kerrankin fiksuna tehnyt itselleni.

”Kumilenkkejä löytyy, hakaneuloja löytyy, hiuslakkaa löytyy…” mutisin itsekseni tarkastaessani varustekaapin pienimmätkin lokerot. Suljin kaapin oven tyytyväisenä myhäillen ja luin listan vielä kertaalleen läpi. ”Totta kai suitset ja satula-” pysähdyin kuin seinään ja ryntäsin takaisin kaapille. Riuhtaisin kaapin oven auki ja tuijotin typötyhjää satulanpaikkaa.

”Kuka hemmetin saapas on vienyt mun satulan!” karjuin ja ryntäsin takaisin talliin etsimään johtolankoja niin Diamondin karsinapaikalta kuin myös tallin satulahuoneesta. Missään ei näkynyt jälkeäkään satulasta. Kello lähestyi uhkaavasti sitä aikaa, jolloin oli jo aivan ehdottomasti lähdettävä kohti Pikkulinnun talli ja näin jo sieluni silmin, kuinka suorittaisin Vaativan B:n rataa tyylikkäästi ilman satulaa. Samalla yritin epätoivoisesti kelata päässäni kouluratsastuksen sääntökirjaa miettien, hylättäisiinkö ratsukko tällaisesta tempauksesta.

”Terve Otter! Mitä te vielä täällä teette?” tallin ovelle ilmestynyt ratsuttajamme Andreas onnistui säikäyttämään minut perinpohjaisesti. ”Joku saamarin ku-” aloitan jupisemisen ja samalla katseeni naulautuu miehen taluttamaan hevoseen – tai tarkemmin sanottuna hevosen selkään. ”Mä antaisin sulle potkut, jos ei ois niin kiire!” ärjäisen ja nappaan satulan itselleni. Kiikutan sen täyttä kyytiä kuljetusautolle samalla sadatellen kuratahroja, joita juuri eilen illalla hinkuttamaani nahkapintaan on ilmestynyt.

”Löyty... kato kuinka rapanen… vaivalla hinkattu.. uudet työntekijät… pitäs syöttää poneille…” puuskutan istahtaessani vihdoin autoon. ”Miksei se kaasu oo jo pohjassa?” tuhahdan kisahoitajalleni, joka on armollisesti istunut ratin taakse, sillä minu kyydillä olisimme varmasti olleet jo ojassa. Kun auto vihdoin hurahtaa käyntiin, suljen silmäni, huokaisen ja nojaan syvälle pelkääjänpaikan penkkiin. Kilpailut – täältä tullaan!

14.11.2014 - Kouluvalmennus Monican kanssa

valmennus - kirjoittanut Otterley

Olimme saaneet tallin hevosille hieman liikutusapua, kun Matthewn veljentytär Monica oli tullut vierailemaan meillä Hukkapurossa. Oman hevosen kanssa kouluradoilla kilpaileva tyttö – tai oikeastaan jo nuori nainen – sai ratsukseen Diamondin, kun lupasin pitää hänelle kouluvalmennuksen.

Diamond on hevonen, jonka kassa on helppo tulla toimeen, ja joka ei juurikaan testaile edes vierasta ratsastajaa. Niinpä Monica löysikin tamman kanssa pian oikean taajuuden. Diamond vaikutti olevan oikein hyvin kuulolla ja valmiina töihin, joten sainkin valmentaessani keskittyä pääasiassa esittämään pieniä korjauksia Monican istuntaan työskentelyn edetessä.

Monica ja Diamond tekivät tänään laukanvaihtoja, jotka kuulemma ovat tytön mielestä hankalia. Selvisi, että ongelmana on Monican taspainon heilahtelu satulassa, jolloin painolle herkempi hevonen vaihtaa helposti laukan väärin. Diamond ei kuitenkaan tällaisesta juuri välittänyt, vaan suoriutui tehtävästä myös hieman epämääräisemmillä avuilla. Kuitenkin vaihtojen laatu parani huomattavasti, kun Monica sai vakautettua istuntaansa.

19.11.2014 - Sanna Mäkisen kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Viimeaikoina Diamondin kanssa on otettu aika rennosti, sillä tammalla alkaa olla tarvittavat kilpailu- ja jälkeläisnäytöt pikkuhiljaa valmiina Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelua varten. Tänään kuitenkin jouduin ottamaan itseäni niskasta kiinni, kun Hukkapurossa vieraili kouluratsastusvalmentaja Sanna Mäkinen. Varsin tiukkana valmentajana tunnettu nainen pisti myös minut hikoilemaan Diamondin selässä ja pitkästä aikaa tamma pääsikin kunnon treeniin.

Valmennuksen aluksi Sanna määräsi meidät tekemään siirtymisiä ensin käynnistä raviin ja ravista käyntiin. Hän ei todellakaan antanut meidän päästä helpolla, vaan sainkin virittää Diamondia äärimmilleen reagoimaan apuihini tarpeeksi nopeasti. Kun käynti-ravi siirtymiset olivat Sannan mielessä hallussa, lisäsimme myös laukan askellajivalikoimaan.

Olen huomannut, että ratsastajana meinaan jäädä helposti hieman hitaaksi ja varsinkin Diamondin kaltaisen rauhallisen hevosen kanssa tarvittavan terävyyden tavoittaminen on haastavaa. Tänään kuitenkin Sannan tiukan piiskaamisen ansiosta onnistuimme Diamondin kanssa tekemään siirtymiset lopulta muutaman askeleen sisällä valmentajamme huutaessa ohjeita.

Harjoitus oli niin tehokas, että lopulta Diamond kuumeni niin, ettei enää meinannut pysyä käsissäni. Tätä ei melkein koskaan tapahdu, joten olin yllättynyt. Palkinnoksi hyvin sujuneesta harjoituksesta Diamond saikin hetken laukata omaan tahtiin ympäri kenttää ja taisipa joukkoon lipsahtaa pari pientä pukkiakin. Tämän jälkeen Diamond on kuitenkin toiminut terävämmin myös muuten ratsastettaessa, joten pieni herättely taisi olla todella tarpeen.

21.11.2014 - Luminen maastoilupäivä

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään oli satanut ensilumi, joka tuntui saavan lähes kaikki tallin hevoset pois tolaltaan. Tietenkään Diamond ei tästä välittänyt ja tamma saikin näyttää mallia siinä, kuinka tarhaan ei tarvitse siirtyä kahdella jalalla loikkien, vaan valkoisessa mömmössä voi kävellä kyllä aivan rauhallisesti ja jopa piehtaroida, eikä silloinkaan taivas putoa niskaan. Onneksi nuoremmat kaverit ottivat Diamondista nopeasti mallia ja aamun joukkohysteria saatiin nopeasti taltutettua.

Myöhemmin päivällä lähdimme Diamondin kanssa pitkästä aikaa maastoon seikkailemaan. Tamman tasaisessa kyydissä oli ihanaa katsella lumen peittämiä puita ja nauttia vihdoin ja viimein talven tunnelmasta ja pienestä joulufiiliksestä, jonka lumi sai hiipimään pintaan. Rauhallinen lenkki oli mukavaa vaihtelua tavalliseen koulupuurtamiseen, eikä Diamondin kanssa todellakaan tarvinnut stressata, vaikka puista tipahtelikin pieniä lumipaakkuja ja lumiaura kolisi jossain kauempana.

24.11.2014 - Kolmas varsa

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään oli varsin jännittävä maanantai meillä Hukkapurossa, kun Diamond varsoi kolmannen varsansa. Vaikka tamman varsomiset ovatkin sujuneet aina hyvin ja ilman apua, oli tallimme toisen tamman Edenin vaikea varsominen edelleen tuoreessa muistissa ja niinpä myös Diamond oli tiukan tarkkailun alla, kun aika läheni. Minulla olikin täysi työ hillitä itseni, etten ryntäisi talliin häiritsemään, kun varsominen käynnistyi, sillä olihan syntyvä varsa myös aika erityinen ainakin näin Hukkapuron mittapuulla.

Diamondin kolmannen varsan isä on nimittäin Opaque F eli meidän oma Akumme, jolle tämä on ensimmäinen jälkeläinen. Varsa on ensimmäinen tallilla syntynyt kasvatti, jonka molemmat vanhemmat ovat omistuksessamme. Pirteä orivarsa sai nimekseen Wolf’s Opal, jonka nimessä hauskasti yhdistyy vaikutteet niin isännimessä kuin Diamondin puolelta tuleva jalokivilinja. Odotan innolla, miltä tämän varsan tulevaisuus näyttää.

01.12.2014 - KRJ:n alaiset tarinakilpailut Oldfinion Dressagessa

muu teksti - kirjoittanut Otterley

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 01.12.2014 Oldfinion Dressage Grand Prix 1/11

Osallistuimme tänään Diamondin kanssa KRJ:n alaisiin tarinakoulukilpailuihin Oldfinion Dressagessa. Kilpailupäivä oli hieman erilainen, sillä se sisälsi Brittiläisen kouluratsastusguru Jean Clayworthin valmennuksen, jonka perusteella suoritukset arvosteltiin. Diamondin kanssa kaikki meni nappiin ja voitimmekin Grand Prix luokan!

Luokka 2. Grand Prix - Brittiläinen kouluratsastusguru Jean Clayworth tulee pitämään Oldfinion Dressagen tiloihin valmennuksia. Sinä osallistut hevosellasi valmennukseen. Valitse tasoltasi (Helppo B tai Grand Prix) kouluratsastustehtävä jota suoritat ja kirjoita päiväkirjamerkintä valmennuksestasi joka sisältää Jean Clayworthin kommentit ratsastuksestasi. Pituus max. 100-150 sanaa. (tuom. yersinio)

Diamondin kanssa suuntasimme tänään Oldfinion Dressageen kouluratsastusguru Jean Clayworthin kouluvalmennukseen. Tamma oli viimeaikoina ollut hieman jäykkä , joten Jeanin kanssa keskusteltuamme päätimme keskittyä taivutuksiin ja erityisesti sulkutaivutuksien hiomiseen.

”Onko se nyt hyvä?” Jean tivasi ratsastettuani sulkutaivutus-siksakkia kentän läpi. Nyökkäsin epävarmasti. ”Sitten se onnistui huijaamaan sinua! Diamond taipui lähinnä lavan edestä ja kaulasta, kun sinun pitäisi yrittää saada sitä taivuttamaan itseään myös kireästä kohdasta. Kokeile ratsastaa hieman vahvemmin pohkeella. Tarkkaile sitä kaulaa!” Jean ohjeisti. Uudella yrityksellä Diamond tuntui aluksi hieman vastahakoisemmalta, mutta rentoutui pian liikkeessä. Valmennuksen jälkeen tamma tuntui paljon rennommalta kuin aikoihin.

”Ole tarkkana, että hevonen ei yritä luistaa annetusta tehtävästä, mutta varsinkin jäykän hevosen kanssa muista edetä asteittain. Lopulta kuitenkin teit hyvää työtä”, Jean kehaisi antaessani Diamondin kävellä loppukäyntejä pitkin ohjin.

Ruusukkeen tarjosi MWS Boutique!