Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Hazelstar von Gateaway

"Hazel"

VH15-044-0213


holstein, tamma
ruunikko, 166 cm
s. 05.06.2015

Kasvattaja Tuulia T., Gateaway
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © SN,

Kuollut 28.1.2017

Hazel on lempeä ja rauhallinen tamma, jota on helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa. Sympaattinen ja ystävällinen tamma onkin kivunnut tallihenkilökunnan suosikkien kärkeen, sillä Hazelin kanssa työskentely on hyvin mutkatonta ja sujuvaa. Pahimmat tammapäivät tarkoittavat Hazelin kanssa harjaillessa luimistelua ja ratsastaessa hännän huiskauttelua, joten mikään suuri draamakuningatar Hazel ei ole. Niinpä tamman kanssa onkin helppo nauttia arkipäivän askareista.

Hoidettaessa Hazelin voi pitää vapaana, sillä tamma seisoskelee rauhassa paikoillaan ja antaa hoitajan tehdä hommansa niin kuin parhaimmaksi näkee. Ainoastaan jalkoja käsiteltäessä saattaa Hazel olla hieman epäluuloinen, sillä tamma on hyvin herkkä jaloistaan. Peseminen, klippaaminen ja muu puunaaminen ei Hazelin kanssa aiheuta ongelmia ja varusteetkin tamman ylle saa hyvin helposti. Hazel lukeutuu myöskin eläinlääkärin ja kengittäjän lempiasiakkaisiin helpon luonteensa ansiosta.

Ratsastettaessa on Hazel aivan yhtä mutkaton kuin maastakäsinkin. Tamma tekee sen minkä pyydetään ja on hyvin nöyrä ja tottelevainen ratsu. Välillä Hazel tuppaa jäämään turhan hitaaksi, joten tamman kanssa saa olla tarkkana, että se liikkuu koko ajan reippaasti eteenpäin omalla moottorillaan. Erityisesti kokoavan työskentelyn jälkeen on hyvä pyytää Hazelia liikkumaan reippaasti eteen, jottei se jää leijumaan paikoilleen seuraavissa tehtävissä. Maastossa rauhallisesta ja leppoisasta Hazelista löytyy aivan uusi puoli sillä tammalta löytyykin yhtäkkiä virtaa ja energiaa vaikka muille jakaa. Kunhan vauhdikkaampaa menoa ei säikähdä, on tamma kuitenkin varsin mukavaa maastoiluseuraa, sillä se ei kuitenkaan yleensä säiky tai säpsy mitään.

Kilpailuissa Hazel ei turhia jännitä, vaan tamma suhtautuu matkusteluun, uusiin maisemiin ja ympäröivään hälinään hyvin leppoisasti. Pieniä hermostuksen merkkejä voi huomata ainoastaan verryttelyssä, kun tamma saattaa säpsähdellä kulmissa ja kytätä hieman muita hevosia. Rauhallisella ja määrätietoisella asenteella saa kuitenkin nopeasti Hazelin rentoutumaan ja keskittymään olennaiseen. Radalla Hazel kuuntelee hyvin ratsastajaa ja tekee sen minkä pyydetään. Tamma onkin kilparatsuna tasaisen varma suorittaja.


Sukutaulu

i. Boneheart
holst-ori, 164 cm, tummanruunikko
KRJ-I, YLA2
ii. Crushing Bones evm
holst-ori, 166 cm, ruunikko
ie. Venice evm
holst-tamma, 162 cm, tummanruunikko
e. Indian Flag
holst-tamma, 175 cm, punaruunikko
ei. Fahrenheit 5000 evm
holst-ori, 168 cm, tummanruunikko
ee. Chi-Town evm
holst-tamma, 167 cm, tummanpunaruunikko

Jälkeläiset

Tinkerbell Wolf
holst-tamma
s.20.12.2015
i. Pinocchio Rock
Wolf's Hazel
holst-tamma
s.02.12.2015
i. Bazinga Thrill
Wolf's Jackpot
holst-ori
s.16.01.2016
i. Wister Gambler
Pancham Wolf
holst-ori
s.06.03.2016
i. Pendragon PB

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Hazel kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.09.2016 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7,5 + 40 + 22 + 20 + 5 = 94,5 p. / KRJ-II - tilaisuus)