Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Fruit Cocktail QTB xx

"Cole"

VH14-006-0279


englantilainen täysverinen, ori
punarautias, 169 cm
s. 08.07.2006, 14v.

Kasvattaja Quinta's Thoroughbreds
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

VSN Champion, KTK-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © VRL-05186,

Olin juuri pitkästä aikaa pohtinut jalostussuunitelmia muillekin kuin Hukkapuron kouluratsuille ja pannut merkille, että tallista selvästi puuttui vielä täykkäriori. Niinpä Colen myynti-ilmoitus ei olisi voinut osua silmiini paremmalla hetkellä. Moon Sugar Ltd:n Jayde myi entistä laukkuriaan, joka oli kuitenkin koulutettu ratsuksi ja pärjännytkin hyvin este- ja kenttäratsastuksessa. Panin tyytyväisenä merkille, että suvullisesti Cole sopi hyvin monille Hukkapuron tammoille, joten ostotarjouksen tekemistä ei tarvinnut kauaa harkita. Orista tuli toinenkin tarjous, joten sain jännittää Jayden päätöstä, mutta ilokseni Cole lähti lopulta meille Hukkapuroon.

Käytökseltään Cole on vähän arvaamaton, joten se vaatii kokeneen käsittelijän. Ei ori pure tai potki, mutta käyttäytyy muuten rauhattomasti, joten sen kanssa saa olla jatkuvasti tarkkana. Tammojen läheisyydessä Cole varsinkin pistää parastaan steppailemalla, vingahtelemalla ja välillä jopa pystyyn hyppimällä. Muiden orien ja ruunien kanssa Cole tulee hyvin toimeen, eikä sillä ole ongelmia löytää paikkaansa laumasta. Vaikka orilla onkin karttunut jo ikää, osallistuu se mielellään laitumella nuorempien orien telmimiseen ja laukkakilpailuihin jättäen nuoremmat usein nielemään pölyä.

Cole on parasta hoitaa käytävällä, mistä sen saa molemmin puolin kiinni, sillä ori ei malta juuri pysyä paikoillaan ja karsinassa hoitaja helposti jääkin levottoman orin kavioihin. Colen kanssa ei kannata turhia aikailla, vaan harjaaminen ja varustaminen on hyvä tehdä ripeästi. Cole ei nimittäin ole mikään pitkien puunaustuokioiden ystävä. Kengittäessä ori malttaa yleensä seisoa rauhassa ensimmäisten kavioiden ajan, mutta jossain vaiheessa sen pinna palaa, jos toimitus kestää liian kauan. Eläinlääkärin tarkistuksiin Cole suhtautuu hieman varauksella, mutta antaa eläinlääkärin yleensä tehdä kuitenkin työnsä.

Ratsuna Cole ei ole helpoimmasta päästä historiansa takia, mutta kokenut ratsastaja pääsee orin kanssa kyllä pitkälle. Älykäs Cole on nopea oppimaan ja sillä on erinomainen tasapaino, mutta välillä entinen laukkaratsu väläyttelee vähän liiaksikin nopeaa laukkaansa. Ori on erityisesti todella lahjakas hyppääjä, joka ylittää esteet rohkeasti ja hyvällä tekniikalla. Välillä ori kuitenkin saattaa kuumua ja innostua turhan paljon esteistä, jolloin puomit alkavat kolista. Kouluradalla Cole on hieman rauhaton ja hätäinen, joten ratsastaja saa keskittyä siihen, että Cole malttaa suorittaa tehtävät yksi kerrallaan, sillä taitoa orilta kyllä löytyy.


Sukutaulu

i. Turoch Tech xx
xx-ori, vaaleneva kimo
ii. Redrock Headhunter xx
xx-ori, 161 cm, punarautias
ie. GF Tigrat xx
xx-tamma, 166 cm, vaaleneva kimo
e. SJ Macadam xx
xx-tamma, 160 cm, tummanruunikko
ei. Magnetic Majority xx
xx-ori, 162 cm, ruunikko
Ch, KTK-III
ee. Sibylla Deli
xx-tamma, 165 cm, ruunikko

Jälkeläiset

Suprant Celeste
fwb-tamma
s.28.11.2014
e. Cessna
Cherry Ripple
hann-tamma
s.15.09.2014
e. Chaleur PB
Rumrunner xx
xx-ori
s.10.08.2016
e. Barothia xx
Firecracker Fai
ISH-tamma
s.02.04.2017
e. Fireworks CO
Felize del Giardino
WPB-tamma
s.11.05.2017
e. Fabienne

Kilpailut

Painotuslaji: este- ja kenttäratsastus
Koulutustaso: 130cm, CIC3, Vaativa B

Cole kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Esteratsastus taso 8/7
Kenttäratsastus taso 7/6

Saavutukset

VSN Champion myönnetty 29.09.2014

20.10.2014 Kantakirjattu II-palkinnolla
( 20 - 19 - 18 - 19 = 76p. / KTK-II - tilaisuus)