Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Dawnfrost Sirium

"Sirium"

VH15-021-0444


trakehner, ori
tummanruunikko, 167 cm
s. 07.05.2015

Kasvattaja Dawnfrost
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Reesink Horses,

Kuollut 18.4.2018

Dawnfrost Sirium on Iso-Britanniassa kasvatettu trakehnerori joka vaikutti aluksi olevan hieman ikäisiään jäljessä, mutta kasvoi viimeiset nuorten vuotensa nopeaa tahtia ja ylsi lopulta melkeinpä ikäluokkaansa edelle. Upeilla lennokkailla liikkeillä ja herkällä, mutta hieman itsepäisellä luonteella varustettu ori on taitavan ratsastajan käsissä oikea helmi. Turhan kovassa käsittelyssä kaikki herkkyys on kuitenkin helppo hukata ja huomata taistelevansa mitä kovapäisimmän yksilön kanssa.

Tallissa Sirium kyllä kertoo olevansa paikalla, eikä jätä varmasti ketään tervehtimättä. Äänekkyys taitaakin kuitenkin olla ainoa orimainen asia sen tallikäyttäytymisessä, sillä se ei voisi vähempää piitata muista oreista eikä ymmärrä sen enempää tammojenkaan päälle. Sirium on tallissa kuin yksi ruunista ja varsin helppo tapaus hoitotoimenpiteiden osalta.

Orimaisuus tuleekin esiin ratsastaessa. Vaativat liikkeet oli Siriumille helppo opettaa, sillä se omistaa synnynnäisen keveyden ja joustavuuden liikkeissään, eikä kokoaminen ole temppu eikä mikään. Passage ja piaffe ovat eittämättä orin vahvuudet eikä raviohjelmasta ole koskaan tullut huonoja pisteitä, sen varaan on voinut aina laskea. Siriumin heikkous piilee kuitenkin laukassa, jossa se helposti kuumenee ja herkistyy liikaa, joka ilmenee usein edestä tyhjenemisenä. Kun ratsastaja menettää kuolaintuntuman on peli helposti pelattu, jos selässä ei osaa olla tarpeeksi kärsivällinen ja tasainen. Tilannetta ei saa laukeamaan muilla keinoin kuin ottamalla orin takaisin käyntiin ja aloittamalla työskentelyn nollasta. Jos ongelmaa koittaa ratkaista lisäämällä painetta tai tempoa on käsissä vain suuremman luokan katastrofi. Oikeissa käsissä herkkä ja lennokas Sirium on kuitenkin upeaa katsottavaa ja siitä tullaan varmasti kuulemaan huipulla. Tätä oria yksikään tuomari ei voi unohtaa sen kerran areenalla nähtyään. Siriumissa on sitä jotain uskomatonta karismaa ja esiintymistä rakastaessaan se varmasti laittaa kunnon shown pystyyn joka kerta kun pääsee valkoisten aitojen sisälle.

Kirjoittanut K.K.


Sukutaulu

i. Wuorelan Brilliant
trak-ori, 168 cm, ruunikko
KRJ-I
ii. Everhart
trak-ori, 170 cm, tummanruunikko
Ch, KTK-II
ie. Ballet
trak-tamma, 166 cm, tummanruunikko sabino
e. Sela W
trak-tamma, 163 cm, rautias
KRJ-III
ei. One Last Shot
trak-ori, 160 cm, musta
KTK-III, YLA3
ee. Stacy W
trak-tamma, 165 cm, tummanruunikko
YLA2, KRJ-II

Jälkeläiset

Ebba DFC
trak-tamma
s.04.02.2016
e. Rosenhof Effi
Maraya NON
trak-tamma
s.19.07.2015
e. Mayara NON
Prosperity Hexen
trak-tamma
s.17.07.2015
e. Trze Pelagia
Premium Rewa
trak-tamma
s.08.06.2016
e. Prestalgia Rewa

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Sirium kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.04.2018 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
6 + 40 + 25 + 20 + 13 = 104 p. KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

Kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut misery

Tänään pääsin valmentamaan ensimmäistä kertaa Siriumia ja Katia. Ratsukko olikin jo verryttelemässä itsenäisesti, kun saavuin paikalle hieman myöhässä. Varsinaisena harjoituksena tänään olisivat laukanvaihdot ja piaffe, sekä passage. Sirium kuulemma kuumuisi varsinkin laukanvaihdoista, joten niiten harjoittelu ei olisi lainkaan pahasta. Aloitimme kuitenkin piaffella ja passagella tehden erilaisia siirtymisiä niiden välillä. Siriumille tehtävät olivat helppoja ja sen menoa oli ilo katsoa. Siirtymiset olivat sujuvia ja ori polki riittvästi piaffessa ja passagessa allensa. Pienten välikäyntien jälkeen olikin vuorossa ne hankalammat tehtävät, eli laukanvaihdot. Ensin ratsukko sai tehdä itsekseen muutamia vaihtosarjoja uralla ja Sirium alkoi heti kuumua selvästikin. Pyysin ratsastajaa keskittymään rentouteen – omaan ja hevosen. Sitten he saivat tulla keskihalkaisijalla 6-8 askeleen vaihtosarjoja jokaisella askeleella kumpaankin suuntaan. Alkuunsa vaihdot olivat hätäisiä, mutta Siriumilta alkoi pikkuhiljaa loppua ylimääräinen energia ja meno alkoi näyttää sujuvammalta. Kun sain lähes täydellisen vaihtosarjan, niin annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn.

Kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut misery

Sirium ja Kati olivatkin olleet jo aiemmin valmennuksessani ja pääsimme työskentelemään heti alusta lähtien tehokkaasti. Pyysin alkuverryttelyssä keskittymään hevosen kuuliaisuuteen, pidätteiden läpimenemiseen ja rentouteen. Tänään treenaisimme ainoastaan laukkaa, sillä muut osa-alueet sujuvat jo niin hyvin, ettei niiden treenaaminen tunnu tarpeelliselta. Aluksi ratsukko sai tulla viimeksikin harjoiteltuja laukanvaihtoja 6 vaihdon sarjana jokaisella askeleella. Sirium otti taas kierroksia ja kehotin ratsastajaa keskittymään enemmän rentouteen ja kuuliaisuuteen, kuin täydellisiin vaihtoihin. Ratsastaja joutui tekemään töitä selässä ihan tosissaan, mutta Sirium alkoi rauhoittua ja keskittyi hyvin tehtävään. Välikäyntien jälkeen oli luvassa laukkapiruetit keskihalkaisijalla. Ensin puolipiruetit kumpaankin suuntaan verryttelyksi ja sitten kokonaiset. Sirium oli hieman hätäinen ja ei polkenut tarpeeksi allensa, eikä myöskään pysynyt riittävästi paikoillaan muutamassa ensimmäisessä piruetissa. Huomautin asiasta ratsastajalle, joka vaati Siriumilta enemmän ja sai paremmat piruetit. Kun ne sujuivat, niin loppuun otimme vielä putkeen kahden piruetin sarjat kumpaankin suuntaan. Sirium oli hyvin kuulolla ja meno näytti taas siltä kuin GP-tason ratsukolla kuuluukin. Annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn.

Misery ratsasti Siriumin

pk-merkintä - kirjoittanut misery

Tähän asti olen vain valmentanut Siriumia, mutta olin innoissani, kun Kati pyysi minua ratsastamaan sillä. Tiesin, etten tulisi pääsemään helpolla, mutta haasteet ovat minua varten. Siriumin löytäminen tallista oli helppoa – se oli se äänekkäin hevonen tallin perällä. Harjasin orin huolella ja heitin sille varusteet päälle. Sirium oli yllätävän kiltisti, vaikka se vaikuttaa kärsimättömältä ja hankalalta käsitellä. Talutin orin Katin osoittamaan maneesiin ja taluttelin sitä hetken maasta käsin.

Satulaan noustuani Sirium muuttui rennosta vähemmän rennoksi. Sain työskennellä jo alkuverryttelyssä, että sain avut läpi ja hevosen kuulolle. Kun yhteinen sävel oli löytynyt, niin aloin tekemään piaffea ja passagea. Se näytti maasta yhtä hienolta, miltä se tuntui selkään. Sirium oli kevyt, kuuliainen ja todella osaava. Laukkaharjoituksissa se alkoi ottamaan tuttuja kierroksia ja apujen läpisaaminen hankaloitui. Taas hetken työskentelyn jälkeen Sirium muisti taas minut selässään. Harjoittelin hieman laukanvaihtoja – ne tulivat varmaan jo orin korvista ulos, sillä olemme valmnnuksissakin tehneet niitä niin paljon. Sirium vaihtoi hienosti ja malttoi kuunnella minua. Tyytyväisenä (ja hikisenä) loppuverrytelin orin. Se pärski tyytyväisenä ja ojensi päätänsä eteen-alas.

Talutin Siriumin takaisin talliin ja riisuin siltä nopeasti varusteet. Sen jälkeen vein orin pesulle – se ei kuulemma liiemmin välittäisi siitä. Jo hyvissä ajoin ennen pesaria Sirium yritti tehdä stopin, mutta sain maaniteltua sen perille. Pesin lämpöisellä vedellä koko hevosen läpi ja loimitin huolella sen jälkeen. Tarjosin haaleaa melassivettä, jonka ori joi ahnain kulauksin. Sen jälkeen talutin sen karsinaan, vein varusteet paikoilleen ja kävin kertomassa Katille, miten meillä meni.