Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

All-American Divergent 5318

"Dave"

VH16-031-0632


suomalainen puoliverinen, ori
musta, 170 cm
s. 20.07.2016

Kasvattaja Serellenders
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

VV-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 14.9.2017

Aivan salakavalasti valjakkoajoinnostus oli sen kun vain kasvanut ja olin jo jonkin aikaa miettinyt tarvitsevani pian talliin uuden valjakko-orin eläkkeelle jääneen Wister Gamblerin tilalle. Tiesin, että tässä tarpeessa voisin kääntyä varmasti jälleen kerran Serellendersin poppoon puoleen. Lopulta minun ei edes itse tarvinut tiedustella sopivaa hevosta, sillä kuulin ohimennen orivarsasta, joka oli juuri syntynyt kiinnostavasta yhdistelmästä. Onneksi virallinen ostajaehdokas ei varsasta ollut kiinnostunut, joten ovelasti ujuttauduin mukaan keskusteluun ja pian olinkin jo allekirjoittamassa papereita Serellendersin Suomen toimipisteen tuttuakin tutummassa toimistossa. Vierotuksen jälkeen hurmaava Dave muuttikin meille Hukkapuroon.

Luonteeltaan Dave on varsin hyväkäytöksinen ori, jota kehtaa esitellä muillekin niin kotitallilla kuin vieraissakin paikoissa. Nöyrä ja kuuliainen ori pysyy yleensä hallinnassa tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka välillä se jääkin tuijottelemaan toisia hevosia. Tällöin Dave on kuitenkin helppo palauttaa takaisin maanpinnalle ja saada ori taas keskittymään käsillä olevaan tehtävään. Taluttaessa saa Daven kanssa olla tarkkana, että se kulkee reippaasti vierellä, eikä jää maleksimaan liian taakse.

Hoitotoimenpiteet sujuvat Daven kanssa helposti, sillä ori ei turhia hötkyile eikä temppuile. Harjatessa Dave seisoo rauhallisesti paikoillaan ja kaviot ori antaa puhdistaa ilman sen kummempia temppuja. Samoin varustaminen – oli kyse sitten valjastamisesta tai satuloimisesta – sujuu muitta mutkitta. Ainoa hieman haastavampi asia Daven kanssa on klippaaminen, sillä ori ei voi sietää klippauskoneen surinaa. Lahjomalla ja totuttelemalla ja lahjomalla lisää on ori kuitenkin tottunut sietämään pikkuhiljaa paremmin tätäkin ärsyttävää kauneudenhoitotoimenpidettä.

Ratsuna ja kärryjen edessä Dave toimii loppupeleissä hyvin samalla tavalla. Ori on nöyrä ja kuuliainen ja toimii parhaansa mukaan ratsastajan tai ajajan ohjeiden mukaan. Varsinkin aluksi Dave saattaa liikkua hieman tahmeasti ja sitä saakin herätellä esimerkiksi siirtymisillä, jotta orin saa hieman innostumaan ja reagoimaan sähäkämmin. Toisaalta rauhallisen ja harkitsevan orin kanssa tarkkuutta ja huolellisuutta vaativat tehtävät sujuvat yleensä varsin mallikkaasti, sillä Dave ei lähes koskaan lähde itse hätiköimään, vaan luottaa siihen että ratsastaja tai ajaja hoitaa homman.


Sukutaulu

i. All-American Alaska DFC
fwb-ori, 164 cm, ruunikonkimo
ii. All-American Rocket
kwpn-ori, 163 cm, mustanruunikonkirjava
ie. Broadway Lights
fwb-tamma, 164 cm, ruunikonkimo
e. Different Humour 5318
fwb-tamma, 170 cm, mustanruunikko
ei. Different Sense
old-ori, 168 cm, ruunikko
ee. Ambivalent Ideal
fwb-tamma, 172 cm, musta

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole vielä jälkeläisiä


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges, vaativa valjakko

Dave kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso 5/7
Valjakkoajo taso 8/7

Saavutukset

31.10.2016 VV-II Virtuaalinen valjakkovarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa
(2 + 5 + 4 + 5 + 0 + 6 = 22p. VV-II - tilaisuus)

Muut sijoitukset
31.08.2016 VVJ-Cup 08/2016 vaativa yhdistetty yksilövaljakoille 3/95
28.08.2016 VVJ Keilakunkku finaali vaativa tarkkuuskoe, avoin hevosille 3/10