Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

White Andromeda

"Andromeda"

VH15-031-1183


suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikko, 166 cm
s. 13.11.2015

Kasvattaja Whitehall
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tomasz Siergriej,

Kuollut 6.4.2018

Whitehallin hiljaiselon päättäneestä kasvattimyynnistä bongasin Andromedan, joka sopi kuin nakutettu Hukkapuron hevoskatraaseen, sillä jostain syystä tallissa tuntui olevan jatkuva pula 2-polvisista koulutammoista. Energinen ja kauniisti liikkuva tammavarsa suhtautui ennakkoluulottomasti katsojiin, kun sitä esiteltiin ostajaehdokkaille ja olin hetkessä aivan myyty. Vaikka Andromeda olikin juuri sitä, mitä olin etsinyt jo kauan, harkitsin (tapojeni vastaisesti) ostopäätöstä melko pitkään, sillä viime aikona hevosmäärä tallissa oli taas kasvanut huimaa vauhtia ja omiakin varsoja oli loppuvuodeksi tulossa aivan tarpeeksi. Onneksi sain kuitenkin sovittua Narien kanssa kaupoista juuri viime hetkellä ennen kuin tammalle olisi ilmaantunut toinenkin ostaja. Vaikka pientä sekaannusta tamman kauppapapereiden kanssa sattuikin, lopulta kuitenkin Andromeda matkasi meille Hukkapuroon.

Andromedan kanssa pärjää varsin hyvin, kunhan osaa käyttää tiettyä herkkyyttä tamman käsittelyssä. Tammamaiseen tapaan Andromedan mielialat saattavat nimittäin ailahdella aivan tilanteen mukaan ja se mikä toimi eilen, ei välttämättä enää olekaan paras lähestymistapa huomenna. Vaikka välillä tämä epämääräisyys voikin koetella hermoja, ei Andromeda yleensä ole lähelläkään niitä tallin hankalimpia hevosia, vaan kiukkutuulellakin tamman kanssa selviää päivän perustoimista ilman kolhuja. Harjaaminen ja varustaminen sujuu Andromedan kanssa aivan rutiinilla, muta harvemmin tehtävät hoitotoimenpiteet saavat osakseen aluksi hieman epäluuloa. Samoin esimerkiksi eläinlääkäriin ja kengittäjään Andromeda suhtautuu kohteliaan varautuneesti.

Ratsuna Andromeda on hieman tuulella käyvä. Välillä se on aivan erinomaisen upea unelmaratsu, mutta välillä joukkoon sattuu myös niitä päivä, kun mikään ei suju ja suurimmat haasteet on jo suorana kulkemisessa ja tahdin säilyttämisessä – siis aivan perusjutuissa. Ratsastajalta vaaditaankin kärsivällisyyttä ja hyvää hevosenlukutaitoa. Välillä tarpeen on myös taito antaa periksi, sillä väkisin vääntämällä ei Andromedan kanssa mistään tule yhtään mitään. Onneksi suurimman osan ajasta Andromeda kuitenkin mukava ratsastettava, joka kuuntelee herkästi apuja, liikkuu energisesti ja elegantisti ja pyrkii tekemään parhaansa.


Sukutaulu

i. Passini White
fwb-ori, 170 cm, musta
KRJ-II
ii. Shapeshifter
fwb-ori, 167 cm, ruunikko
KRJ-II
ie. Dreamscape FIN
fwb-tamma, 169 cm, rautias
KTK-II, KRJ-II
e. White Cassiopeia
fwb-tamma, 166 cm, ruunikko
ei. Padarone Roit
fwb-ori, 169 cm, rautias
KRJ-III
ee. Downhill Disaster
fwb-tamma, 169 cm, rautias

Jälkeläiset


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Andromeda kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.12.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 22,75 + 20 + 8 = 97,75 p. KRJ-II - tilaisuus)


Päiväkirja

01.08.2017 - Uusi tarhakaveri

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Laidunkauden päätyttyä ja muutaman vanhemman hevosen poistuttua kesän aikana vihreämmille laitumille, oli pakko syynätä tallin tarhausjärjestystä uusiksi. Yleensä sitä sirkusta vältettiin viimeiseen asti, mutta aivan loputtomiin eivät Hukkapuronkaan tilat venyneet. Paperilla hevosten pyörittely tarhasta toiseen oli tietenkin helppoa kuin heinänteko, mutta todellisuudessa kukaan ei voinut tietää, miten esimerkiksi uusien tarhakaverien esittelyssä kävisi ennen kuin hevoset oikeasti pistettäisiin yhteen. Niinpä tämä päivä olikin erityisen hermoja raastava, sillä olimme päättäneet kokeilla miten Kenda ja Andromeda, molemmat jo varttuneempia siitostammoja, tulisivat toimeen keskenään. Kenda oli menettänyt kesän aikana tarhakaverinsa Sallin ja joutuessaan yksin tarhaan tammasta oli tullut hieman rauhaton. Andromeda sen sijaan oli tarhannut suuremmassa laumassa, johon oli nyt tarkoitus yhdistää muutama nuorempi hevonen ja tila alkoi käydä hieman ahtaaksi. Laumassa Andromeda oli aina ollut hieman syrjäänvetäytyvä, eikä tammasta oikein ollut nuorempien kavereiden leikkeihin ja telmimiseen, joten siirto rauhallisempaan ympäristöön saattoi sopia sille oikein hyvin.

Pari päivää tammat olivat saaneet jo viettää vierekkäisissä tarhoissa, kun vihdoin oli aika pistää kaverukset samojen aitojen sisälle. Sydän kurkussa seurasin, kuinka ensin Kenda ja sitten Andromeda vapautettiin tarhaan. Arvokkaat rouvat silmäilivät hetken toisiaan, mutta pian molempien keskittyminen kääntyi omiin heinäkasoihinsa, eikä draamasta ollut tietoakaan. Tämän jälkeen tammojen vahtiminen olikin varsin puuduttavaa hommaa, sillä muutamaa vilkaisua lukuun ottamatta kaksikko ei juurikaan kiinnittänyt huomiota toisiinsa. Tätä jääkautta kesti lähes viikon, kunnes eräänä iltana yksi tallitytöistämme bongasi tammat rapsuttelemasta toisiaan. Vaikuttaakin siltä, että lopulta Kendasta ja Andromedasta tuli oikein sopivat tarhakaverukset.