Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Santa Cruz Wolf

"Krasti"

VH15-031-1051


suomalainen puoliverinen, ori
ruunikko, 170 cm
s. 10.10.2015

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © SL,

Kuollut 29.08.2017

Raamikas Krasti on varsin lempeä jättiläinen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Ori tunnistaa kyllä auktoriteetit ja kunnioittaa niitä, mutta lepsumman käsittelijän kanssa se alkaa helposti testata rajojaan. Esimerkiksi taluttaessa saakin olla tarkkana, ettei päästä Krastia keulimaan yhtään edelle, ellei halua pian roikkua höyryveturimaisesti puksuttavan orin perässä tämän päättäessä lähteä tutkimaan tallipihaa. Kunhan asenne on kohdallaan ja itsevarmuutta löytyy, on Krasti varsin kultainen nallekarhu, jonka kanssa on mukava työskennellä.

Hoidettaessa Krastin kanssa saa aina olla hieman varovainen, sillä orilla on hieman hankaluuksia malttaa seisoa paikoillaan ja varsinkin karsinassa steppailevan orin jalkoihin on helppo jäädä. Niinpä Krasti onkin parasta pistää kiinni ja mieluiten vielä käytävälle tai pesuboksiin, missä se on hieman rauhallisempi kuin karsinassa. Perushoitotoimenpiteet sujuvat Krastin kanssa hyvin, eikä varustamisessakaan ole ongelmaa. Orin on tottunut hyvin jopa siihen, että satulaa ja suitsia laitettaessa lyhyimmät hoitajat voivat käyttää pientä jakkaraa apunaan.

Selästä käsin Krasti tuntuu helposti suurelta ja kankealta kuin valtamerilaiva. Varsinkin aluksi Krastin kanssa saakin keskittyä toden teolla siihen, että ori taipuu kunnolla ja käyttää takaosaansa aktiivisesti, eikä veny liian pitkäksi. Krasti vaatii varsin perusteelliset alkuverryttelyt, mutta kunhan orin on saanut kuulolle ja liikkeelle, on sen kanssa varsin helppo jatkaa työskentelyä. Krastilta löytyy voimaa tehdä vaikeimmatkin liikkeet, mutta jos treenit kestävät pitkään, väsähtää ori varsin helposti, jolloin koko pakka leviää, eikä mikään enää suju. Niinpä Krastin kanssa saakin suunnitella tarkkaan, ettei treenit veny liian pitkiksi.

Kilpailuissa Krasti uhkuu itsevarmuutta ja orimaista asennetta. Tärkeää onkin saada käännettyä mahtipontinen esiintyminen eduksi radalle, mutta riskinä myös on, että Krasti onnistuu väsyttämään itsensä turhalla sähläämisellä jo ennen rataa. Niinpä Krastin kanssa on todella tärkeää suunnitella valmistautuminen ja verryttelyt niin, että orista saa mahdollisimman paljon irti vielä radalla.


Sukutaulu

i. Sokerikuun Cruzeta
hann-ori, 167 cm, tummanruunikko
KRJ-III
ii. Damaskos
hann-ori, 167 cm, ruunikko
ie. Frei Malz
hann-tamma, 170 cm, tummanruunikko
e. Paloma Wolf
fwb-tamma, 165 cm, ruunikko
KRJ-I
ei. Plastoned
fwb-ori, 168 cm, ruunikko
KRJ-I
ee. Hildegard Judi
holst-tamma, 166 cm, ruunikko
KRJ-I

Jälkeläiset

Mungojerrie Wolf
fwb-ori
s.26.03.2016
e. Céline Wolf
KRJ-II
Archie Wolf
fwb-ori
s.19.03.2016
e. White Andromeda

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Krasti kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.01.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
6 + 40 + 22,5 + 20 + 5 = 93,5 p. KRJ-II - tilaisuus)