Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Valiant Blueberry Stars

"Blue"

VH14-031-0846


suomalainen puoliverinen, ori
tummanruunikko, 168 cm
s. 16.08.2014

Kasvattaja Valiant Warmbloods
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 5.4.2018

Blue on hyvin käytännöllinen hevonen, joka ei tuhlaa energiaansa mihinkään turhaan. Se tekee kyllä kaiken mitä pyydetään, mutta ei yhtään enempää ja niinpä orin kanssa välillä saakin vääntää pienimmänkin asian rautalangasta, jotta sen saisi toimimaan. Blueta voisikin kuvailla omalla tapaa näsäviisaaksi pilkunviilaajaksi, sillä ori varmasti tietää, mitä siltä odotetaan, mutta mitään ei tapahdu, ennen kuin sille toimitetaan selkeät ohjeet. Bluesta löytyy myös ilkikurinen ja jopa vähän inhottava puoli, sillä laumassa ori ottaa helposti silmätikukseen heikompia hevosia, eikä anna näille hetkenkään rauhaa. Niinpä orin kanssa onkin tultu siihen tulokseen, että parasta on viettää tarha-ajat yksin.

Ihmisten kanssa Blue käyttäytyy lähtökohtaisesti hyvin ja perus hoitotoimenpiteet sujuvat, ellei hoitaja ala turhaan jännittää tai hermoilla. Väistämisen, jalkojen nostamisen yms. kohdalla Bluen kanssa saa olla hyvin päättäväinen, sillä ori ei varmasti liikahda mihinkään, jos sitä ei osaa komentaa tarpeeksi jämäkästi. Yleensä kokeneilla hevosihmisillä ei kuitenkaan ole Bluen kanssa mitään ongelmia, sillä ori kyllä kunnioittaa asiansa osaavia ihmisiä ja käyttäytyy varsin korrektisti esimerkiksi kengittäjän ja eläinlääkärin käsittelyssä.

Ratsuna Blue ei ole millään tavalla helpoimmasta päästä, sillä se vaatii hyvin selkeät ja tarkat avut ja ratsastajan, joka tietää tasan tarkkaan, mitä ollaan tekemässä. Kyse ei ole siitä, etteikö Blue varmasti tietäisi, mitä siltä odotetaan, mutta ori menee mielellään sieltä, missä aita on matalin ja tekee vain sen, mitä ratsastaja osaa siltä pyytää. Näsäviisas Blue osaakin olla varsin kinkkinen tapaus ennen kuin sen kanssa oppii toimimaan ja siltä oppii vaatimaan tarpeeksi tasokasta suorittamista. Blue nimittäin on todella hieno ja osaava kouluratsu, kunhan sen saa vakuuttumaan siitä, että selässä ollaan ihan tosissaan ja syytä olisi esiintyä parhaalla mahdollisella tasolla.


Sukutaulu

i. Lucky Legend
fwb-ori, 172 cm, musta
ii. Blue Legend evm
fwb-ori, 172 cm, kimo
ie. Lucky Lightning evm
fwb-tamma, 167 cm, musta
e. Preiselbeere
fwb-tamma, 166 cm, tummanruunikko
ei. Snöbär evm
swb-ori, 165 cm, tummanruunikko
ee. Melkerin evm
hann-tamma, 166 cm, punaruunikko


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Blue kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.11.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 20 + 20 + 5 = 92 p. KRJ-II - tilaisuus)