Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Suprant Tequila

"Tequila"

VH14-031-1031


suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikonkimo, 162 cm
s. 03.10.2014

Kasvattaja Suprant
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-I, KRJ-I, VPVL-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tiia Tahvanainen,

Kuollut 20.5.2018

Kun ottaa Tequilan ratsukseen, ei ikinä voi olla aivan varma siitä, miten päivä tulee päättymään. Hyvänä päivänä Tequilan kanssa voitetaan näyttelyt, kahmitaan kouluradoilta sinivalkoiset ruusukkeet ja valloitetaan maailma, kun taas huonona päivänä tamma muistuttaa enemmän kamelia kuin kilparatsuja ja saa olla varma, että jotain hajoaa. Yhdestä asiasta voi kuitenkin aina olla täysin varma – Tequila ei jätä ketään kylmäksi, vaan aina on tarjolla vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tequila kerää itseensä helposti energiaa, eikä tamman tarvitse seistä kuin yksi ylimääräinen vapaapäivä, kun jo tuntuu siltä, että tallissa on yhden Tequilan sijasta ainakin viisi kimoa tammaa. Niinpä Tequila ei paljoa lomaile.

Vaikka välillä voisikin kuvitella muuta, Tequila nauttii harjaustuokioista täysin rinnoin. Mielikuvituksellinen ja hieman kärsimätön tamma saattaa kuitenkin keksiä, jotain hauskaa (tai ”hauskaa”) hoitajan mielen virkistämiseksi. Varsinkin niinä päivinä, jolloin Tequilassa riittää virtaa, potkii tamma vesiämpärit kumoon, tallikäytävällä roikkuvat loimet, kiskoo suitset solmuun, heittelee harjat ympäri karsinaa ja tietenkin samalla touhutessaan astuu hoitajan varpaille ja liiskaa tämän takapuolellaan seinään. Tällaisina päivinä onkin parasta laskea kymmeneen ja vannoa pyhästi, ettei annan Tequilalle vapaapäivää taas hetkeen.

Kuten jo sanottu, Tequilalla on varsin rajaton mielikuvitus. Niinpä koskaan ei voi tietää, mistä sapelihammastiikerit tai pienet vihreät miehet hyökkäävät. Niinpä tutuista tutuimmatkin kulmat voivat muuttua yhtäkkiä pelottavaksi viidakoksi ja silloin ei Tequilan mielestä auta muu kuin ottaa jalat alleen. Mitä enemmän tammalla on energiaa, sitä enemmän vihreät miehet tammaa tuntuvat piinaavan, joten Tequila onkin parasta juoksuttaa nopeasti ennen ratsastuksen aloitusta. Kun pahimmat höyryt on päästelty, tulee tammasta yllättävän säyseä ja kuuliainen ratsu. Tamman kanssa on helppo työskennellä ja siitä huokuva loputon energia, muuttuu liikkeissä uskomattomaksi lennokkuudeksi ja voimakkuudeksi.

Kilpailuissa käymisen voisi kuvitella täyttävän kaikki katastrofin ainekset Tequilan kanssa. Pitkät tylsät automatkat yhdistettynä vieraaseen ympäristöön ja jännittävään tunnelmaan ovat omiaan virittämään Tequilan aivan uudelle tasolle. Tamma osaa kyllä pistää kisahoitajansa koville säikkymällä, loikkimalla ja muuten riehumalla. Kuitenkin saadessaan ratsastajan selkäänsä muuttuu Tequila varsin ammattimaiseksi kouluratsuksi, joka pistää radalla parastaan ja kuuntelee herkeämättä ratsastajaansa. Ei ole kuitenkaan ennenkuulumatonta, että ratsastajan keskittymisen herpaannuttua on radalta poistuttu kouluradat säleinä kukkapuska hampaiden välissä…


Sukutaulu

i. Daniel
fwb-ori, 165 cm, musta
VIR MVA Ch, VSN National Champion, KTK-I
ii. Defekt DÄR
swb-ori, 156 cm, ruunikko
YLA2, KRJ-III
iii. Died In Your Arms
swb-ori, 153 cm, ruunikko
YLA3, KRJ-II
iie. Bye Beautiful '68
swb-tamma, 166 cm, ruunikko
YLA2, KRJ-II
ie. Delicate Cecilia
fwb-tamma, 165 cm, tummanruunikko
iei. Rudolph II
holst-ori, 167 cm, musta
iee. Cathael Lisa
fwb-tamma, 161 cm, ruunikko
e. Sateen Integra
trak-tamma, 161 cm, kimo
KTK-I
ei. Psychobill Rock
trak-ori, 166 cm, ruunikko
KRJ-I, YLA3, vTOK***
eii. Skyé
trak-ori, 167 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Schizophrenic
trak-tamma, 165 cm, tummanruunikko
KRJ-III
ee. 8r Lay Lady Lay
trak-tamma, 165 cm, kimo
eei. Skyé
trak-ori, 167 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Rock&Rob
trak-tamma, 161 cm, kimo

Jälkeläiset

Sangrita Wolf
fwb-tamma
s.20.02.2015
i. Enzo
KTK-III, KRJ-I, KV-II
Wolf's Junior Man
fwb-ori
s.24.12.2014
i. Jungle Man
Rocket Queen Wolf
fwb-tamma
s.09.09.2017
i. Rockabilly Wolf
KRJ-II

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

Tequila kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

31.10.2014 Kantakirjattu I-palkinnolla
(19 p. + 18 p. + 22 p. + 21 p. = 80 p. - tilaisuus) vanhoilla kuvilla

20.12.2015 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 21,25 + 20 + 13,5 = 101,75 p. / KRJ-I - tilaisuus)

20.11.2017 VPVL-II palkinto Virtuaalisten puoliveristen laatuarvostelun koetilaisuudessa
15+40+14,5+23+18+11=121,5 - VPVL-II - tilaisuus)


Päiväkirja

05.12.2014 - Loppuvuoden kuulumisia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Ei ole varmaan ollut päivääkään, ettei Tequila olisi aiheuttanut jonkinlaista hässäkkää meillä Hukkapurossa. Tamma on onnistunut pureskelemaan loimensa, heittelemään harjansa pitkin tallikäytävää, saamaan ilmat pihalle ratsuttajaltamme Andreakselta ja tietenkin aiheuttamaan monta sydämentykytystä ja elämän vilistämistä silmien ohi, kun joku kivi-paperi-sakset -pelin hävittyään on tamman selkään päätynyt.

Kun Tequila muutti Hukkapuroon, teimme tietenkin sen virheen, josta tamman kasvattaja oli meitä varoitellut. Annoimme tammalle muutaman vapaapäivän, joiden aikana tamma sai kotiutua ja ”rauhoittua”, eikä sitä juuri pistetty töihin, vaan lähinnä annettiin sen vain tarhailla rauhassa. Tästä hyvästä meillä olikin tallissa parin päivän jälkeen varsinainen elosalama, jonka taltuttamiseen tarvittiin monen tunnin hikitreenit, joiden vatsalihakseni eivät ole vieläkään aivan palautuneet. Tämän jälkeen on Tequila saanutkin työskennellä niska limassa päivittäin, jotta tamma ei pääse keräämään aivan yhtä paljon energiaa enää uudestaan.

Nyt joulun lähestyttyä on kilpailurintamalla hieman hiljentynyt, joten olemme ehtineet tamman kanssa rauhassa tutustua ilman hirveää kiirettä. Jollain kierolla tavalla olen erittäin kiintynyt tammaan ja treenimme sujuvatkin päivä päivältä paremmin. Tamman kanssa tavoitteena on kilpailla porrastetuissa aina huipputasolle asti ja suunnata sitten KRJ:n laatuarvosteluihin ja tämä tavoite on mielessämme kirkkaana treeneistä toiseen.

03.02.2015 - Alkuvuoden kuulumisia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Elo Tequilan kanssa on pikkuhiljaa tasaantunut, kun olemme oppineet tuntemaan tamman metkut, eikä neiti ole enää päässyt yllättämään meitä aivan yksinkertaisimmilla tempuillaan. Andreas tosin pääsi parin päivän sairaslomalle vuoden alussa Tequilan tehtyä pyytämättä ja yllättäen äkkikäännöksen kesken lisätyn laukan harjoittelemisen niin, että miespolo kolautti jalkansa maneesin seinään ja nyrjäytti nilkkansa. Voitte kuvitella, kuinka helppoa tamma Andreaksen saalistaa kiinni, kun peltimaneesi tuntui kaikuvan ikuisuuden kolauksen jälkeen. Joskus epäilen, että tammalla on jotain erityisesti Andreasta vastaan..

Tequilan kanssa olemme edenneet kisakentillä ja Prix St. Georges luokkaan ja käyneet muutaman kerran kokeilemassa myös Intermediate I:n suorittamista. Töitä Grand Prix-tasolle pääsemisen eteen on edelleen tehtävä, mutta olen varma, että pääsemme sinne asti Tequilan kanssa jonain päivänä. Jonkinlainen kisatauko on luvassa, kun astutamme Tequilan ensimmäistä kertaa helmikuun lopulla. Varsan isä on vielä avoin kysymys, mutta jos sopivia ehdokkaita tähän hätään ei löydy, on oma Chipimme aina yksi vaihtoehdoista. Tequilan ja Chipn varsa olisi luonteeltaan varmasti yksi suurimmista maanvaivoista, mutta ainakin varsalla olisi hyvät eväät porrastetuille kouluradoille…

19.03.2015 - Kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Mirks

Otterley ja hänen puoliveri tammansa Tequila olivat jo maneesissa ravailemassa kun saavuin paikalle. Näin heti että, ratsukko oli jo lämmitellyt jonkin aikaa. Tamma liikkui jo sutjakkaasti eteenpäin ja Otterleyllä oli hyvä tuntuma siihen. Pyysinkin Otterleytä seuraavaksi tulemaan pitkät sivut kootussa ravissa ja tekemään lyhyille sivuille pääty-ympyrät lisätyssä ravissa. Teimme tätä tehtävää jonkin aikaa ja seurasin miten ratsukko selviytyisi. Otterley sai koottua hienosti Tequilan kokoon ja pitkänsivun ravi pätkät näyttivät oikein hyviltä. Lisätty ravi pääty-ympyröillä olikin vähän kömpelömmän näköistä joten pyysin Otterleytä kiinnittämään niihin erityisesti huomiota. Seuraavat ympyrät näyttivätkin jo paremmilta ja tamma askelsi suurin askelin lisättyä ravia.

Nyt kun oltiin saatu ravi toimimaan pyysin tekemään samat asiat, mutta laukassa. Lisäksi pitkällä sivulla kootun laukan lisäksi tehtäisiin 6 peräkkäkkäistä laukanvaihtoa joka askeleella. Aluksi laukanvaihdoissa oli vähän ongelmia, Tequila ei vaihtanut laukkaa mielellään joka askeleella vaan teki sen mielummin parin askeleen välein. Pyysin Otterleytä antamaan viellä vähän selkeämmät avut laukanvaihtoihin. Parin huonon kierroksen jälkeen laukan vaihdot alkoivatkin näyttää loistavilta. Pääty-ympyrät sujuivatkin jo alusta asti hyvin. Tamma innostui jopa niistä vähän liikaa ja pukitti yhden ympyrän aikana. Otterley piti kuitenkin hyvin tasapainonsa ja oikeastaan vain nauroi tamman pukitukselle. Valmennuksen lopuksi mentiin viellä pitkät loppuravit jonka jälkeen käyntiä pitkin ohjin. Oli hienoa valmentaa tätä ratsukkoa, Tequila on oikein kaunis ja hieno liikkeinen tamma. Otterley taas ratsasti todella hyvin ja selvästikkin tunsi hevosensa.