Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Sangrita Wolf

"Anki"

VH15-031-0262


suomalainen puoliverinen, tamma
kimo, 164 cm
s. 20.02.2015

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KTK-III, KRJ-I, KV-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © SN,

Kuollut 29.08.2017

Ankin vanhempien luonteenpiirteiden summasta olisi voinut tulla oikeastaan mitä tahansa, joten onneksi siinä lotossa kävi lopulta ihan hyvin. Anki nimittäin on pääpiirteittäin pirteä ja positiivinen hevonen, jolla on loistava työmoraali ja muutenkin hyvä asenne, mitä tahansa se tekee. Toki välillä Ankinkin osaa räiskäytellä tammamaisia piirteitään ja huonoimpina päivinä tuntuukin siltä, että tamma olisi parasta jättää omaan rauhaan tarhaansa. Näitä päiviä kuitenkin on hyvin harvoin.

Anki on helppo, joskin hieman levoton hoidettava. Tamma ei kovin pitkiä aikoja malta odottaa paikallaan, vaan se alkaa pyöriskellä ja puuhailla omiaan saattaen välillä epähuomiossa unohtaa hoitajansa. Niinpä tamman kanssa saakin olla tarkkana, vaikka hampaita tai kavioita ei tarvitsekaan keskittyä väistelemään. Satuloidessa Anki saattaa olla hieman herkkänahkainen ja satulointi tamman kanssa onkin tehtävä mahdollisimman rauhallisesti ja hellästi. Suitsiminen Ankin kanssa sujuu helpommin.

Ratsastettaessa Anki on melko herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Se nauttii todella paljon työnteosta ja pyrkiikin aina parhaaseensa. Tamma on nopea oppimaan ja sen kanssa saakin olla koko ajan tarkkana, ettei se innostuessaan ala ennakoida ja unohda kuunnella ratsastajaansa. Esimerkiksi laukanvaihdot ovat tamman kanssa tehtävä, jota pitää varioida mahdollisimman paljon, sillä niissä tamma lähtee mielellään touhottamaan oman mielensä mukaan sillä tavalla kuin muistaa, että ne on tehty.

Kilpailuissa Anki on innostuksissaan varsinainen sählä, joka hyörii ja pyörii ja keskittyy kaikkeen muuhun paitsi olennaiseen. Tammalla on myös maaginen kyky joko sotkea tai satuttaa itsensä juuri ennen h-hetkeä, joten välillä tuntuu, että Anki olisi parasta paketoida korvista hännänpäähän johonkin kokovartalosuojaan, jotta tamma säilyy edustavana radalle asti. Vasta, kun Anki saa ratsastajan selkäänsä, on mahdollista alkaa keksittyä suoritukseen ja tamman tapaturma-alttius vähenee.


Sukutaulu

i. Enzo
old-ori, 169 cm, rautias
KRJ-I, KTK-II, YLA1
ii. Umberto
old-ori, 168 cm, rautias
KRJ-III, KTK-II
iii. Vittorio
old-ori, 168 cm, rautias
KRJ-III, KTK-II
iiii. Vittore
old-ori, 168 cm, rautias
iiie. Rebelle
old-tamma, 167 cm, ruunikko
iie. Honeyblond
old-tamma, 166 cm, rautias
KRJ-III, KTK-II
iiei. Charlemange
old-ori, 170 cm, rautias
iiee. Blondie
old-tamma, 165 cm, rautias
ie. Genova
old-tamma, 169 cm, mustanruunikko
KRJ-III, KTK-III
iei. Tino
old-ori, 172 cm, rautias
KRJ-III, KTK-III
ieii. Glow
old-ori, 172 cm, ruunikko
ieie. Lorelei
old-tamma, 166 cm, musta
iee. Greta
old-tamma, 168 cm, musta
KRJ-III, KTK-III
ieei. Alfonso
old-ori, 169 cm, musta
ieee. Gerde
old-tamma, 168 cm, ruunikko
e. Suprant Tequila
fwb-tamma, 162 cm, ruunikonkimo
KTK-I, KRJ-I, VPVL-II
ei. Daniel
fwb-ori, 165 cm, musta
VIR MVA Ch, VSN National Champion, KTK-I
eii. Defekt DÄR
swb-ori, 156 cm, ruunikko
YLA2, KRJ-III
eiii. Died In Your Arms
swb-ori, 153 cm, ruunikko
YLA3, KRJ-II
eiie. Bye Beautiful '68
swb-tamma, 166 cm, ruunikko
YLA2, KRJ-II
eie. Delicate Cecilia
fwb-tamma, 165 cm, tummanruunikko
eiei. Rudolph II
holst-ori, 167 cm, musta
eiee. Cathael Lisa
fwb-tamma, 161 cm, ruunikko
ee. Sateen Integra
trak-tamma, 161 cm, kimo
KTK-I
eei. Psychobill Rock
trak-ori, 166 cm, ruunikko
KRJ-I, YLA3, vTOK***
eeii. Skyé
trak-ori, 167 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II
eeie. Schizophrenic
trak-tamma, 165 cm, tummanruunikko
KRJ-III
eee. 8r Lay Lady Lay
trak-tamma, 165 cm, kimo
eeei. Skyé
trak-ori, 167 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-II
eeee. Rock&Rob
trak-tamma, 161 cm, kimo

Jälkeläiset

Wolf's Mimosa
fwb-tamma
s.10.07.2015
i. Porthaon
KHw Sanguinaria
awb-tamma
s.11.04.2016
i. Elgwir Saracen ox

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Anki kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.07.2015 Kantakirjattu III-palkinnolla
(16 + 17 + 17 + 14 = 64p. - tilaisuus)

20.07.2015 KV-II nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa
(Rakenne: 8 Käynti: 3 Ravi: 1 Laukka: 2 Lisäpisteet: 0 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 12,5, Yhteensä: 34,5p - tilaisuus)

15.03.2017 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
5 + 40 + 25 + 20 + 11,5 = 101,5 p. / KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

13.09.2016 - Elina ratsastaa Ankilla

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Tänään olin pyytänyt jo pitkään hevosen selkään haikaillutta ystävääni Elinaa ratsastamaan Ankilla. Elina oli ratsastajana kokenut, mutta viimeisimmän vuokrahevosen jälkeen taukoa oli kertynyt jo useamman vuoden, joten luovutin Ankin ohjat tälle luottavaisena, mutta silti hieman jännittyneenä. Tallissa Anki oli käyttäytynyt onneksi varsin hyvin ja Elina oli selviytynyt tamman kanssa ongelmitta, joten odotin ratsastustuokiota sujuva aivan yhtä hyvin. Annettuani vielä viimehetken vinkin: ”Se on reipas, mutta kiltti. Älä säikähdä vauhtia”, siirryin seuraamaan maneesin katsomoon, kuinka Elina kapusi ketterästi Ankin selkään. ”Aloita ihan rauhassa vaan ympyröillä ja volteilla ja testaile kanssa siirtymisiä”, ohjeistin ja sain vastaukseksi keskittynyttä joojookyllämätiedän-mutinaa, kun Elina antoi Ankin tunnustellen kävellä muutaman kierroksen maneesin ympäri. Elina vaikutti itsevarmalta heti aloittaessaan työskentelyn Ankin kanssa. Verryttelyjen jälkeen ratsukko näytti toimivan hyvin yhdessä, eikä minulla ollutkaan paljoa sanottavaa. ”Miltäs nyt tuntuu?”, kysyin kun Elina otti pienen huilin laukkapätkien jälkeen. ”Tää on ihan huikea, vaikka vähän herkkä vissiin ennakoimaan”, Elina vastasi iloisesti. ”Joo, sille saa olla tarvittaessa aika tiukka, jos se meinaa sooloilla. Hyvältä kuitenkin näyttää”, kannustin ja päästin parivaljakon jatkamaan harjoituksiaan. Vaikutti siltä, että Elina yritti parhaansa, mutta mitä enemmän Anki innostui, sitä enemmän se päätti esitellä osaamistaan ratsastajasta välittämättä. ”Tää meinas opettaa mut ilmeisesti kunnon kouluratsastajaks”, Elina nauroi, kun oli aika lopettaa. Elina näytti tyytyväiseltä, mutta hieman väsyneeltä laskeutuessaan alas Ankin selästä. Lupasin että Elina pääsisi vielä uudestaankin Ankin selkään. Päätimme sopiakin heti seuraavasta kerrasta, kunhan olimme vieneet Ankin talliin ja hoitaneet tamman kuntoon.

20.02.2017 - Kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Cannabia

Saavuin maneesiin jossa minua oli vastassa Otterley kauniin kimon tamman Sangrita Wolfin kanssa. Alkuverryttelyissä Anki tuntui olevan hieman tahmean oloinen, mutta alkoi vertymään nopeasti. Aloitimme laukkatyöskentelystä, jotta tamma saataisiin herätettyä oikein kunnolla. Ensin olivat vuorossa laukkalisäykset, jotka lähtivät muutaman toiston jälkeen lähes lapasesta – niin sanoakseni. Anki innostui todella. Sen jälkeen halusin nähdä muutamia laukanvaihtosarjoja joka askeleessa ja joka toisessa askeleessa. Ei mennyt kauaakaan kun Anki alkoi ennakoida tehtäviä, joten vaihdettiin loppuajaksi ravityöskentelyyn. Ravissa tehtiin ensin hieman avo- ja sulkutaivutuksia, joista siirryttiin lisättyyn raviin ja lopuksi vielä himan koottuja askeleita eli passage. Anki oli koko tunnin hyvin elastinen ja innokas (alkua lukuun ottamatta), hieman turhaa ennakointia oli laukkatehtävien kanssa. Kokolailla oli kuitenkin ehjä ja kiva suoritus eri tehtävissä.