Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Polar Bear DFC

"Nalle"

VH15-031-1277


suomalainen puoliverinen, ori
ruunikko, 167 cm
s. 02.12.2015

Kasvattaja Defective
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Kasvattaja,

Kuollut 29.08.2017

Defectiven omistaja Ciara vasta esitteli tulevia kasvattisuunnitelmiaan, kun paperilta silmiini osui yhdistelmä, joka oli pakko saada. Vaikka varsan suku olikin melko tuntematonta, olin päässyt Defectivessä tutustumaan sekä varsan isään että emään ja olin varma, että yhdistelmästä tulisi loistava. Ainakin paperilla varsalla nimittäin voisi olla potentiaalia aina Grand Prix luokkiin asti ja jalostuskäytössä sille olisi varmasti tulevaisuudessa kysyntää. Niinpä kaupat tehtiinkin hieman riskialtiisti jo kuukausi ennen varsan syntymää ja ennen kuin varsa edes virallisesti päätyi myyntiin. Kun varsa sai jo ennen syntymäänsä papereissa lempinimen Nalle, alkoi siitä odotuksissa muotoutua letkeän lupsakka halikaveri. Maailmankaikkeus päätti selvästi kostaa yli-innokkuutemme, sillä Nallesta tuli lopulta kaikkea muuta kuin leppoisa. Sentään ori kuitenkin häikäisee kouluradoilla, joten pienet ongelmat käsittelyssä annettaneen anteeksi.

Ehkä voikin siis jo arvata, ettei Nalle ole käsiteltäessä mistään helpoimmasta päästä. Orilla on egoa, kokoa ja tulista luonnetta, jota se ei todellakaan arastele näyttää. Niinpä Nallea käsittelevät vain luotetuimmat ja kokeneimmat tallityöntekijät. Ei Nalle missään nimessä ilkeä tai vihainen ole, mutta välillä vaaratilanteita syntyy ison hevosen kohkatessa orimaisella tarmolla ympäriinsä. On siis selvää, että Nalle on pidettävä kiinni kaikkien hoitotoimenpiteiden ajan. Lienee turhaa edes sanoa, ettei ori lukeudu eläinlääkärin tai kengittäjän suosikkiasiakkaisiin.

Ellei Nalle olisi väläytellyt loistavaa kapasiteettiaan heti ratsukoulutuksen alusta alkaen, olisi ori varmasti saanut lähteä paluupostilla Defectiveen heti kättelyssä. Onneksi päätin kuitenkin pitää pääni, sillä nykyään Nalle on ratsu vailla vertaa. Orin selässä todella tuntee hevosen voiman ja luonteen ja vaatii ehkä tietynlaista persoonaa, jotta siitä osaa nauttia. Nallen kanssa ratsastaja saakin olla itse rohkea ja välillä varsin jämäkkä, sillä tätä ratsua ei saa varmasti taipumaan tahtoonsa vain ujosti kyselemällä. Nalle taitaa kuitenkin kaikki kouluradan kiemurat, jotka parhaimmillaan tuntuvat orin selässä aivan lasten leikiltä yhteistyön osuessa kohdalleen.

Jos hoitajalta kysytään, on Nallen kanssa kilpailupaikalla selviytyminen kuin pahimmasta painajaisesta. Ori ei nimittäin turhia säästele, vaan käyttää varmasti jokaisen tilaisuuden uhitellakseen toisille oreille ja ruunille tai herättääkseen tammojen huomion. Ratsastajan kannalta Nallen kanssa kilpailut ovat kuitenkin melko lailla toisesta ääripäästä, sillä varsinkin radalla Nalle on täysin elementissään saadessaan esiintyä yleisölle ja liidellä tehtävästä toiseen. Kunhan ratsastajan saa kammettua Nallen selkään kilpailupaikalla, muuttuu ori hetkessä keskittyneeksi – aivan ammattiurheilijaksi. Niinpä kotona ollaankin totuttu siihen, että Nalle tuo kotiin pokaalit ja ruusukkeet.


Sukutaulu

i. Iceman AD
dwb-ori, 166 cm, ruunikko
KRJ-III
ii. Koldere End Dig evm
dwb-ori, 167 cm, punaruunikko
ie. Shadrala AD evm
dwb-tamma, 163 cm, mustanruunikko
e. Dancing Rain Away
fwb-tamma, 167 cm, musta
ei. Dancing Shamrock evm
hann-ori, 168 cm, musta
ee. Dancing Alina evm, 159 cm, rautias

Jälkeläiset

Ramya Polaroid
fwb-ori
s.09.03.2016
e. Sakina TAL ox
Kangarooby Wolf
fwb-tamma
s.13.04.2016
e. Gardenia ABG

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Nalle kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.01.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
6,5 + 40 + 20 + 20 + 4 = 90,5 p. KRJ-II - tilaisuus)