Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Poem's Pernilla

"Pernilla"

VH14-031-0310


suomalainen puoliverinen, tamma
ruunikko, 169 cm
s. 13.03.2014

Kasvattaja Poem's Warmbloods
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Macarthur Warmblood Stud,

Kuollut 5.1.2019

Pernillan historia on varsin värikäs, sillä se on kiertänyt kodista kotiin elämänsä aikana. Meille Hukkapuroon tamma päätyi myyntitalli Alegren kautta, kuten moni muukin potentiaalinen, mutta hieman unohduksiin jäänyt helmi. Ilmeisesti Pernillasta oli alun alkaen suunniteltu este- tai kenttähevosta, mutta tamman pää ei oikein kestänyt hyppäämistä etenkään kilpailutilanteessa. Niinpä tamma oli saanut jo tuomion, ettei siitä koskaan tulisi kunnon kilparatsua ja huonojen hermojen takia tammaa ei haluttu käyttää edes jalostukseen. Kun Pernillan kanssa alettiin keskittyä enemmän kouluratsastukseen, alkoi tamman todellinen potentiaali kuitenkin valjeta. Uuden oppiminen kävi tammalta aivan leikiten ja pikkuhiljaa se nostikin tasoaan aina Grand Prix luokkiin asti. Toki tamman suvusta löytyy kauempaa myös tunnettuja kouluvaikuttajia, joten aivan puskista tamman potentiaali ei tullut, vaikkei kukaan uskaltanutkaan odottaa tamman nousevan näin korkealle tasolle. Kouluratsastuksessa kilpailutilanteetkaan eivät olleet Pernillalle yhtä stressaavia ja ahdistavia, vaan tamma menestyi hyvin isommissakin kilpailuissa. Niinpä tammasta tulikin aivan täyspäiväinen kouluratsu ja myös siitostamman ura sai jälleen vihreää valoa.

Pernilla on lempeä, mutta hieman arka tamma, jolla kestää aikansa löytää luottamus uusien ihmisten kanssa. Epävarmana Pernilla sulkeutuu helposti kuoreensa ja saattaa jopa olla hieman puolustuskannalla, mutta rauhallinen käsittelijä saa tamman lopulta rentoutumaan varsin nopeasti. Hätiköinti ja turha painostaminen saa Pernillan menemään entistä enemmän lukkoon ja kun tamman kanssa saa napit vastakkain, menee tilanteen purkamiseen ja rauhoittamiseen aikaa. Niinpä Pernilla ei olekaan aivan jokaisen hevonen, vaan tamman kanssa on oltava valmis käyttämään aikaa hyvän suhteen luomiseen.

Ratsuna Pernilla ei ole aivan yhtä ennakkoluuloinen ja vieraammankin ratsastajan kanssa se toimii varsin hyvin. Tammalla on kuitenkin varsin helposti horjuva itsetunto ja se vaatiikin ratsastajalta paljon kannustusta varsinkin aluksi, kun ratsastajan tavat eivät ole tammalle vielä kovin tutut. Pernilla on äärettömän miellyttämisenhaluinen ja pyrkii aina tekemään parhaansa ja tamma selvästi harmistuu, jos ei ymmärrä, mitä siltä pyydetään. Niinpä ratsastajan onkin oltava varsinkin aluksi hyvin selkeä apujensa kanssa. Kun Pernillan kanssa sitten tulee onnistumisia, pääsee tamman kanssa varsin helposti positiiviseen kierteeseen, jossa onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja tamman itsetunto kohoaa aivan silmissä. Tässä hyvässä flow-tilassa Pernillan kanssa voikin tehdä melkein mitä vaan, mutta samalla on syytä pitää maltti matkassa, sillä ei tarvitse olla isokaan virhe, joka taas pudottaa tamman monta askelta taaksepäin. Pernilla ei siis todellakaan ole mikään maailman suoritusvarmin hevonen, mutta tutun ja yhteensopivan ratsastajan kanssa Pernilla pärjää kyllä aivan korkeimmallakin tasolla.


Sukutaulu

i. Poem's Dictator
a-trak-ori, 170 cm, mustanruunikko
ii. Infernal Elite SIN
a-trak-ori, 169 cm, mustanruunikko
iii. Lawrence JFL xx
xx-ori, 169 cm, ruunikko
iie. Waldnymphe
trak-tamma, 168 cm, musta
ie. Revania SIN
trak-tamma, 167 cm, ruunikko
iei. Indigo F
trak-ori, 170 cm, tummanruunikko
iee. Serenade F
trak-tamma, 169 cm, punaruunikko
e. Realistica SWA
holst-tamma, 169 cm, ruunikko
YLA3
ei. Gawain GER
holst-ori, 170 cm, tummanruunikko
ERJ-I, YLA2
eii. Mournful Ode evm
holst-ori, 171 cm, mustanruunikko
eie. Gomorrah Morphism evm
holst-tamma, 168 cm, musta
ee. Renesaince R
holst-tamma, 172 cm, ruunikko
eei. Rettry R evm
eee. St. Laurine evm

Jälkeläiset

Priscilla Wolf
fwb-tamma
s.19.03.2017
i. Wincent Venice

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Pernilla kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset