Nebethut Eucarya

KRJ-II, YLA2

† Kuollut 24.11.2014 vanhuuteen


© Far North Equestrian Group (CC BY-SA 2.0)
Narsku on virtuaalihevonen!

  • Nimi: Nebethut Eucarya "Narsku"
  • Rotu: suomalainen puoliverinen (fwb)
  • Sukupuoli: tamma
  • Säkä: 167cm
  • Syntymäaika: 22.08.2008

Luonne

Narsku on entinen kisakenttien mestari, joka päätyi aktiiviuransa jälkeen Hukkapuroon viettelemään eläkepäiviään. Monipuolinen tamma, jonka suku on toinen toistaan hienompia ja palkitumpia hevoisa, on urallaan kilpaillut niin kouluradoilla, estekentillä kuin valjakkoajossakin menestyksekkäästi. KRJ-II ja YLA2 palkinnoilla palkittu Narsku ei ehkä enää yllä aivan huippusuorituksiinsa (ja on se ehkä vähän päässyt lihoamaankin), mutta kyllä tamma edelleen osoittaa olevansa huippu hevonen.

Omanarvontuntoinen Narsku on ehdottomasti Hukkapuron hevoslauman johtaja. Rauhallinen tamma viihtyy pitkälti omissa oloissaan ja osaa kyllä pistää häiriköivät laumakaverit nopeasti takaisin ruotuun. Ihmistenkään seurassa Narsku ei yritä kerjätä huomiota, sillä se tietää saavansa sitä kuitenkin. Tamma nauttii kyllä rapsutuksista ja kehuista, mutta ei liian kauaa.

Lempinimensä Narsku on saanut hieman ikävästä tavasta narskutella kuolaimia suitsittaessa. Muuten erittäin helposti hoidettava tamma saa tehtyä suitsien laittamisesta varsinaisen shown, jos sen kanssa ei ole tarpeeksi nopea ja ovela. Hyvä taktiikka on sujauttaa kuolainten kanssa pieni herkkupala ja avata suitsista toinen poskihihna niin, että tamman herkkiin korviin ei välttämättä tarvitse kajota. Näin välttyy siltä, että Narsku nostaa päänsä katonrajaan ja pitää sen visusti siellä niin kauan kuin seisot suitsien kanssa karsinassa.

Ratsastettaessa Narsku on juuri sellainen hevonen kuin palkitun kouluratsun kuvittelisikin olevan. Tamman askeleet ovat näyttävät ja lennokkaat (siis juuri sellaiset, jotka saavat vatsalihaksesi kramppaamaan jo alkuravien jälkeen) ja tamma reagoi herkästi pienimpiinkin apuihin (jopa silloin, kun et itse niitä tiennyt antavasi). Useimmiten Narskun ratsastamisen opettelemiseen menee jonkin aikaa, mutta kun yhteistyö alkaa sujua, tuntuu tamma toimivan täysin ajatuksen voimalla.

Koska Narskulla alkaa pikkuhiljaa jo ikä hieman painaa, on tärkeää muistaa ratsastaa huolelliset alku- ja loppuverryttelyt. Hyväksi ideaksi on todettu esimerkiksi lyhyet käyntilenkit maastossa ennen ja jälkeen varsinaisen treenin. Lisäksi hyppäämisen, pidempien maastolenkkejen tai rankempien koulutreenien jälkeen on hyvä muistaa kylmätä tamman jalat, jotka keräävät helposti nestettä. Kahtena päivänä viikossa Narskulla on vapaapäivä, jolloin tamman kanssa käydään vain kävelemässä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Sickstep GRA
KRJ-I
ii. Boowevil GRA
KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, YLA2
iii. Ava's Carnarvon
KRJ-II, ERJ-I, VVJ-II, YLA1
iie. Modaste 24
KRJ-II, ERJ-I, VVJ-II, YLA2
ie. Lovesick MHW
KRJ-I
iei. On the Beach
KRJ-I, YLA3
iee. Glitter af Orville
YLA2
e. Shai-Nefer
ERJ-I, YLA2
ei. OK's Quality Worth
YLA3
eii. Brassing Owing
ERJ-I, YLA2, esi-ktk
eie. Inkiväärin Kirpeä
ERJ-I, YLA2
ee. Verfraaien BJD
ERJ-III, KTK-II
eei. Empire Casanov
ERJ-II, YLA2
eee. Genadeloos Bloem
ERJ-II, YLA3, KTK-III

Jälkeläiset

fwb-t. Eucarya Passionate
fwb-o. Eucarya Click
fwb-o. Dionysus Eucarya
fwb-t. Hukkapuron Manon
fwb-t. Hukkapuron Evangeline

Ominaisuuspisteet

Kouluratsastuksessa pisteitä , kilpailee tasolla

Esteratsastuksessa pisteitä , kilpailee tasolla

Hyppykapasiteeetti ja rohkeus:
Nopeus ja kestävyys:
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Tarkkuus ja ketteryys:

Päiväkirja

31.10.2014 - Eläkepäiviä

Nyt kun Evangelinekin on jos kasvanut tarpeeksi vanhaksi, on Narsku päässyt siirtymään täysipäiväisesti eläkkeelle. Jotta tamman elämä ei kuitenkaan kävisi liian tylsäksi, on Narskua alkanut vuokrata ystäväni Jaana, joka käy ratsastelemassa Narskulla pari kertaa viikossa lähinnä maastossa. Lähes koko ikänsä kentällä treenaamaan tottunut Narsku oli aluks ihmeissään ohjelman muutoksesta, mutta nyt mummelista on alkanut löytyä aivan uutta virtaa, kun se on säännöllisesti päässyt tekemään hieman erilaisia asioita. Ehkäpä varsomisten aikana hieman pyöristymään päässyt Narsku pääsee takaisin sporttiseen kuntoonsa, vaikka liikunta sillä onkin nyt kevyemmällä..

Huomaa kyllä, kuinka ikä alkaa jo painaa eläkeläistä, sillä nyt säiden viilennyttyä on Narsku ollut entistä kankeampi ja vaatinut pidempiä lämmittelyjä. Ompa tamman selkä ollut joinain aamuina niin jumissa, että olen katsonut parhaaksi alkaa tilata hevoshierojan käymään Narskun luona säännöllisesti ja se on tuntunut auttavan vaivaan jonkin verran. Toivotaan, että Narsku pysyisi muuten terveenä vielä pitkään.

- Otterley


1.10.2014 - Toinen varsa

Orikatalogeista silmiini oli tarttunut myös lupaavan oloinen trakehner ori Dust Collector F, jonka vuoro astua Narsku tuli heti, kun tamma oli edellisestä varsastaan toipunut. Astutus tehtiin hieman kiireisellä aikataululla, sillä Narskua alkaa jo ikä painaa, mutta stressistä huolimatta kaikki sujui oikein hyvin.

Lokakuun ensimmäisen päivän kunniaksi syntyi maailmaan Hukkapuron Evangeline – upea ja vahva tammavarsa. Evangeline sai nimensä Enkelioppi-nimisen kirjan päähenkilön mukaan, sillä sitä kirjaa lueskelin valvoessani ja odotellessani, milloin Narskun synnytys alkaa.

Nyt Narsku saakin siirtyä täyspäiväisesti eläkkeelle ja Evangeline saa jäädä tamman viimeiseksi varsaksi. Hienon uran niin kilpakentillä kuin siitostammanakin tehnyt Narsku on totisesti ansainnut lepopäivänsä ja löysimmekin ihanan vuokraajan, joka on luvannut viihdyttää tammaa maastolenkeillä ja pitää muutenkin tamman kuntoa yllä nyt kun minulla on kädet täynnä työtä tamman varsojen kanssa.

- Otterley


15.9.2014 - Varsauutisia

Vihdoin katalogien tuskainen selaus tuotti tulosta ja Narsku astutettiin komealla KRJ-I palkitulla trakehner orilla Marvellous Storm in a Teacup. Kaikin puolin vaikuttava ori tuntui täydelliseltä valinnalta Narskulle ja astutus sujuikin ongelmitta.

Tänään maailmaan putkahti hontelojalkainen tammavarsa, joka sai nimekseen Hukkapuron Manon erään lempi oopperani päähenkilöttären mukaan. Manon on ensimmäinen Hukkapurossa syntynyt varsa ja jännityksellä seuraammekin, millainen koulukenttien supertähti (vai vaan mamman oma mussukka) varsasta tuleekaan..

- Otterley


22.08.2014 - Ori etsinnässä

En voinut uskoa silmiäni, kun näin Narskun myynti-ilmoituksen. Tamma vaikutti olevan varsinainen aarre, joten rustasin osotarjoukseni välittömästi ja olin onneni kukkuloilla kuullessani, että tamma pääsisi muuttamaan meille Hukkapuroon. Ei Narskusta ikänsä puolesta enää kilparadoille ole, mutta en minä kisatykkiä etsinytkään, vaan sopivaa siitostammaa – ja sitä Narsku totisesti on!

Matkusteluun ja masemanvaihdoksiin tottunut Narsku ei ollut moksiskaan Hukkapuroon tulosta. Se on kotiutunut hetkessä ja osoittautunut mitä ihanimmaksi tammaksi. On ollut mahtavaa päästä pitkästä aikaa näin taitavan hevosen selkään, varsinkin kun Narsku tuntuu toimivan pelkän ajatuksen voimalla.

Nyt kun tilanne tallilla alkaa pikkuhiljaa rauhoittua, on minulla vihdoin aikaa alkaa etsiä Narskulle sopivaa sulhasta, jos tallille saataisiin ensimmäinen varsa jo ennen joulua.. Harmi vain että tällä hetkellä sopivan sukuisen, oikean painotuslajin (sillä kouluhevostahan minä varsasta kaavailen) ja muuten tarpeeksi vaikuttavan orin löytäminen tuntuu hankalalta. Matt ei oikein arvosta sitä, että olen haudannut keittiönpöytämme erilaisiin orikuvastoihin ja ilmoituksiin, mutta eiköhän sopiva sulho kuitenkin pian tärppää..

- Otterley

Hukkapuro on virtuaalitalli!
Talli, sen hevoset ja henkilöt ovat siis keksittyjä, eivätkä liity sivuilla esiintyviin kuviin. Kaikki tallin tapahtumat tapahtuvat vain internetissä.

Ulkoasu ja tekstit © Otterley, VRL-12757
Ulkoasun kuvat © Ellen Sinding (CC BY-NC-SA 2.0) ja Brian Wolfe (CC BY-NC 2.0)
Ulkoasun taustakuva © Subtle Patterns
Koristekuvien copyt näet pitämällä hiirtä kuvan päällä.