Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Eucarya Saxon

"Saxon"

VH15-021-0378


trakehner, ori
ruunikko, 166 cm
s. 13.12.2014

Kasvattaja Eucarya
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 28.1.2017

Saxon on varsinainen luupää, joka ei ole yleensä valmis antamaan tuumaakaan periksi. Niinpä orin kanssa saakin käydä varsinaisia tahtojen taisteluita, jos omat tavoitteet eroavat merkitsevästi Saxonin tavoitteista. Ylpeä Saxon ei nöyrry kovin helposti muiden tahtoon ja päästessään kunnolla niskan päälle, osaa ori olla melkoinen öykkäri. Niinpä Saxonin kanssa toimiessa tärkeintä onkin pitää tiukka kuri ja rajat heti alusta alkaen.

Kun alkaa laittaa Saxonia kuntoon, voi ainakin harjatessa erehtyä kuvittelemaan, että ori on helppo ja yhteistyökykyinen. Saxon nimittäin seisoo rauhallisesti paikoillaan, eikä juuri välitä siitä, mitä hoitaja sen ympärillä tekee. Ääni kellossa saattaa kuitenkin muuttua, kun on aika puhdistaa kaviot tai laittaa kuolaimet orin suuhun. Siitä on nimittäin mukava ja yhteistyökykyinen kaukana, jos Saxon päättää juntata kavionsa karsinanpohjaan tai pitää suunsa supussa vaikka mikä olisi. Voimalla isohkoa oria ei kuitenkaan voi voittaa, joten kekseliäisyys on Saxonin kanssa paikallaan, jotta saa orin muuttamaan mieltään.

Ratsastettaessa saattaa aluksi tuntua, että on päätynyt sen ratsastuskoulun jääräpäisimmän ja laiskimman ponin selkään, jonne ei missään nimessä halunnut tai tunti oli jo valmiiksi pilalla. Tunne kuitenkin muuttuu nopeasti, kun Saxonin saa liikkeelle, sillä orilla on upeat, ilmavat liikkeet ja potentiaalia vaikka mihin. Kunhan Saxonin kanssa saa sovittua, että ratsastaja määrää suunnan, vauhdin, askellajin ja oikeastaan kaiken muunkin, on ori mukava ja osaava ratsu, jonka kanssa varmasti onnistuu niin piaffet, passaget kuin piruetitkin.

Kilpailuissa Saxon on hyvin samanlainen kuin kotioloissa. Se käyttäytyy itsevarmasti, eikä uusi ympäristö ja jännittynyt ilmapiiri ole ikään tekosyy antaa periksi yhtään sen nopeammin kuin muulloinkaan. Niinpä Saxon kanssa kannattaakin lähteä kilpailuihin vasta, kun yhteistyö kotioloissa sujuu saumattomasti.


Sukutaulu

i. Phaethon
trak-ori, 166 cm, ruunikko
ii. Ringmaster xx evm
xx-ori, 166 cm, ruunikko
ie. Pallas evm
trak-tamma, 160 cm, musta
e. Somedaydream
trak-tamma, 166 cm, kimo
KRJ-III
ei. Eleventyseven evm
ee. Southstar evm

Jälkeläiset

Saffron Wolf
fwb-tamma
s.27.10.2015
e. Wolf's Taylor
Wolf's Desire
trak-tamma
s.25.01.2016
e. Dorothee von Gateaway
Iron Man Wolf
trak-ori
s.24.02.2016
e. Ketun Idette
Miriam Wolf
trak-tamma
s.01.04.2016
e. Rosenhof Miria
Dragan Rewa
trak-ori
s.11.06.2016
e. Dracovinia PB
Skyline Margarita
trak-tamma
s.28.07.2005
e. Teufel Myra

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Saxon kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.09.2016 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
8 + 41 + 22 + 20 + 15 = 106 p. / KRJ-I - tilaisuus)

Cup-sijoitukset

31.01.2016 kutsu Grand Prix 12/247 (KRJ-Cup)

Päiväkirja

22.03.2015 - Sananen Saxonin historiasta

pk-merkintä - kirjoittanut HM

Saxonille piti alunperin valita hyväluonteinen, korrekti kouluori isäksi. Hyvän kouluorin löysinkin, mutta vaikka Paethon oli luonteeltaan no, ei helpoin, niin toivoin että Saxonin emältä tulisi tasaisuutta luonteeseen. Tulisi luonteesta mitä tahansa, niin varsasta tulisi silti ehdottomasti erinomainen kouluratsu isoihin luokkiin.

Saxonin syntymä ei ollut mutkaton, ori syntyi ennenaikaisesti ja eikä ollut selvää, selviäisikö varsa ensimmäisestä elinviikostaan. Saxon osoittautui vahvaksi hevoseksi, niin ulkoisesti kuin sisäisesti ja selviytyi yli odotusten. Orin kasvaessa oli se melko ruipelo ja kehittyi tavallista hitaammin, mutta ehdottomasti yksi tallin jääräpäisimmistä oreista. Täytyy myöntää, että en ole ikinä tavannut yhtä luupäistä konia kuin Saxon. Kunnolla Saxonia päästiin ratsukouluttamaan vasta neljän ja viiden vuoden välillä. Koulutus ei ollut helppoa, vaikka ori oli älykäs ja ymmärsi nopeasti, niin sen kovakalloisuus oli kuitenkin liikaa joillekin valmentajille.

09.06.2016 - Karl Strömbergin kouluklinikka, lauantai

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Osallistuimme viikonloppuna Karl Strömbergin kouluklinikkaan, joka järjestettiin miehen omistamassa ratsastuskeskuksessa Malmössa. Niinpä pääsimme samalla kartuttamaan matkustuskokemusta Saxonin ja Vinssin kanssa, kun matkaa taitettiin tutun kuljetusauton lisäksi myös laivalla. Orit suhtautuivat reissaamiseen varsin rauhallisesti ja Saxonkin käyttäytyi yllättävän säyseästi. Naureskelin hevosenhoitajalleni Annalle, että mukaan oli varmaan vahingossa lähtenyt joku toinen ruunikko ja huomaisimme vahingon vasta perillä.

Noh, tällainen vahinko olisi kyllä ollut toivottu, sillä perillä Saxon oli taas oma itsensä ja ensimmäisen päivän valmennus meni tahtojen taistelussa. Olin kuolla häpeään, kun Saxon jopa meinasi jyrätä Karlin, joka yritti tulla avustamaan väistöjen tekemisessä maasta käsin, kun omat apuni eivät menneet läpi. Onneksi murtuneilta varpailta vältyttiin, kun Karl tajusi viime hetkellä väistää jyrän lailla eteenpäin puksuttavaa Saxonia. Onneksi sentään valmennuksen lopuksi Saxon teki jo vähän enemmän sitä, mitä pitikin. ”Ei tää ihan tälläinen kotona ole”-selitykset tuntuivat omaankin korvaan vähän laimeilta, kun Karl valmennuksen lopuksi antoi varsin tiukkasävyistä palautetta hevoseni hallinnasta.

Iltapäivän valmennusryhmään osallistuin Vinssin kanssa ja vaikka ori tuntuikin olevan tuskastuttavan tahmea ja hidas heti alkuunsa, olin onnesta soikeana, kun hevonen sentään meni siihen suuntaan mihin halusin ja määräämässäni askellajissa. Karl ei kuitenkaan päästänyt meitä millään tapaa helpolla, vaan sain tehdä täyden työn, jotta Vinssi aktivoituisi valmentajan haluamalla tavalla. Karlin patistelun ansiosta sainkin Vinssin kunnolla liikkeelle nopeiden siirtymisten avulla ja Saxonin kanssa aiemmassa ryhmässä itkua ja hampaiden kiristelyä aiheuttanut väistötehtäväkin sujui kevyesti ja hallitusti.

10.06.2016 - Karl Strömbergin kouluklinikka, sunnuntai

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Karl Strömbergin kouluklinikan toinen päivä sujui onneksi tasaisemmin kuin ensimmäinen. Heti aamupäivällä Anna ilmoitti, että Saxon vaikutti olevan suopeammalla tuulella kuin edellisenä päivänä. Kuulemma oria ei ollut tarvinnut jahdata tarhasta kuin vartin ja kaviotkin tämä oli antanut puhdistaa jo neljännellä yrityksellä. Vinssi oli tietenkin ollut oma leppoisa itsensä, vaikka olikin yrittänyt napsia ohikulkeneen tallityöntekijän kottikärryistä välipalaa, kun Annan oli keskittynyt miettimään päivän aikatauluja.

Tänäänkin valitsin ensimmäiseen valmennusryhmään Saxonin ja heti orin selkään kavuttuani vakuutuin siitä, että Anna oli ollut orin suhteen oikeassa. Toki alkuverryttelyjen aikana sain jälleen kerran käydä läpi, kumpi määrää, mutta tällä kertaa Saxon antoi yllättävän nopeasti periksi. Karlkin pani merkille, kuinka Saxon kulki kuin eri hevonen tänään ja niinpä pääsimme hiomaan laukkatyöskentelyä eli vaihtoja ja piruetteja sen sijaan, että hinkkaisimme perustyöskentelyä ravissa. Onnistuipa Saxon lopulta tekemään vaikutuksen Karliin, joka oli suhtautunut eilisen jälkeen meihin ratsukkona varsin epäilevästi.

Vinssikin selvisi omasta valmennuksestaan kunnialla, kuten tietenkin olin odottanut. Olin painanut Karlin vinkit edellisen päivän valmennuksesta visusti mieleen ja toteutinkin ne mielessäni alkuverryttelyn ja sain Vinssin hereille ihan ennätysajassa. Laukanvaihtoja treenatessamme Vinssi harvinaisesti jopa hieman kuumeni ja yritti lähteä ennakoimaan tulevia vaihtoja, mutta palasi kuitenkin hyvin kuulolle, kun itse rauhoitin omaa ratsastustani. Piruetit Vinssiltä sujuivat tasapainoisesti ja näyttivät Karlin mielestä hyvältä.