Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Danette RGE

"Dani"

VH15-011-0456


hannover, tamma
rautias, 163 cm
s. 19.11.2015

Kasvattaja Royal Gear
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Tomasz Siergriej,

Kuollut 29.08.2017

Dani löytyi aivan sattumalta, kun jälleen kerran kävin "ihan vain katselemassa" Royal Gearin kasvattimyynnissä. Jokin sirossa, ujosti emänsä takana piileskelevässä tammavarsassa vetosi minuun kovasti ja pian löysinkin itseni kyselemästä tamman kasvattajalta Sonjalta lisätietoja varsasta. Nopeasti selvisi, että Dani tulee meille ennalta tuntemattomammasta suvusta, joten joskus tulevaisuudessa siitä tulisi varmasti oiva lisä meidän siitostammoihin.

Dani on hieman arka ja helposti syrjään vetäytyvä tamma. Hevoskavereiden kanssa se on usein se, joka ensimmäisenä antaa periksi. Tallissa Dani on rauhallinen, eikä sen läsnäoloa yleensä edes huomaa. Tamma ei vaadi samalla tavalla huomiota itselleen kuin monet muut hevoset ohi kävellessä tai edes silloin, kun talliin tuodaan ruokaa. Kuitenkin Dani nauttii, kun joku sitä rapsuttelee ja hoitaa.

Dani on todella kiltti ja helppo käsitellä, eikä sen hoitamisessa ole koskaan mitään ongelmia. Aivan varsasta asti Dani on käyttäytynyt todella hyvin, eikä sitä esimerkiksi täytynyt kummoisestikaan opettaa talutettavana tai harjattavana olemiseen. Dani onkin yksi niistä harvoista tallin hevosista, jonka uskaltaisi antaa aivan aloittelijankin käsiteltäväksi, sillä tamma käyttäytyy aina rauhallisesti ja luotettavasti.

Ratsuna Dani on nöyrä ja tekee sen mitä pyydetään. Tamma saattaa kuitenkin mennä hieman lukkoon, jos se ei ymmärrä, mitä siltä vaaditaan. Silloin se alkaa hidastella tai pahimmillaan jopa jäätyy täysin paikalleen epävarmana. Tällöin parasta on nollata tilanne täysin ja aloittaa helpommasta tehtävästä taas eteneminen. Kunhan ratsastaja on tarpeeksi selkeä, on Dani aivan unelmahevonen. Se liikkuu kevyesti ja tasapainoisesti ja suhtautuu työntekoon motivoituneesti.

Kilpailuiden häly saa Danin hieman sulkeutumaan, eikä tamma oikein osaa rentoutua kilpailupaikoilla. Varsinkin, jos joudutaan yöpymään vieraassa paikassa, saattaa Dani suhtautua nihkeästi syömiseen, eikä se oikein saa levättyä yön aikana. Tällöin kilpailusuoritus seuraavana päivänä voi olla varsin vaatimaton ja vaisu. Niinpä Danille sopiikin parhaiten se, että kilpailut ovat tutussa paikassa tai että se pääsee tutustumaan uuteen paikkaan mieluummin hieman pidemmän aikaan. Muista hevosista Dani ei kilpailupaikalla juuri häiriinny, vaan tamma keskittyy helposti omaan suoritukseensa.


Sukutaulu

i. Like It Rough
holst-ori, 171 cm, rautias
KRJ-I, YLA3
ii. Don Eladio evm
holst-ori, 174 cm, punarautias
ie. Rose evm
holst-tamma, 162 cm, punaruunikko
e. Carinette
hann-tamma, 164 cm, punaruunikko
ei. Cartman evm
hann-ori, 168 cm, punaruunikko
ee. Pironette evm
hann-tamma, 162 cm, rautiaankimo

Jälkeläiset

Dariana Wolf
hann-tamma
s.01.03.2016
i. Fractal's Mickey
Wolf's Bonnie
hann-tamma
s.29.03.2016
i. Marvellous Barathrum
Ninette Wolf
hann-tamma
s.13.04.2016
i. Nervous NON

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges, 80cm

Dani kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.02.2017 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 22 + 20 + 7 = 96 p. KRJ-II - tilaisuus)


Päiväkirja

05.01.2017 - Marika Mattilan kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tämän päivän valmennuksessa tarkoitus oli harjoitella laukanvaihtoja ratsuni Danin kanssa. Kun hoitaja toi Danin tallista ulkona, sillä maneesin synkkyydessä sai lymyillä talvikautena ihan tarpeeksi, hän totesi että tänään Danissa tuntui riittävän poikkeuksellisen paljon virtaa. Niinpä osasinkin varautua hieman säpäkämpään tammaan kuin normaalisti noustessani Danin selkään. Valmentajamme Marika Mattila ei ollut vielä saapunut paikalle Hukkapuroon, joten aloitin alkuverryttelyt itsenäisesti. Sää oli ihanan aurinkoinen ja tyyni, eikä pakkastakaan ollut kuin muutama aste, joten olin tyytyväinen, että ratsastin ulkona, sillä maneesin synkkyydessä sai lymyillä talvikautena ihan tarpeeksi. Olin iloinen, että sain aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti, sillä Dani todellakin oli varsin pirteä. Annoin Danin ravailla reippaasti eteenpäin ja otin jopa muutaman laukkapyrähdyksen, jotta tamma sai purkaa pahimmat energiat ennen valmennuksen alkua. Siihen mennessä, kun valmentaja saapui paikalle oli meno onneksi tasaantunut huomattavasti. Marika Mattila tervehti meitä nopeasti ja pahoitteli myöhästymistään, koska auto ei ollut meinannut startata. Kuulemma pienikin pakkanen oli nykyään myrkkyä vanhalle kotterolle, joka ei selvästi Suomen talvessa viihtynyt. Niinpä kävimmekin heti asiaan. Päivän tehtävä sujui Danin kanssa tänään todella hyvin. Erityisesti laukanvaihtoja oli tänään hauska tehdä siksi, että Dani oli aivan poikkeuksellisen lennokas jopa hieman liioitteluun asti. Valmentaja pani myös saman merkille ja käskikin hieman hillitä menoa ja yrittää saada vaihtoihin enemmän tasapainoa ja malttia. Tämän toteuttaminen oli hieman hankalaa, koska itsekin olisin vain halunnut viilettää menemään. Valmennuksen lopuksi kokeilimme myös nopeasti laukanvaihtoa joka askeleella ihan huvin vuoksi, missä maltti ja hallinta todella punnittiin. Se sujui Danin kanssa yllättävän hyvin, joten päätimme lopettaa valmennuksen siihen. Valmennuksen jälkeen olin itsekin täynnä energiaa. Niinpä olin varsin hyväntuulinen, kun sain antaa Danin takaisin hoitajan huolehdittavaksi. Itse sain sen sijaan valmistautua seuraavan hevosen liikuttamiseen.