Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Chambered Hexen

"Redi"

VH15-021-0330


trakehner, ori
rautias, 163 cm
s. 15.11.2014

Kasvattaja Hex Sporthorses
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-I

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Haras de Hus,

Kuollut 14.9.2017

Chameberd Hexen eli lyhyemmin vain Redi on hevonen, jolta ei egoa puutu. Ori pitää varmasti huolta siitä, että se huomataan ja jokainen, joka sen on kerran nähnyt muistaa sen varmasti lopun ikäänsä. Huomiosta ja ihailusta nauttiva Redi saattaa ulkopuolisen silmissä näyttää hurjalta ja mesoavalta, mutta jokainen joka oriin on tutustunut tietää, että Redi on pohjimmiltaan kiltti ja tottelevainen. Jos rakastaa kehuja ja rapsutuksia yli kaiken, ei auta muuta kuin totella sitä, jolta niitä saa.

Siinä missä ihmisten kanssa Redin käytös on vain paljon melua tyhjästä, muuttuu se muiden hevosten seurassa totisimmaksi todeksi. Redi haluaa ehdottomasti olla lauman pomo, eikä se todellakaan ole valmis tyytymään kakkossijaan. Ori on aina valmis ottamaan mittaa toisista, jos joku sen haastaa ja siksi orin tarha- ja laidunkaverit pitääkin valita tarkkaan. Redi ei kuitenkaan viihdy ulkona yksin, joten ilman tarhakaveria se ravaa hermostuneesti ympäriinsä ja hirnuu sydäntä särkevästi niin kauan kunnes joku tulee pitämään sille seuraa.

On kaksi asiaa, joita ei Redin mielestä ylitä mikään. Ensimmäinen näistä on aika ennen kilpailuja, kun orin ympärillä pörrää tallityttöjä puunaamassa sitä korvista hännänpäähän ja Redi saa paistatella kaiken kuhinan keskipisteenä. Toinen on kunniakierroksella viilettäminen onnistuneen suorituksen jälkeen, kun yleisö hurraa ja tiukkanutturainen omistaja antaa oripojan kerrankin päästellä menemään aivan vapaasti. Niinpä Redi onkin valmis tekemään kaikkensa näiden kahden hetken takia, ja se tekee orista varsin täydellisen kilparatsun.

Redi on ratsuna uskomattoman miellyttämisenhaluinen ja se pyrkiikin tulkitsemaan ratsastajan toiveita parhaansa mukaan. Tämä tekee Redistä äärettömän herkän ratsastajan mielialoille, joten varsinkin jonkin asian mennessä pieleen, on orin selässä pystyttävä pitämään hyvä pokerinaama ja jatkettava huolettomasti vain eteenpäin. Jos ratsastaja jää murehtimaan pieleen mennyttä liikettä liiaksi, menee Redin pasmat täysin sekaisen ja ori menettää helposti itseluottamuksensa. Niinpä kehuista elävän orin kanssa paras taktiikka on kiittää oria pienestäkin onnistumisesta ja jättää mokaamiset omaan arvoonsa.


Sukutaulu

i. Arkham Casar
trak-ori, 165 cm, rautias
KRJ-I
ii. Skylarr PB
trak-ori, 170 cm, musta
KRJ-II
iii. Nefertum
trak-ori, 172 cm, tummanruunikko
iie. Sage II
trak-tamma, 168 cm, ruunikonkimo
KTK-III
ie. Cassie F
trak-tamma, 169 cm, rautias
KRJ-II
iei. Tabasco Noir
trak-ori, 170 cm, punarautias
KRJ-II, KTK-II, YLA2
iee. Iréne
trak-tamma, 167 cm, kimo
KRJ-II
e. Chichi Charm xx
xx-tamma, 162 cm, ruunikonkimo
ei. Graveyard Atchoo xx
xx-ori, 161 cm, tummanruunikko
eii. Graveyard Casino xx
xx-ori, 162 cm, ruunikko frame overo
KERJ-I, YLA2, XLA-I
eie. Sneezenumb xx
xx-tamma, 161 cm, ruunikko
ee. Chacha Charlanta xx
xx-tamma, 163 cm, rautias
KRJ-II, KERJ-II, ERJ-II, XLA-I
eei. Pseudonym xx
xx-ori, 164 cm, mustankimo
eee. Chinchin Chinchilla xx
xx-tamma, 164 cm, musta
YLA2

Jälkeläiset

Heather Wolf
trak-tamma
s.03.11.2015
e. Helium Hexen
Candelabrum Wide
trak-tamma
s.20.01.2016
e. Cataclysm Winds
Conway Rewa
trak-ori
s.19.06.2016
e. Eleanna F

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Redi kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

15.09.2017 KRJ-I palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
9 + 40 + 21,25 + 20 + 15 = 105,25 p. / KRJ-I - tilaisuus)


Päiväkirja

Katin ja Redin ensimmäinen kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään olin tullut Rosenhofiin valmentamaan Katia ja hänen uutta trakehneroriaan Chambered Hexeniä. Kati olikin jo minulle muutamien aikaisempien valmennusten kautta tuttu ratsastaja, mutta Redi oli aivan uusi tuttavuus. Eipä ratsukollakaan ollut takana kovin pitkää historiaa, sillä Kati oli ostanut Redin vasta hetki sitten. Niinpä tarkoituksena olikin yrittää löytää mahdollisimman hyvä tapa työskennellä orin kanssa heti alusta alkaen. Vaikkei Redi oli säkäkorkeudeltaan mikään suuren suuri hevonen, oli se vaikuttava näkö tepastellessaan Katin taluttamana kentälle. Ori tanssahteli paikoillaan ja hirnahti kimeästi nähdessään minut. Kati vilkaisi oria kyllästyneesti ja tarkisti satulavyötä välittämättä Redin esiintymisestä. Kun Kati oli valmis nousemaan selkään, rauhoittui Redi yllättäen seisomaan kohteliaasti paikoillaan, kunnes Kati istui tukevasti satulassa jalustimet jalassa.

Jo heti valmennuksen alussa selvisi, että vaikka Redillä olikin aikamoinen persoonallisuus, oli se silti pohjimmiltaan varsinainen herrasmies. Alusta asti ori kuunteli Katin apuja tarkasti ja keskittyi hyvin siihen mitä olimme tekemässä. Halusin, että keskittyisimme tänään vain perusasioihin, joten pyysin Katia aloittamaan työskentelyn yksinkertaisista käynti-ravi siirtymisistä ja samalla ratsastamaan voltteja ja ympyröitä kentällä. Redi liikkui kauniisti ja taipui hyvin kaarevalla uralla, eikä näyttänyt vastustelevan Katin apuja missään vaiheessa.

Siirtymisten jälkeen, pyysin ratsukkoa jatkamaan ympyröiden tekemistä laukassa ensin vasempaan ja sitten oikeaan kierrokseen. Redi taipui edelleen hyvin, mutta orin meno alkoi vaikuttaa hieman turhankin rennolta, kun tarkoitus oli kuitenkin työskennellä. Niinpä käskin Katia ratsastamaan oria napakammaksi ja pian ori liikkuikin tarmokkaammin eteen. Ratsukon perustyöskentely näytti oikein siistiltä ja toimivalta, joten ensikerralla voimmekin paneutua haastavampiin tehtäviin.

Katin ja Redin toinen kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Tänään oli toisen valmennuskerran aika Katin ja Chambered Hexenin kanssa. Tarkoituksemme oli ollut käydä läpi tällä kertaa vaativamman tason koululiikkeitä, mutta ennen valmennusta Kati kertoi, että Redi oli ollut viimeaikoina hyvin herkkä selästään ja mennyt sen takia melko jumiin. Ongelmaksi oli diagnosoitu huonosti istuva satula, eikä täydellisesti sopivaa uutta satulaa hieman hankalan malliselle orille ollut vielä löytynyt. Niinpä päätimmekin kunnon treenien sijasta keskittyä tänään jumppaamaan Rediä mahdollisimman vetreäksi ja kunnon satulan puuttuessa päätin istuttaa Katin Redin selkään ilman satulaa.

Aloitimme valmennuksen rauhallisella käyntityöskentelyllä, jotta Redin lihakset saisivat lämmetä kaikessa rauhassa ja Kati pääsisi tunnustelemaan miltä ilman satulaa meneminen tuntui. Käynnissä pyysin Katia ensin ratsastamaan vain erikokoisia voltteja ja sitten lisäämään mukaan myös avo- ja sulkutaivutusta sekä pohkeenväistöä sopiviin kohtiin. Tärkeintä oli yrittää tunnustella hevosta ja työskennellä niin, että saisimme sen selkää joustavammaksi. Redistä paistoi selvästi, että oikealle taipuminen oli sille hankalampaa, joten käskin Katin keskittyä erityisesti siihen. Pikkuhiljaa ori alkoikin työskentelyn edetessä rentoutua.

Kun Redi liikkui jo hieman paremmin, pyysin Katia jatkamaan taivuttelua ravissa. Tässä haasteena oli Redin rentouden lisäksi myös se, että Katin oli pystyttävä istumaan orin lennokkaissa askelissa jännittämättä, jottei Redin tarvinnut jännittyä sen takia. Aluksi Katin pitikin siirtää Redi muutamaan kertaan takaisin käyntiin istunnan horjuessa, mutta pian hän tottui Redin tahtiin ja pystyi keskittymään täysin taas orin ratsastamiseen mahdollisimman rennoksi eteen ja alas. Muutos Redissä oli huomattava ja olimme päässeet tavoitteeseemme, kun Redi liikkui valmennuksen lopuksi huomattavasti tyytyväisemmin ja helpomman näköisesti. Niinpä päätimme jättää laukat kokonaan tekemättä.

Katin ja Redin kolmas kouluvalmennus

valmennus - kirjoittanut Otterley

Viimekerran jälkeen Chambered Hexen satulaongelma oli saatu korjattua ja orin kanssa pääsi treenaamaan jälleen täydellä teholla. Niinpä tänään pääsimme vihdoin pureutumaan hieman haastavampiin tehtäviin kuin aikaisemmissa valmennuksissa. Tänään Redi oli selvästi taas oma itsenä esittäessään omaa showtaan kunnes Kati oli valmis nousemaan orin selkään. Pyysin Katia verryttelemään Redin kevyesti jokaisessa askellajissa väsyttämättä sitä kuitenkaan liikaa. Päivän aiheena nimittäin oli keskittyä erityisesti kokoaviin liikkeisiin.

Alkuverryttelyjen jälkeen pyysin Katia ensin ratsastamaan siirtymisiä ravista piaffeen ja takaisin. Näin saisimme Redin käyttämään takaosaansa heti alusta asti hyvin aktiivisesti. Parin piaffepätkän jälkeen käskin vaihtamaan siirtymisissä piaffen passageksi. Redi ei selvästi ymmärtänyt puhettani, sillä ensimmäisessä passagesiirtymisessä ori yritti tarjota edelleen piaffea. Käskin Katin valmistelemaan siirtymisen tarkemmin ja seuraava siirtyminen sujuikin jo paremmin. Tehtävän jatkuessa huomasin, että Redi alkoi ennakoida siirtymistä turhan paljon, joten käskin Katin vaihdella piaffen ja passagen välillä. Tämä aiheutti Redille selvästi lisää päänvaivaa ja ori alkoikin turhautua, kun ei voinut ennustaa niin helposti, mitä ratsastaja haluaa. Niinpä päätimme lopettaa tämän tehtävän hyvän toiston jälkeen.

Lyhyen lepotauon jälkeen jatkoimme työskentelyä vielä hetken laukassa. Redi vaikutti heti alkuun edelleen turhautuneelta, eikä siistin kootun laukan meneminen olisi enää napannut ollenkaan. Kati kuitenkin ratsasti Rediä napakasi ja sai kannustettua väsähtäneen orin jaksamaan vielä hetken. Tarkoitus oli saada tehtyä hyvät laukkapiruetit molempiin suuntiin, jonka jälkeen päivä olisi paketissa. Välillä oli kuitenkin hyvä treenata hieman väsähtäneen hevosen kanssa, sillä usein radan lopussa hevonen oli jo väsynyt. Huomasin, että Kati sai pinnistellä Redin kanssa paljon saadakseen piruetit pysymään kasassa, mutta suoritukset olivat tarpeeksi hyvät ja tähän oli hyvä lopettaa.