Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Blume Lee

"Blume"

VH17-011-0264


hannover, tamma
ruunikko, 164 cm
s. 26.09.2017

Kasvattaja Lobrede
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan,

Uudet puoliverikasvattajat kiinnostavat aina, joten siksi päädyinkin tutkailemaan Lobreden ensimmäisten kasvattimarkkinoiden tarjontaa suurella mielenkiinnolla. Uudet nimet kun aina ovat piristystä myös omaan hevoskasvatukseen. Varsoja tutkaillessani erityisesti huomioni kiinnitti ruunikko tammavarsa, jonka molemmat vanhemmat olivat Lobreden omia kasvatteja ja aloittaneet varsin lupaavasti kilpailu-uransa Grand Prix -tasolla. Se enteili hyvää myös varsan tulevaisuudelle. Pyysin päästä tutustumaan varsaan paremmin ja pian utelias tamma olikin jo tiiviisti tekemässä tuttavuutta kanssani. Innokkaaseen tammavarsaan oli helppo ihastua heti ensisilmäyksellä, joten tein ostopäätöksen nopeasti. En todellakaan halunnut, että tämä helmi vietäisiin nenäni edestä!

Blume on luonteeltaan ihan täysi kymppi. Tamma on iloisen utelias ja ulospäinsuuntautunut ja se kohtaa haasteet aina pystypäin. Tarmokkaan ja yritteliään tamman kanssa on ollut helppo työskennellä aivan alusta asti ja koulutuksen myötä tammasta onkin muotoutunut helposti käsiteltävä ja uusia asioita nopeasti omaksuva ratsu. Toki Blumesta löytyy myös luonnetta, mikä tuleekin esiin erityisesti muiden hevosten seurassa. Tamma ei nenille hyppijöitä kauaa katsele, vaan pistää häiriköt nopeasti ruotuun. Aremmat hevoset väistyvät helposti Blumen tietä, mutta niitä kovakalloisempia vastaankin Blume osaa pitää puolensa. Kun laumassa hierarkia on selvillä, asettuu Blume kuitenkin nopeasti omiensa puolelle. Sen jälkeen tamma onkin herkästi puolustamassa varsinkin laumansa nuorempia jäseniä, vaikka uhka olisikin vain naapurin kissa, joka erehtyi jahtaamaan hiirtä väärään tarhaan.

Ihmisen seurassa Blumen särmät hioutuvat ja tammasta tulee varsin leppoisa kaveri. Harjaaminen, häärääminen, peseminen ja puunaaminen kuuluvat tamman arkeen, joten niistä ei tarvitse tehdä sen suurempaa numeroa. Ei tamma kuitenkaan aivan erityisesti nauti ihmisten seurasta, pitkistä harjaustuokiosta tai muusta lässyttämisestä ja lääppimisestä, joten paras palkinto onkin antaa Blumelle sen oma aika ja rauha. Vaikka tammalla onkin pitkä pinna, tulee se joskus täyteen, jos hässäkkä sen ympärillä vain jatkuu jatkumistaan. Tällöin tamma osoittaa tyytymättömyytensä kuopimalla ja muuttumalla levottomaksi, mutta uhkailemaan tamma ei ala.

Ratsuna Blume on kaikkea, mitä hyvältä kouluhevoselta voi toivoa. Sillä on upeat liikkeet ja yritteliäs ja yhteistyöhaluinen luonne, joten tamman kanssa työskentelystä on helppo nauttia. Blumen itsevarmuutta eivät pikkuvirheet horjuta, vaan tamma todellakin osaa esiintyä ja kantaa itsensä edustavasti. Hankalampaa on saada Blume rentoutumaan ja hieman löysäämään, silloin kun ei ole tarvetta tehdä kaikkea täysillä ja niin hienosti kuin kavioista lähtee. Samoin tamman järkkymätön itsevarmuus ja yritteliäisyys saattavat välillä heilahtaa turhan ennakoinnin ja ”minä itse”-meiningin puolelle, jolloin ratsastajan tehtävä onkin muistuttaa tammalle, kuka päättää, mitä tehdään. Kunhan Blumelle ei anna liikaa taiteellista vapautta, on tamma todellinen timantti kouluradoilla.


Sukutaulu

i. Blues Lee
hann-ori, 165 cm, musta
ii. Blue Pretty Boy
hann-ori, 164 cm, musta
ie. Brammortish
hann-tamma, 162 cm, musta
e. Mitternachtssonne Lee
hann-tamma, 169 cm, rautias
ei. Mortchrist
hann-ori, 169 cm, rautias
ee. Nordlicht
hann-tamma, 168 cm, tummanruunikko

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole vielä jälkeläisiä


Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 100cm

Blume kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset